Eski Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

0
1423
Eski araba

Son günlerde eski araba sahibi olmak isteyen kişi sayısı bir hayli artmış durumda. Araba fiyatlarının her geçen gün artması araba almayı düşünenleri daha ucuz alternatif arayışına itiyor. Uygun fiyatlı araç sahibi olmak isteyenler eski arabalara, hasarlı arabalara ve yüksek kilometreli arabalara yöneliyor. Eski arabalar daha ucuz fiyatlarıyla sizin bütçenize daha uygun görünebilir ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır. Bu içeriğimizde eski araba alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyoruz. 

Öncelikle uygun fiyatlı eski bir araba alacaksanız yüksek kilometreleri dert etmemelisiniz. Eski arabaların yüksek kilometre yapması gayet doğal bir durumdur. Burada önemli olan aracın bakımlı ve sağlam olmasıdır. 

Daha sonra almak istediğiniz aracın yedek parçasının kolay bulunduğundan emin olun. Bazı ithal eski arabaların yedek parçası oldukça zor bulunuyor. İlerde böyle bir sıkıntı yaşamamak için ülkemizde çokça tercih edilen hesaplı modellere yönelin. Örneğin Toyota Corolla AE101, Opel Vectra B ve Volkswagen Passat B5 gibi modeller ülkemizde oldukça sevilen ve tercih edilen modellerdir. Bu tarz bilinir araçlarda parça ve usta problemi yaşamazsınız. 

Eski araba

Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir 

Öncelikle almak istediğiniz arabanın güvenli olduğundan emin olmalısınız. Eski arabalar yaşı itibariyle çok sayıda kazaya karışmış olabilir. Bu nedenle almayı düşündüğünüz aracı ilk olarak kaporta ve şase kontrolü için güvendiğiniz bir ekspertize göstermelisiniz. Şasenin ve diğer önemli birleşim noktalarının hatalı olması olası bir kaza durumunda ölümcül sonuçlar doğurabilir. Kesinlikle ekleme yapılmış bir araçtan uzak durmalısınız.Bu araçlar en ufak bir darbede ortadan ikiye ayrılabilir. Aracın boyalı olmasına fazla takılmayın. Gerçekten hakkıyla onarılmış ve orijinaliyle değişmiş parçalar size bir sıkıntı çıkarmaz. Kaportada dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli konu pas ve çürük oluşumudur. Bu durum aracı kısa sürede mahveder. Aşırı derecede paslı ve çürük araçlardan uzak durmalısınız.

Eski araba

Almayı düşündüğünüz eski arabanın kaportasını kontrol ettirdikten sonra motor bölümüne geçebilirsiniz. Bu tarz araçların en büyük problemi kronik motor arızalarıdır. Almak istediğiniz aracı araştırıp kullanıcı yorumlarından faydalanın. Arabanın herhangi bir kronik arızası yoksa içiniz rahat olabilir. Aracın motorunu ekspertize göstermeniz bir anlam ifade etmeyecektir. Çünkü ekspertizlerde yapılan motor kontrolü sadece o anki performansı gösterir ve bunun aracı satacak kişiler tarafından manipüle edilmesi mümkündür. Kendi güvendiğiniz veya tavsiye edilen bir servise giderek aracın motorunu kontrol ettirin. 

Bakımlarını Kontrol Edin 

Bakımları eksiksiz ve tam zamanında yapılan otomobiller milyon kilometrelere rahat bir şekilde ulaşabilir. Alacağınız aracın bakımlarının tam zamanında ve eksiksiz yapıldığından emin olun. Arabayı alacağınız kişi bakımlarının kaydını elinde tutmuşsa bu sizin için oldukça değerli bir kaynaktır. Bu sayede otomobilin nasıl kullanıldığından emin olabilirsiniz. 

Eski Araba Önerisi – Volkswagen Passat 

Temiz kullanılmış ve bakımları eksiksiz bir şekilde yapılmış Volkswagen Passat uzun yıllar boyunca size hizmet edecektir. Eğer bütçeniz 2005 yılından itibaren üretilen B6 kasayı almaya yetiyorsa oldukça memnun olursunuz. Ama benim o kadar bütçem yok biraz daha uygun bir model olsun derseniz makyajlı B5 kasa da oldukça konforludur. Her iki araç da oldukça geniş ve rahat bir iç mekana sahiptir. Son derece seri olan bu araçlar yüksek performansıyla sizi mutlu edecektir. Döneminin ilerisinde özelliklere sahip olan bu araçlar temiz kullanılması durumunda milyon kilometrelere ulaşmaktadır.

Eski araba

Ancak dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bu yaşta bir Passat alacaksanız kesinlikle manuel araçlara bakmalısınız. 15 yaşındaki bir aracın otomatik şanzımanının nasıl sürprizler çıkaracağını tahmin edemezsiniz. Hiç LPG takılmamış ve 300.000 km civarında olan bir Volkswagen Passat uzun yıllar boyunca işinizi fazlasıyla görecektir. 

Volkswagen Passat İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here