Ramazan Ayında Motosiklet Sürmek

0
891

Ramazan ayında motosiklet sürmek, normal günlük yaşantımızdan farklı olmaktadır. Oruç tuttuğumuz zaman vücudumuzda farklı olaylar meydana gelmektedir. Ramazan ayında farklı bir rutine girdiğimiz için vücudumuz bu sürece alışmakta zorlanabilmektedir. Bu yüzden Ramazan ayında motosiklet sürerken dikkat etmemiz gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Maalesef ki ülkemizdeki trafik şartlarından dolayı motosiklet sürmek, ip üstünde yürümekten daha zordur. Oruç tutmak sizi psikolojik ve fiziksel olarak etkilemese de trafikteki diğer sürücüleri etkileyebilmektedir. Açlık, insanların dikkatlerini dağıtmakta ve psikolojilerini olumsuz olarak tetikleyen en önemli eylemdir. Günlük olarak motosiklet sürüşlerimizde, araç sürücülerinin birçok zaman bizleri görmezden gelip, yok saydığını deneyimlemekteyiz. Ramazan ayında bu oran çok daha fazla artmaktadır. Ramazan ayında motosiklet sürmek ve sürüşlerimizde dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için sıraladık.

Motosiklet sürüşlerine ara vermekRamazan Ayında Motosiklet Sürmek

Ramazan ayında trafikteki dikkatsiz sürücülerin oranı artmaktadır. Bu yüzden imkanınız varsa motosiklet sürüşlerine ara vermeniz en önemli noktadır. “Ben motosiklet sürmekten vazgeçemem” diyenlerdenseniz de sürüşlerinizi azaltmalı, mümkünse trafiğin olmadığı vakitlerde ulaşımınızı sağlamalısınız. Aksi halde kazaların ve kayıpların meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Motosiklet sürdüğümüz zaman trafik kurallarına uymalı ve yolculuklarımıza konsantre olmalıyız. Ayrıca ayna kontrolüne ve etrafımızdaki araçlara karşı ekstra dikkatli olmalıyız. Ramazan ayında oruçla birlikte günün büyük bir bölümünü aç geçirmekteyiz. Bu yüzden fiziksel ve zihinsel kabiliyetlerimiz, normal yaşantımıza göre daha olumsuz olmaktadır. Reflekslerimizdeki kayıp, olumsuz durumlara daveti çıkarabilmektedir. Bu yüzden motosiklet sürüşlerinizi, kendinize çok fazla güvenmeden ve tehlikeye girmeden gerçekleştirmelisiniz. Böylece Ramazanda motosiklet sürüşlerinde dikkat edilmesi gerekenler belirli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar; ekstra özen ve dikkat gerektiren bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dinlenmekten korkmayın, sinirlenmeyin ve empati kurun

Motosiklet sürüşlerinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; Dinlenmektir! Yorgun ve aç bir vücut olumsuzluklara davetiye çıkarmaktadır. Özellikle ramazan ayında oruç tutan kişilerin, uyku saatlerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Uykusuzluk ve zaman değişimi, insanların vücutlarını etkilemektedir. Yorgun, uykulu veya rahatsız hissettiğiniz taktirde motosiklet sürmemeli ve dinlenmelisiniz. Ramazan ayında sinirlenmemeli ve empati kurmalıyız. Ramazan ayının anlam ve öneminden çıkacak davranışlardan kaçınmak için ekstra özen göstermeliyiz. Kısacası sinirlenmeyi ve empati yoksunluğunu, tuttuğumuz oruca bağlamamalıyız.

Ekipman giymeye özen göstermeliyiz

Neyse ki 2021 yılında yaşadığımız için şanslı olduğumuz noktalarda bulunmaktadır. Gelişmiş motosiklet endüstrisi ve koruyucu kıyafet endüstrisi, yoğun olarak çalışmaya devam etmektedir. Ramazan ayında oruçlu olduğumuz zamanlar üşengeçlik hissi ile karşılaşmaktayız. Üşengeçlik ve açlığın birleşmesinden doğan tehlikeleri göz önünde bulundurmalıyız. Doğru motosiklet ekipmanı tercih ederek, vücudumuzu koruyabiliriz. Örnek olarak sıcak havalarda, yazlık motosiklet ekipmanlarını kullanmalıyız. Soğuk havalarda ise kışlık motosiklet ekipmanlarını kullanmalıyız. Sitemizde bulunan motosiklet ekipmanları ile ilgili olan diğer yazıları okuyarak, bilgi sahibi olabilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Motosiklet Montu Nasıl Olmalıdır? 

Karlı Havalarda Motosiklet Sürmek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here