Kaskonun Türkiye’de zorunluğu tutulmadığı için çoğu kişiler kaskoya pek sıcak bakmıyorlar. Zorunlu trafik sigortası ise kaskonun sağladığı hizmetleri asla karşılamıyor. Kasko fiyatları biraz pahalı olsa da bence kesinlikle yapılması gereklidir.

Kasko Nedir?

Vasıtalarla trafikte oluşabilecek kazalarda can ve mal kaybını karşılayabilmek için alınan önlemlerin başında gelen kasko,bunun yanı sıra; doğal afet ,hırsızlık gibi farklı hizmet sunan kapsamlı bir sigorta tipidir.

Gelin bu önemli avantajlar neymiş birlikte bakalım,

Avantajları

Kasko sahip olduğu ana sözleşmeye ilaveten poliçede yazan ek sözleşmeleri de kapsayan,istenmeyen durumlarda sizi ve aracınızı güvence altına alır.

1Kazalarda oluşan hasarları karşılar.

Zorunlu trafik sigortaları gibi sadece tek taraflı bir sigorta değildir. Kaza esnasında karşı taraftan kaynaklı hasarlar ve sizden kaynaklı oluşan araç hasarlarını da karşılar. Hangi hasarların karşılandığını ise imzaladığınız poliçede gözükmektedir.

2Çekici Hizmeti Vardır

Bazı kazalarda veya arıza durumlarında aracı hareket ettirmekte güçlük yaşanır ve bunu çekiciler yardımıyla hallederiz. Bundan dolayı kasko şirketleri sigortalarında belirli durumlar dahilince ücretsiz çekici servisi vermektedir.

3Yedek Araç Hakkınız Vardır

Yaşanmış kaza veya arıza durumlarında kendi aracınızın onarım sürecinde kasko sigortası dahilinde size yedek araç tahsis edilir ve günlük yaşantınız olumsuz bir şekilde etkilenmeden sürdürmeye devam edersiniz.

4Hırsızlığı da Kapsar

Sigorta şirketlerinin çoğu bunu ek bir ücret karşılığında yapmaktadır. Bazıları kısmi bazıları ise zararın tamamını karşılayacak şekilde sözleşme yaparlar. Aracınız ister çalınsın ister araç içinde çalınan eşyaları da sigorta poliçesi dahlinde karşılamaktadır. Umarım bundan faydalanmak zorunda kalmazsınız.

5Sağlık Sorunları Dahildir

İmzalanan sözleşmeler ve teminatlar doğrultusunda eklenebilen maddelerle kaza sonucunda yaralanma ölüm vb. durumlarda zararlar da kasko şirketleri tarafından karşılanmaktadır.

6Doğal afet sonucu oluşan zararı karşılar

Şiddetli yağmur,dolu,sel,heyelan,deprem vb. birbirinden farklı doğal afetler sonucu aracınızda oluşabilecek hasarları da karşılar.

7Sadece kazaları karşılamakla kalmaz: Ek Hizmet

Kaskolar sadece sağladıkları standart hizmetlerle kalmazlar. Aracınızla ilgili ihtiyacınız olan farklı bir hizmeti de teminat sözleşmenize ekletebilirsiniz. Bunlar ise ;Araç çilingir hizmeti,anahtar kaybı, araç içi aksesuarlarının sigortaya dahil tutulması gibi pek çok seçeneği de ilave edebilirsiniz.

Bunları okuduktan sonra biraz daha kasko yapmanın mantıklı olacağı aklınıza gelecektir.İhmallerinde kötü şeylere yol açacağını da unutmamamız lazım.

Aracınıza Uygun Kasko Sigortası Fiyatları için Buraya Tıklayınız

 

4 YORUMLAR

  1. çok çok mantıklı. başıma gelmez demeyin. ben her şeyin ekstra sigortasını alıyorum. Biletin, kiraladığım aracın vs. Bugüne kadar çok karlı olduğumu düşünüyorum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here