oto Bakım önerileri

Düzenli bakımı yapılmayan ve üretici tarafından belirlenen standartlara uygun kullanılmayan araçlar zamanla yıpranacaktır. Bu nedenle satış değeri önemli ölçüde düşebilir. Bu nedenle, aracınızı ilk günkü gibi koruyabilmeniz için Oto Bakım Önerileri olarak sizlere iletmek istiyoruz… Sizin de bu tavsiyeleri kullanmanız dileğiyle.

Oto Bakım Önerileri

Torpido Parlatıcıları Kullanın – Dikkatli Seçin

Konsol ve torpidoda kullanılan malzemelere göre aracı temizlemek için cila kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemi gerçekleştirmeden önce konsolu uygun hale getirmeniz gerekir. Çünkü piyano siyahı veya kumaş gibi farklı dokular olabilir ve bazıları uygun olmaz. Uygun olmayan bir polisaj maddesi kullanılırsa, çizikler ortaya çıkabilir.

Koltuklar için Deterjan Kullanın

Deri döşeme ve koltuk kaplamalarının temizliği sırasında yapılan en büyük hatalardan biri, klasik araç içi şampuan ya da deterjanlarını kullanmaktır. Böyle bir durumda durulama işlemi hızlı bir şekilde ya da düzgün yapılmazsa kalan şampuan artıkları, güneş ile temas ettiğinde deri üzerinde deformasyona neden olabiliyor. Deri döşeme temizliği için özel üretilen deterjanlar ve temizlik ürünleri ise şampuanlardan farklı olarak daha seyreltilmiş olarak sunuluyor.

Yumuşak ve Mikrofiber Bez Kullanın

Aracın iç ve dış yüzeylerinde çizikler görünebilir. Bu nedenle temizlik ve bakım işlemleri sırasında mümkün olduğunca mikrofiber bez kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü pamuk veya naylon gibi malzemelerden yapılan sıradan kumaşların dokusu, kir birikimi gibi istenmeyen sorunlara neden olabilmektedir. Bu durumda biriken noktalar aracın içi veya dışı ile birleştiğinde çizilme meydana gelir. Mikrofiber bezlerde ise bu durum oldukça zor gerçekleşiyor ve çiziklerin önüne geçiliyor. Böylece konsol ya da döşeme bakımı gibi işlemler kolayca gerçekleştiriliyor.

Multi Bakım Setleri Faydalı mı ?

Bunlara iyi ya da kötü, yararlı ya da zararlı dememiz doğru değil. Ancak örneğin mikrofiber bez seçmenizi veya profesyonel araç bakım ürünlerini değerlendirmenizi tavsiye edebiliriz. Ek olarak, otomatik şampuanlar gibi önemli konular için üretici tarafından tavsiye edilen içerikleri içeren bir marka veya set seçmek önemlidir.

2. El Satılık Araçlar

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here