Spor koltuklar birçok spor otomobillerde standart olarak konumlanmıştır. İç mekana doğru görünümü vermenin yanı sıra, sürücüyü rahat tutmaya yardımcı olurlar. Spor koltuklar aracınızın sportif kimlik bilgilerini artırabilir ve pist günlerinde tur sürelerini artırabilir. Ama spor koltukları bu kadar hızlı satın almadan önce artılarına ve eksilerine odaklanmalısınız.

Artı Özellikler

Spor koltukların en iyi yanlarından bir tanesi çok profesyonel bir şekilde sizi sıkıca tutarlar ve araca hakim olmanızı kolaylaştırırlar. Daha hızlı tur süreleri yapmak istiyorsanız spor koltuklar sizin için bir zorunluluk olmalı.

Spor koltuklar oturduğunuzda kaymanızı önlüyor. Bu da vücudunuzu yeniden merkeze alma ihtiyacını azaltıyor ve hatta bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Sırt dayaması yaslanmak üzere ayarlanamayan koltuklar genellikle “doğru” konumdadır. Bu koltuklar vücudunuzu yerinde tutarak uzanmadan tüm kontrollere ulaşabilmenizi sağlıyor.

Spor Koltuklar Aracınızın Ağırlığını Azaltır

Spor koltuklar bindiğiniz aracın ağırlığını büyük ölçüde azaltıyor. Her biri 14 kg ağırlığında. Normal bir oto koltuğu genellikle daha fazla ağırlıkta ve elektrik motorları ile daha da ağırlaşabilmektedir. Spor koltuklar normal koltuklardan daha serttir.

Spor koltukları dile aracınızla beraber çok dikkat çekebilir ve meraklısı arkadaşlarının gıpta edeceği bir şey konuma gelebilirsiniz.
Arkadaşlarınızla bir sonraki buluşmada aracınızda kullanacağınızı düşündüğümüz SPARCO veya MOMO koltuklar ile arkadaşlarınız kesinlikle aracınıza binmek için can atacaktır. Özellikle yarış koşumları eşleşen bir çift yüklediyseniz bu arkadaşlarınız dışında insanların da dikkatini çekecektir.

Eksi Özellikler

spor koltuklar

Spor koltukları çoğu arabada kullanamazsınız. Aslında kullanabilirsiniz ancak bu tip koltuklar genellikle tasarım olarak daha sportif tasarım çizgilerine sahip otomobillerde kullanılır. Hantal ve beygiri düşük bir araca spor koltuk takıp yarış arabasındaymış moduna girmeniz etraftan gülünç tepkiler almanıza neden olabilir. Ancak tabi ki siz aracınızla koltuğu uyumlu bir ikili olarak görüyorsanız bu koltukları her halükarda aracınızda kullanabilirsiniz. Sadece iyi bir sürücünün güvenli, pürüzsüz ve her zaman iyi bir durumsal farkındalığa sahip olduğunu unutmayın.

Girip Çıkmak Zor Olabilir

Bu uzun destekler bacaklarınızı ve omuzlarınızı kaymaktan korumak için harika Ama sürücü koltuğuna girip çıkmalarını zorlaştırabilirler. Eğer çok esnek değilseniz veya sırt sorunları gibi sorunlarınız varsa, spor koltuklar sizin için uygun olmayabilir.

Uzun Sürüşler İçin Rahatsız Olabilirler

Kepçe koltuklar, özellikle yarış için tasarlanmış, yol gezileri için en rahat koltuk değildir. Çoğu spor koltukta çok az dolgu vardır. Bu tip koltuklar daha çok kemiksi esnek bir yapıdadır. Dolayısıyla uzun yolda sizi huzursuz edebilirler. Satın almadan önce kısa mesafe yolculukları için kullanmanız gerektiğini unutmayın.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here