Hız Limiti Olmayan Alman Otoyolları!

0
1459

Hız limiti olamayan bir otoyol olsa, hangi aracı kullanmak isterdiniz? Tamamen sınırsız hız yapabilme imkanı olsa, aracınızı ne kadar zorlayabilirdiniz?

Bugün hız konusu ve Alman otoyolları ile ilgili bir içerik hazırladık.

1Alman Otoyolları ve Hız Limiti

Alman otoyollarında her hangi bir hız limiti yok. İstediğiniz hızla gidebilirsiniz. Bu uzun yıllardır olan genel bir yasa Almanya için. Sadece zaman zaman kısıtlamalar getirilmiş ama daha sonra kaldırılmıştır.

hız limiti

Geçtiğimiz sene yine gündeme gelmesiyle birlikte Almanya yöneticileri, “Otoyollardaki özgürlük Almanya’nın özgürlük konusundaki, gelişmişliğini gösterir. Ve kısıtlanması mümkün değildir.” diyerek hız limitlerine karşı bir yasa koyulmasına izin vermemiştir.

1970’li yıllarda yaşanan petrol krizinde, belirli bir süre hız limiti koyulmuş ve 100 KM/H ile sınırlandırılmış.

1977 yılında, Almanya’da trafik kazalarında 20 binden fazla insan hayatını kaybedince hız limitleri tekrar gündeme gelmiş.

hız limiti

Ve yapılan araştırmalarda, hız limiti uygulaması ile trafik kazaları %10 bu kazalara bağlı ölüm oranı %23 oranına kadar azalış göstermiş.

Yine de otoyollarda bir limit olması Almanya’da yaşayanlar tarafından iyi karşılanmamış ve bugünde Almanya’daki otoyollarda herhangi bir hız limiti yok.

Sadece önerilen bir hız limiti var, oda: 130 KM/H olarak tavsiye ediliyor.

hız limiti

Yapılan araştırmalar sonucunda her bir kilometre %4 kaza riskini artırdığı sonucunu vermiş.

+1=%4

Yine de, trafik kazalarındaki ölüm oranları karşılaştırıldığı zaman, Almanya’daki ölüm oranlarının diğer ülkelere oranla düşük olduğu sonucu çıkmış.

Bu konunun sebebi olarak otoyollarda trafik kurallarına uyum konusunda kullanıcıların özen göstermesi sebep olarak düşünülüyor.

hız limiti

Elbette hız yapmak isteyen herkes için tavsiye edilen yerler otoyollar değil, yarış pistleridir.

Bu her ülke için çok daha faydalı bir anlayış olacaktır.

Tabi ki Almanya otomotiv sektörü açısından kilit bir ülke ve çoğu dinamiği yönlendirebiliyor.

hız limiti

Bu bağlamda güçlü motorlu spor arabaları olan çoğu kimseler otoyollarda yüksek hızlarla seyahat etmekten büyük bir keyif alıyor.

Ama şehir içi hız limitleri çoğu şehir için 30 KM/H.

hız limiti

Yani kişinin aracı 500HP gücünde bile olsa, trafik kurallarına ve insan sağlığına verilen büyük önemden dolayı bir sorun yaratmıyor. Bu da o kültürün alkışlanması gereken bir kısmı olarak dikkatimizi çekiyor.

  

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here