Çoğu kişi Italdesign Aztek adlı otomobili duymamış olma ihtimali var. Sorun değil, çünkü ilk 50 adet üretilmesi planlanan otomobil sadece 18 adet üretildi.

Bilim Kurgu Filminden Fırlamış Gibi Görünüyor

Italdesign Aztek

Italdesign (şimdi VW Grubuna ait) iken Giorgetto Giugiaro başka biri tarafından tasarlanan, Aztek tasarım firmasının kuruluşunun 20 yıldönümünü kutlamak için inşa edilmiş iki koltuklu bir spor otomobil üretti. Ve evet, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor.

Italdesign Aztek başlangıçta, 50 adet üretilmesi planlanıyordu. Kompakt adlı Japon firması ile bir anlaşma yoluyla Avrupa ve Japon pazarları için inşa edilecekti. Gövdesi panelleri, alüminyum, karbon fiber ve Kevlar’dan çelik bir şasi üzerine inşa edildi. Ama bu şeyi gerçekten garip yapan tasarım dili.

İlginç Kapı Tasarımı İle Dikkat Çekiyor

Italdesign Aztek

Italdesign Aztek isimli modelde kapılara dikkat edin. Aslında merkeze bağlı kanopi gibi görünüyor desek yeridir. Başka bir deyişle, martılı kapılar çok ilginç görünüyor. Ama aynı zamanda geleneksel bir ön menteşeli bir kapısı var.

Bu bölünmüş kapı tasarımı bölünmüş kabin tarafından iki ayrı bölmeden oluşuyor. Hem sürücü hem de yolcu sadece bir orta konsoldan değil, aynı zamanda doğrudan baş seviyesinde bir kiriş ile ayrılıyor. Sonuç, kapılar kapandığı zaman bir çift gölgelik, çıkarılabiliyor.

Etkileyici Gövde Özelikleri

Ek ilginç dış özellikleri ise arka tekerlek dahil, şeffaf kapı detayları, pop-up farlar ve bir karbonfiber arka kanat ile zengin bir görsel bütünlük mevcut.

Arka bulunan çeyrek paneller de üç haneli kodları ile kokpit ve hizmet alanlarına erişim için entegre arayüzleri olması oldukça ilginç. Sol tarafta 12 voltluk kapisler, ventilatör anahtarları ve her iki tarafta manometreler olan bir yakıt kapısı var.

Giugiaro araca bir hidrolik sistemi, yangın söndürücü, lambalar, araçlar ve hatta bir yağ drenaj panelleri ekledi. Kaputun altında bir Audi kaynaklı 2.2-litre turbo şarjlı sıralı motor beş vitesli manuel şanzıman yatıyor.

Güç, Lancia’nın dört tekerlekten çekiş sistemiyle dört tekerleğe de yönlendiriliyor. Yani bugünün Audi TT RS gibi bir otomobil.

Satılık bir Italdesign Aztek bulma şansınız çok düşük ama zengin biriyseniz ortaya koyacağınız teklifin her kapıyı açacağını unutmayın.

Şangay Otomotiv Müzesi’nde Sergilendi

Italdesign Aztek

Bu özel Italdesign Aztek’in 2011-2015 yılları arasında Çin’deki Şangay Otomotiv Müzesi’nde sergilendiği ve daha sonra satın alınıp ABD’ye gönderildiği ve Kaliforniya’daki Blackhawk Koleksiyonu’nun bir parçası olarak bulunduğu söyleniyordu. Beklendiği gibi, neredeyse hiç sürülmedi, kilometre sayacında sadece 500 km gösteriyor. Satışta otomobilin ABD ithalat belgeleri de yer alıyor. Fiyatı mı?

Aracın Fiyatı Ne Kadar?

Araca bu zaman kadar verilen en yüksek teklif 75.000 $ oldu ancak garajına benzersiz otomobilleri eklemek isteyen koleksiyoncuların fazla olduğunu varsayarsak ilerleyen zamanlarda fiyatının daha da artacağı kesin gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here