Lastik seçimi

Yavaş yavaş soğuk ve karlı havaların gelmesine az kaldı. Türkiye’de de aracınızın lastikleriyle ilgili bazı yasalar var. Tabi, her şeyden öncesi de güvenlik. Bunu da unutmamak gerekir. Bu havalar için uygun lastik seçimi çok önemlidir.

Ne yapmalıyız? Tüm yıl boyunca kullanılabilen dört mevsim lastiklerini mi seçmeliyiz yoksa kış lastikleriyle mi değiştirmeliyiz? Ne gibi faydalar veya ne gibi zararlar görebiliriz? Yasal zorunluluk dışında bir sıkıntı olabilir mi ?

2. El Satılık Araçlar için Tıklayınız

Bu sorunun basit bir cevabı olmasa da aracın ne zaman, nerede ve nasıl kullanılacağını tam olarak anlamak ve beklenen performansı anlamak gerekiyor. Dört mevsim lastiklerinin birçok durumda işe yarayabileceği düşünüldüğünde, belirli bir mevsime ait lastikler performans açısından kritik olmadığı sürece, her sürücünün profilini oluşturan tüm bu faktörler satın alma kararını etkileyecektir. Dediğimiz gibi uygun lastik koşullarını en iyi bilen kişi sizsiniz. Ama sizin için birkaç öneride bulunabiliriz.

Piyasanın önde gelen şirketlerinde gelen öneriler şöyle:

Lastik Seçimi – Öneriler

Kış lastikleri uzun mesafeli yollarda kullanılabilir veya tüm kış koşullarında optimum performans gerekiyorsa, kış lastikleri seçilmelidir. Sıcaklık 7  derecenin altına düştüğünde, yaz lastikleri artık sonbahar ve kış aylarında en iyi sonuçları alamaz. Daha yüksek performans isteyen sürücüler için kış lastikleri daha iyi bir seçimdir.

4 mevsim lastik için, araçlarını çoğunlukla -5 ° C ile + 25 ° C arasındaki sıcaklıklarda kentsel bölgelerde kullanan ve yılda 25.000 kilometreden daha az sürüş yapan kullanıcılar , özellikle spor performansı gerekli değilse, dört mevsim lastikleri en iyi seçim olacaktır. Hem ekstradan cebinize masrafta olmamış olur. Dört mevsim lastiklerinin tipik tasarımı ve sırt deseni, düşük ve yüksek sıcaklıklarda hem ıslak hem de kuru asfaltta iyi performans göstermeye yeterli dengeye sahiptir. Her mevsim lastikler çok yönlüdür ve genellikle iyi performans gösterir. 4 mevsim lastikler, kış lastiklerinin performans seviyesine ulaşmasalar da, belirtilen koşullar altında mükemmel bir uzlaşma sağlarlar.

Tubeless Lastik Nedir?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here