Kullanılmış bir araba satın almak, uzun yolculuklar için ulaşımda ciddi paradan tasarruf etmenin harika bir yoludur. Yüksek kaliteli bir kullanılmış araba, yeni bir araba kadar güvenilir, dayanıklı ve değerlidir. Sadece bu da değil, kullanılmış bir araba satın alırken epeyce tasarruf edebilirsiniz. Amortismanı önleyebilir, kasko maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.  Kullanılmış bir araba satın almakla ilgileniyorsanız, harika bir kullanılmış arabaya mı baktığınızı ya da arabayı sürdüğünüzde patlayacak bir hurdaya mı baktığınızı belirlemek çok önemlidir.  Satın alma kararınızı verirken size yardımcı olmak için, kullanılmış bir arabanın kondisyonunu belirlemek için atabileceğiniz 3 basit adımdan oluşan bir liste hazırladık.

1. Aracın Dış Kondisyonunu İnceleyin

Bir kitabı her zaman kapağına göre yargılayamazsınız! Kullanılmış bir arabanın kalitesini belirlemek için atmanız gereken ilk adım, arabanın gövdesini iyice kontrol etmektir. Şunlara bakmalısınız:

  • Belirgin aşınma ve yıpranma – Çizikler, çentikler ve yüzeysel hasar, karar vermenizde bir faktör olmalıdır
  • Kasa hasarı – Bir arabanın gövdesine derin hasar verilmesi genellikle iyiye işaret değildir – kötü bir onarım veya genel olarak otomotiv ihmaline işaret edebilir.
  • Hasarlı boya – Hasarlı boya, estetik açıdan çirkin olmaktan çok daha fazlasıdır ve boya ve koruyucu kaplamalar, aracı korozyondan korumanın birincil yolu olduğundan, otomobil gövdesinin genel yapısını tehlikeye atabilir.
  • Korozyon ve pas – Bir arabada korozyon ve pas genellikle sevilmez. Korozyon ve paslanma, ihmal ve yetersiz bakım anlamına gelebilir ve genellikle gelişmiş korozyon veya pas hasarını gidermek oldukça zordur.

Şimdi, bunlardan birini veya ikisini bulmanın her zaman anlaşmayı bozmadığını unutmamak önemlidir ancak bir arabanın fiyatı kesinlikle mevcut olan herhangi bir vücut hasarı, korozyon veya yıpranma ve yıpranmayı yansıtmalıdır. Yukarıdaki faktörlerin çoğuna sahip bir araba satın alma konusunda dikkatli olun.

2. İç Mekanı Kondisyonunu İnceleyin

Kullanılmış bir arabanın içi de dışı kadar önemlidir. Otomobilin içini kapsamlı bir şekilde incelemeli ve durumu hakkında genel bir fikir edinmelisiniz.

  • Kötü kokular – Kötü kokular tatsızdır ve fast food, sigara dumanı veya diğer kötü kokular kokan bir araba ömrü boyunca ihmal edilmiş olabilir. Bir araba satın alırsanız bu kokuları çıkarmak mümkündür  ancak yine de kullanılmış bir arabanın birinci sınıf kalitede olmayabileceğinin bir göstergesidir.
  • Döşemede lekeler ve hasar – Büyük lekeler ve hasarı döşemde arayın. Bunlar, daha düşük bir toplam fiyata katkıda bulunsalar da, ihmalin ve genel olarak kötü otomobil kalitesinin başka göstergeleridir.
  • Hasar görmemiş araç içi sistemler – CD çalarlar, dönüş sinyalleri, ön cam silecekleri, bagaj ve kaput mandalları, ısıtma, klima vb. Gibi her şeyin çalıştığından emin olmak için arabanın içini kontrol etmelisiniz. İşlevsel olmayan bir bileşen bulursanız, bu, aracın genel olarak kötü durumda olabileceğinin bir işaretidir.

Bu ipuçlarını takip etmek, bir arabaya adım atar atmaz arabanın genel kalitesini hızla değerlendirmenize yardımcı olabilir. İdeal olarak, en iyi kullanılmış araba tüm bu incelemelerden kolayca geçecektir – temiz, bakımlı ve tam işlevli bir sürücü kontrol paneline sahip olacaktır.

3. Uzun Bir Test Sürüşü İçin Alın

Muhtemelen bir tamirci değilsiniz ve bu yüzden muhtemelen bir otomobilin mekanik kondisyonunu inceleyerek genel sağlığını değerlendiremeyeceksiniz. Ancak sen bir şoförsün. Muhtemelen bir arabanın standart, günlük sürüş koşullarında nasıl performans göstermesi gerektiğini biliyorsunuzdur. Öyleyse, potansiyel arabanızı adım adım ilerletin ve uzun bir test sürüşü yapın. Otoyollarda, şehir sokaklarında ve köy yollarında kullanın. Klimayı veya ısıtmayı açın, sonuna kadar. Flaşörleri, park lambalarını ve uzun huzmeleri test edin. Çabuk fren yapın ve lastiklerin ve frenlerin nasıl tepki verdiğini görün. El freninin çalıştığından emin olun. Tüm bu süreç boyunca arabanın nasıl tepki verdiğini not edin. Fren yaptıktan sonra tuhaf kokuyor mu? İvme yavaş mı? Park lambası söndü mü? Garip sesler duyuyor musunuz?Uzun, kapsamlı bir test sürüşünde bir arabayı adım adım inceleyerek, her gün nasıl performans göstereceği konusunda harika bir fikir edinebilir ve genel kalitesini daha iyi anlayabilirsiniz.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here