Motosikletinizin Konforunu Arttırmanın 4 Yolu!

0
1244

Bazı sürücüler motosikletlerinin konforlu olmadığını sıklıkla dile getirmektedirler. Konforsuz sürüşler hem keyifsiz hem de güvensiz bir ortamın oluşmasına olanak sağlamaktadır. Konfor kelimesi motosikletinize ve amortisörlerinize bağlı olarak büyük değişkenlikler göstermektedir. İnce ayar yapılabilen amortisörler, genellikle pahalı motosikletlerin üzerinde gelmektedir. Piyasa da motorunuza uyumlu birçok amortisör satılmaktadır fakat fiyatları cep yakmaktadır. Eliniz birazcık anahtar tutuyorsa ya da konforunuzu arttırmayı gerçekten istiyorsanız, aşağıdaki önerileri denemenizde fayda var. Çeşitli yollarla konfor seviyesini arttırabilir, büyük veya küçük farklar yaratabilirsiniz. Motosikletinizin konforunu arttırmanın 4 yolu!

Motosikletiniz 'in Konforunu Arttırmanın 4 Yolu! Motosikleti Aldığınız Yer, Servisle Anlaşma Yapmak!

Ülkemizde pek yaygın olmasa da aldığımız mallar hakkında anlaşma yapabilirsiniz. Kilonuzu veya istediğiniz yumuşaklık-sertlik seviyelerini belirtip, ona göre ayarlanmasını isteyebilirsiniz. Sıradan motosikletlerde bile motosikletlerin amortisörleri belirli seviyelerde ayarlanabilmektedir. Teknik bilgileriniz zayıfsa, servisteki yetkililer tarafından mutlaka uygun seviyede ayarlatmalısınız. Birçok motosiklet farklı kitlerle beraber satılmaktadır. Motosikletiniz ‘in üzerindeki orijinal amortisör sisteminden memnun kalmamak en doğal hakkınız. Belirli anlaşma yapıp indirimli veya indirimsiz olarak motosikletinize uygun amortisör sistemini takabilirsiniz. Örneğin motosikletinizin üzerinde gelen “x” markalı amortisörü, “Y” Markalı amortisör sistemiyle değiştirebilirsiniz. Bazı satıcı firmalar eski parçanızı alıp, yeni parçada indirim yapmaktadırlar.

Kilo Vermek! Motosikletiniz 'in Konforunu Arttırmanın 4 Yolu!

Motosikletler üretilirken belirli aralıklara göre üretilmektedir. Çoğu motosiklet üreticisi motosikletleri, 70 kilogram ağırlıklı bir sürücü için üretmektedir. Aşırı kilo sağlığınızı da kötü etkilemektedir. Aşırı kilolu insanlar, genellikle motosiklet sürüşlerinde zor anlar yaşamaktadır. Örneğin fazla yük verdikleri zaman peglerde kırılma gibi trajikomik olaylar yaşanmaktadır. Motosikletinizin amortisörleri kilo eklendikçe daha fazla sıkışmaktadır. Bu sıkışma esneme ve gerilme paylarını, negatif yönlü olarak etkilemektedir. Kilo verdiğiniz taktirde konforlu sürüşleri rahatlıkla hissedebileceksiniz.

Sürüş Tarzınızı Ayarlayın!

Öncelikle motosikletinizin sürüş ve yol şartlarında nasıl tepkiler vereceğini öğrenin. Örneğin tümsekler için yavaşlamalısınız. Bazı amortisörler sert sürüşlerde daha fazla işlevsellik sağlamaktadır. Motosikletinizin ve amortisörlerinizin limitlerini bildiğiniz zaman konforunuz artar.

Kendi Ayarlarınızı Yapmaya Çalışın!

Bazı servisler ve ustalar kendi bildiklerini yapmaya devam etmektedirler. Her motosikletin üzerindeki amortisör sistemlerine ufak ayarlar yapılabilmektedir. Eğer eliniz anahtar tutuyorsa, servis ve bakım kitapçığına bakar gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Umarım “Motosikletinizin Konforunu Arttırmanın 4 Yolu!” adlı içerikten sonra sürüşlerinizde konforunuz artar.

 

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here