FERDINAND PORSCHE VE EN YENİ ELEKTRİKLİ MODELİ TAYCAN

Dünyanın en dikkat çeken spor otomobil markalarından olan “Porsche” 1947 yılında, dünyanın en dahi otomotiv mühendislerinden olan Ferdinand Porsche’ın oğlu Ferry Porsche tarafından Almanya’nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur.

Ferdinand Porsche

Ferdinand Porsche, 3 Eylül 1875’te dünyaya geldi. Porsche rüyasının yaratıcı adamı Ferdinand, geliştirdiği taşıtlar ile adını otomobil tarihine altın harflerle yazdırdı. Bugün soyadını taşıyan “rüya spor otomobil Porsche” bir hız, tutku ve gösteriş simgesi.

1Ferdinand Porsche, Otomobil Motorları Alanında Bir Dahi İdi

İlk modeli “Porsche 356”yı 1948 yılında piyasaya süren ve o günden bugüne hızlı ve lüks spor otomobil aşıklarının sahip olmak için can attıkları Porsche Otomobil Modellerinin yaratıcısı Ferdinand Porsche, Avusturya asıllı bir Alman otomotiv mühendisidir.

Ferdinand Porsche

Porsche, Maffersdorf/Bohemia’da musluk tamircisi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Boş zamanlarında teknik ve elektrikle uğraştı

Liseyi bitirdikten sonra Viyana’ya giderek Teknik Üniversiteye dinleyici öğrenci olarak yazıldı. İlk işini elektrik motorları üreten bir işletmede buldu.

Otomobil tutkusunun farkına burada vardı. 1900’daki Paris Fuarı’nda, kendi buluşu olan ve dingillerindeki elektrik motorlarıyla çalışan otomobili sergiledi.

Ferdinand Porsche

2Porsche‘nin üretilen ilk modeli, Porsche 356

Proje ve genel model tasarımı Ferdinand Porsche’ un oğlu Ferry tarafından yapılmış ancak model tasarımında oğluna Ferdinand yardımcı olmuştur.

Serinin ilk modeli Roadster Number 1, 1948 yılında piyasaya servis edildi. Ardından 1950’de 356 Coupe ve 1952’de de Cabriolet ve 356 Sppedster modeli piyasaya sunulmuştur.

3Porsche’ un İlk Tamamen Elektrikli Spor Otomobili Taycan!

Porsche bugün hızlı ve gösterişli spor arabalarına, elektrik enerjisi ile çalışabilecek, modeller ekliyor. Çağı yakalayan bu modellerden en yenisi, tamamen elektrikli bir spor otomobil olma özelliği taşıyan “Taycan”

4Porsche Taycan, Çevre Dostu ve Çok Yakışıklı

Çevre dostu, yeni nesil teknoloji ürünü Taycan, geçmiş ile geleceği harmanlıyor. Porsche’nın 70 yıllık geleneğine bağlı çarpıcı dış tasarımı, performans ve yenilenebilir enerjiyi birleştiren iç düzeneği ve motoru bir yana bataryası 100 km için 5 dakikada yeniden şarj edilebiliyor.

İlk kez iç tasarımın da deri bulundurmayan Porsche, yenilikçi geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Biri önde diğeri arka aks da yer alan iki elektrikli motora sahip.

4 farklı sürüş moduna sahip yeni nesil elektrikli spor otomobil Taycan, 2021’in en çok konuşulan araçlardan biri oldu.

İkinci El Porsche İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Ferdinand Porsche

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here