Herkesin belli dönemlerde hayal ettiği, bir karavanım olsa her yere giderim demişsinizdir. İstediğim yerde konaklarım diye hayallere daldırdığı bir araç olarak bilinir. Peki bu karavanları hazır almak yerine dönüşümle kendimiz yapsak güzel olmaz mıydı? Aslına bakarsak karavanı kendimizin yapması hiçte kolay bir iş değildir. Böyle şeylere de hevesiniz varsa ilk aşamayı geçmiş oluyorsunuz. Elinizden geliyorsa ve imkanınız da varsa neden olmasın. Karavan yapmak için gerekli şeyleri sizlerle şu an paylaşıyorum.

Karavanların Nirvanası | Otağ 600

Karavan Yapmak İçin Gereken Temel Şeyler

Duş/WC/Lavabo Sistemleri

karavan yapmak 6

İlk önce belirleyeceğiniz şey temel ihtiyaçlar olmalıdır. Bunlar olmazsa aracınızda yaşam sağlamanız pek kolay olamayacaktır. Seyyar tuvaletlerle buna başlayabilirsiniz. kasetli portatif tuvaletler. Bu tuvaletleri rahatça karavanın istediğiniz yerine monte etmek mümkün. Lavabo için su giderinin olduğu alanda karavan için özel evyeler ile buna uygun döşeme mutfak yapılabilir. Yine raflar hem mutfak hem de iç bölümün kullanımında evye üstüne konulabilir. Aküden veya güneş panelinden enerji alarak çalışabilen karavan tipi hidrofor pompa, dışarıdan su alıp, içeride yeterli tazyik ile kullanabilmenizi sağlayacaktır.

Elektrik

karavan yapmak 3

Bunun iki farklı seçeneği olabilir. Birincisi güneş panelleriyle aküyü doldurarak enerjiyi sağlamak, diğeri ise jeneratör. Jeneratör tabi biraz zor olabilir yakıt bulma açısından. Bu yüzden enerji sağlamak için en iyi yöntem güneş panelleridir.

Rahatlık & Yatak

Karavan içi konforunuzun bir numaralı unsuru karavan yapımı için gerekli malzemeler arasında da en önemlilerden olan yatak ve koltuk döşemeleridir. Bu konuda su geçirmeyen, kolay yıkanabilir, dayanıklı kumaşlar kullanarak açılıp kapanabilen yatak ve koltuk minderleri kullanmaya özen gösterin. Genelde yatlarda dış bölgede kullanılan döşemeler karavan içinde de kullanılabilir.

İzolasyon ve Konumlandırma

karavan yapmak 2

Minibüs, otobüs veya kapalı panelvan; seçtiğiniz araç tipi ne olursa olsun karavan yapımı işinin ilk başlangıç kısmı iç kaplama ve izolasyondur. Aracın dış kaplama ve kaportasında olası sorunları giderdikten sonra iç kısma sıra gelir. Bu konuda ara kat olan izolasyon malzemesi üzerine iç kısımda direkt temas edeceğiniz malzeme önemlidir. Ahşap lambiri gibi malzemeler doğal dokusu ile iyi hissettirirken, koyu tonlar içeriyi olduğundan küçük gösterebilir.

Ivır – Zıvır

karavan yapmak 9

Sonuçta karavanda bir nevi eviniz sayılacak. Nasıl evde bir çok ıvır zıvıra ihtiyaç duyuyorsak, burada da ihtiyaç duyabiliriz. En önemli eşyaları araçta tutmakta fayda var.

Satılık Karavan Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here