TOGG, İlk TruGo Şarj Cihazlarıyla Test Edilmeye Başlandı!

0
1783
togg trugo

TOGG‘un üretim süreci devam ediyor. Gövde, montaj ve boya işlemlerinin devam ettiği tesiste deneme üretimi için geri sayım başladı. Marka en son olarak kendi şarj istasyonu olan TruGo için EPDK’dan lisans aldı. Ayrıca TOGG’un sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda TOGG TruGo şarj istasyonlarının prototipi tamamlandığı açıklandı.

81 İlde Toplamda 1000 Adet Şarj İstasyonu Kurulacak!

togg trugo

Uzun süredir inşası devam eden tesis seri üretim için hazırlanıyor. 29 Ekim’de yapılacak olan açılış ile birlikte seri üretim sürecinin de başlayacağı biliniyor. Üretim hazırlıkları devam ederken TOGG’da Avrupa’da EURO NCAP testlerini tamamlıyor. Ayrıca TOGG, TrueGo marka çatısı altında şarj istasyonlarını kurmak için EPDK’dan gerekli lisansları aldı. Üstelik projenin ilk bazında Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 1000 adet şarj istasyonu kurulumu yapılacak.

TruGo, İki Farklı Soket Tipinde 180 kWs ve Üzeri Şarj Hizmeti Sunacak

togg trugo

İki farklı soket tipi bulunacak istasyonlarda 180 kWs ve üzeri şarj hizmeti sunulacak. İlk kurulumun bugünlerde tamamlanmasıyla birlikte TOGG C-SUV prototip ile test edilmeye başlandı. Ayrıca 180 kWs ve üzeri DC şarj hizmeti sayesinde otomobiller, yüzde 80 doluluk oranına 25 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ulaşabilecek.

“2023 Yılının İlk Çeyreğinde İlk Akıllı Cihazımız C-SUV Pazara Çıkacak”

togg trugo

Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Ülkemizde uçtan uca elektrikli araçlarla seyahat etmeyi mümkün kılacak hızlı şarj istasyonları kurma hedefimiz doğrultusunda EPDK’ya yaptığımız başvuru sonuçlandı. Sektörün lisanslı oyuncuları arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu regülasyonun Türkiye’nin şarj altyapısının gelişimi için çok kıymetli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl ortasına kadar 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 adet soketi olan 1000 bin hızlı şarj cihazının kurulumunu yapacağız. Bu öncü pozisyonumuzu önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdürmeye kararlıyız. Hedefimize giden yolda geri sayım başladı. Homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk akıllı cihazımız C-SUV pazara çıkacak.” şeklinde konuştu.

TOGG’un Satış Fiyatı Netleşmeye Başladı

Son olarak yerli otomobil TOGG’un fiyatı hakkındaki belirsizlik devam ediyor. Fakat 2023 yılında yollara çıkacak otomobil için yurt içi muadilleri 1,6 milyon liradan başlarken teşvik olmadan satış fiyatının 1,5 milyon liradan başlayacağı düşünülüyor.

Togg’un Yerlilik Oranı Belirlendi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here