Formula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen

0
1218

Formula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen, 2014’te gelecek vaat eden bir şampiyon olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca kıyasıya ve tehlikeli Formula 1 dünyasında yarışan yalnızca beşinci Danimarkalı sürücü olmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren yarış dünyasına olan Kevin Magnussen, her zaman Formula 1 yarışçısı olmayı hayat etmiştir.  McLaren Formula 1’in genç sürücü programı tarafından tanınana kadar rekabet boyunca ilerleyerek bariz bir kariyer yolu çizmiştir. Fakat 2008’de Formula Ford unvanını kazanmasına rağmen başarılı biri olması kesin veya belli değildi. Hiçbir mali desteği olmayan Magnussen, daha normal bir varoluşa geri döndü ve zengin bir şekilde hak ettiği molayı alana kadar sıradan pozisyonlara geçiş yaptı.

Yarış İçin Doğdu

Ünlü bir yarış pilotunun oğlu olan Kevin Magnussen’in kariyer yolu erken yaşta başladı. Kevin Magnussen, ilk olarak go-kartlarda yarıştı. 2008 için Formula Ford serisine yükselmeyi başardı. 11 galibiyet ve unvan alarak, erken yaşlardan itibaren yarışmaların favorilerinden biri oldu. Ayrıca Magnussen soyadı, Jan Magnussen’in 90’ların sonunda kendi kariyerine başlamasından bu yana motor sporları ile yakından ilişkilidir. İlk olarak Formula 1 ile Chevrolet için Le Man’s’de 4 sınıf galibiyeti talep eden dayanıklılık yarışına geçişten önce nihayet adrenalin dolu Indy car serisine atladı.

Formula Renault 3.5 ZaferiFormula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen

2012-13 sezonunda önce Carlin Motorsport, daha sonra bir sonraki sezon için DAMS ile Formula Renault 3.5 serisinde yarışmak, Magnussen’in en iyi kariyer sonuçlarından biri oldu. Ayrıca geleceğin McLaren F1 sürücüsü Stoffel Vandoorne’a karşı 60 puanlık bir avantajla şampiyonluğu almasıyla F1 dünyasında yankı getirmeyi başardı. Unvanı bu kadar büyük bir farkla almak aynı zamanda belirli kariyer planlaması getirmiştir. Ayrıca Formula 1’deki kariyeri boyunca DAMS motor sporları günlerinden 20 numarayı korudu.

Formula 1’e Geliş – McLaren Mercedes

2014’te büyük lige adım atan Kevin Magnussen, Woking takımında iki yıllık bir görev için McLaren Mercedes’e katıldı. Erken sezon öncesi testler, Magnussen’in potansiyelinin özel bir vurgusuydu. Ayrıca Jerez ve Bahreyn’de zaman çizelgelerinin zirvesindeydi. Bu erken yükseliş, Albert Park’taki sezon açılış yarışında MP4-29’unu gridde dördüncü sıraya alarak devam etti. sonunda da McLaren’ı ilk podyuma çıkarak ikinci sıraya getirdi. F1 tarihinde sadece ikinci Danimarkalı sürücü bir puan almıştır. kazanan pozisyon Kevin Magnussen, sürücü sıralamasında 55 puanla 11. oldu. Bu puan ilk sezon için fena değildir. Fakat sonraki sezon Fernando Alonso için McLaren’a geri dönüş yaptı. Bu olay Magnussen’in etkili bir şekilde test rolüne düşmesine sebep oldu.

Yeni Sezon, Yeni Takım – Renault’nun F1’e DönüşüFormula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen

Renault Sports’un 2016’da F1’e dönüşü, Magnussen’e takım lideri olarak 2014’te kaldığı yerden devam etmesi için altın bir fırsat sundu. Ayrıca başarısıyla ünlü bir fabrika takımı için sürüş daha verimli olmuştur. Fakat ne yazık ki bir dizi başarısızlıkla birleşen rekabet eksikliği, yalnızca iki puan kazandıran bitişle sonuçlandı. RS16, Renault markasına rağmen  önceki sezondan Lotus’un E23B’sinin geliştirilmesinden başka bir şey değildi. Diğer takımlarla yarış koltuklarını tartışan Kevin Magnussen, bir sezonun ardından Enstone merkezli üreticiden ayrılmıştır.

Haas, Ferrari ve Magnussen

Ferrari mühendisliği ve Gene Haas yarış deneyiminin rüya gibi bir ortaklığı, kaçırılmayacak kadar iyi bir fırsat olduğunu kanıtladı. Ayrıca Magnussen’in F1 kariyeri boyunca bir takımla en uzun süre kalmasına yol açtı. Dört sezondan fazla (2018-20) Haas, en azından sezon öncesi testlerinde Ferrari gücünü kullanarak rekabetçi görünmüştür. Fakat bir dizi sürücü hatası ve taktiksel hatalar, WCC’nin 2018 için en iyi 5. sırayı almasıyla sonuçlandı.

10 Takım, 4 Motor Tedarikçisi ve 1 YarışçıFormula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen

2014’te Formula 1’in sürekli artan hızlarıyla mücadele etmek ve sporu karayolu araçlarına daha uygun hale getirme arzusuyla tanıtılan FIA, hibrit teknolojisini kullanan yeni bir motosiklet spesifikasyonunu zorunlu kıldı. V6 1.6 litrelik turbo ICE ve enerji geri kazanım sisteminden oluşan şüphesiz daha çevreci güç aktarma sistemi, F1’in karbon ayak izini azaltırken, önemli finansal ve rekabetçi maliyetleri de beraberinde getirdi. Şu anda on üretici Formula 1 zaferi için yarışıyor. Fakat sadece dört motosiklet  üreticisi var. Honda, Mercedes, Ferrari ve Renault, tedarik ve geliştirme maliyetlerinin yükünü paylaşıyor. 2014 yılında piyasaya sürüldüklerinden bu yana, yalnızca bir sürücü tüm motosiklet tedarikçilerini kullanarak rekabet etme onuruna sahip oldu; Kevin Magnussen. McLaren’de kaldığı süre boyunca hem Mercedes hem de Honda gücünü, Haas’ta Ferrari gücünü ve son olarak Renault’yu kullandı. Formula 1 Yarışçıları: Kevin Magnussen oldukça başarılı ve deneyimli bir yarışçıdır. Gelecek yıllarda birçok başarıyı elde etmesi beklenmektedir.

İkinci El Güncel Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here