Trafik Kazası Tazminatları Nasıl Alınır?

0
893

Trafik kazalarından sonra karşımıza çıkan en büyük sorulardan biri “Trafik Kazası Tazminatları Nasıl Alınır?” sorusudur. Mantık ve işleyiş olarak oldukça kolay olsa da resmi işleyişlerden dolayı, insanlarda gerginlik oluşturmaktadır. Olası kazada ve karşı tarafa verilen hasarın karşılanması için yapmanız gereken tek şey; olayla ilgili belgeleri sigorta şirketinize bildirmektir. Bu evraklar ve tazminatlar 3 farklı grupta değerlendirilmektedir. Bu gruplar; maddi zararlar, bedeni zararlar ve vefat durumudur. İstenilen ve gerek duyulan evraklar gruplara göre değişiklik göstermektedir.

Trafik Kazası Tazminatları Nasıl Alınır?Maddi zararlar için hangi evraklara ihtiyacınız olur?

Maddi zararların karşılanması için ihtiyaç duyacağınız evraklar; poliçe örnekleri, trafik kazası tespit tutanağı, hasara ait fotoğraflar, kazaya karışan araçların ruhsat fotokopisi ve sürücülerin ehliyet fotokopisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bedeni zararların giderilmesi için istenen evraklar nelerdir?

Bedeni zararların giderilmesi için ihtiyaç duyulan evraklar; trafik kazası tespit tutanağı, yaralı kişilerin hastane raporları, reçeteleri ve makbuzları gerekmektedir.

Vefat durumu halinde istenen evraklar nelerdir?

Trafik Kazası Tazminatları Nasıl Alınır?

Vefat durumu halinde istenen evraklar; poliçe örnekleri, trafik kazası tespit tutanağı, hasara ait fotoğraflar, ölüm raporu, aile nüfus kayıt örneği, veraset ilamı, vefat eden kişinin gelir durumu, son olarak kaza ile ilgili diğer evraklar istenmektedir.

Trafik kazası sonrası araç sahibinin sorumlulukları nelerdir?

Eğer zorunlu trafik sigortanız varsa kazanın durumuna göre sorumluluklarınız da değişecektir. Araç sahibi, aracındaki meydana gelen bütün kusurları sigorta şirketine bildirmek zorundadır. Bu bildirime göre geri ödeme ve karşı tarafın hasarının durumunda büyük değişiklikler meydana gelmektedir. Sonuç olarak araç sahibi ve kazaya karışan kişiler şeffaf ve objektif olmak zorundadır.

Trafik sigortasında tazminat ödeme süresi ne kadardır?

“Trafik Kazası Tazminatları Nasıl Alınır?” adlı içeriğimizin en önemli noktası trafik sigortasında tazminat ödeme süresidir. Süreç belge teslimi ve işlemlerin sona ermesinden sonra ortalama olarak 8 iş günüdür.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here