Tesla, Servis Hizmetinde Yeni Bir Döneme Giriyor: Formula 1 Tarzı Onarım!

0
1646
tesla

Tesla’nın servis hizmeti her zaman tartışma yaratmıştır. Bunun sebebi ise şirket sürekli olarak üretim kapasitesini sürekli arttırmaya ve büyümeye çalışırken, hizmet kalitesinden ödün vermiş olmasıdır. Fakat Tesla servis hizmeti konusunda yeni bir döneme giriyor. Sadece servisin kalitesi değil, işin yapılacağı zamanı da iyileştirmeye kararlılar. Elon Musk geçtiğimiz gün attığı bir Tweet ile kararı bizlerle paylaştı.

Aynı Günde Servis Desteği!

Geçtiğimiz ay şirketin CEO’su Elon Musk, müşterileri için aynı saatte hizmet sunabilme tekniğini denediklerini ve bunun için motor sporlarından faydalandıklarını belirtti. Bilindiği üzere F1, motor sporlarının en üst seviyesidir ve pit stoplarda servis ultra hızlıdır. Pit stop noktalarında aracın lastikleri, hasarlı parçaları bir kaç saniye içerisinde değiştiriliyor. Hatta bugün rekor 2 saniyenin altı ile Red Bull ekibine ait. Fakat tahmin edersiniz ki Tesla ile F1 yarışlarında kullanılan araçlar tamamen farklı. Tesla’ların ne merkezden kitlenen bir tekerleği, ne de yeniden doldurulacak bir yakıt deposu var.

 Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamadaTesla’nın Formula 1 pit ekibi tekniklerini kullanarak servis için gelen müşterilere aynı saatte hizmet vermeyi hedeflediğini duyurdu. Ayrıca Tesla’ya artan talebin servis kalitesini düşürdüğünü ve gelişmesi gerektiğini kabul etti. Formula 1 çıkışı herkesi şaşırtsa da, şirketin ilk F1 çıkışı bu değil. Şirket, Red Bull Racing Baş teknisyeni Kenny Handkammer’ı Tesla Servis İnovasyon Direktörü konumuna getirmişti.

Pilot Bölgenin Kuzey Amerika Olması Hedefleniyor!

Tesla’nın şuan için ABD’de toplamda 160 Tesla servis noktası, Kuzey Amerika’da ise 40 adet servis noktası bulunuyor. Kuzey Amerika’dan başlayarak tıpkı bir yarış arabası gibi yalnızca çalışmasını sağlayacak hızlı onarım uygulanacak. Daha fazla onarım gerektiren araçlar için ise aynı gün içerisinde teslim geçerli olmayacak.

Musk, şuan dahi diğer otomotiv devlerine kıyasla daha iyi bir hizmet kalitesine sahip olduğunu savunuyor. Ayrıca yeni sistem ile birlikte onarım için gelen araçların üçte ikisinin aynı gün içerisinde onarılacağını belirtti. Onarım sürelerini düşürmenin yanı sıra Tesla, servis ağını da geliştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte teknik ekibini geliştirmeyi ve büyütmeyi planlarken servis ağını da geliştirmeyi hedefliyor.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here