Emme Manifold Contası Nedir? Nasıl Değiştirilir?

0
4618

Motorunuz, doğru çalışması için aracın dışından çekilen havaya güvenir. Ayrıca, aracınızı ileriye doğru hareket ettirmek için gerekli olan güçlü yanmayı oluşturmak için bu havayla karışması için yakıt deposundan yakıta ihtiyaç duyar. Emme manifoldunun görevi, motora gelen hava akışını ve karıştırması gereken yakıtı motorun silindirlerine eşit olarak yönlendirmektir. Bu karışım, motor kontrol ünitesi tarafından doğru bir şekilde ölçülür ve bu karışımdaki herhangi bir değişiklik çalışma sorunlarına neden olabilir. Emme manifold contası ise, fazla hava veya pisliğin girmemesini sağlar ve motor silindir kafası ile emme manifoldu arasındaki bağlantıyı kapatır.

Bu contanın bir değiştirme aralığı yoktur, bu nedenle sızdırdığı tespit edildiğinde en kısa sürede değiştirilmesi gerekir. Emme manifold contasının kendisi genellikle ucuz olduğundan, değiştirme maliyetinin çoğu işçilik olacaktır.

Emme Manifold Contası Nedir?

Contalar, iki eşleşen yüzeyin bir sızıntı oluşturmadan birleşmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Emme manifold contası, emme manifoldu yüzeyini motorun silindir kapağına karşı sızdırmaz hale getirir.

Emme manifoldu gaz kelebeği gövdesini, çeşitli motor sensörlerini ve bazı modellerde yakıt enjektörlerini taşır ve her silindire eşit miktarda hava / yakıt karışımına izin verir. Emme manifoldu contası, genellikle kabartmalı çelikle çevrelenmiş birkaç takviyeli lif katmanından oluşur, ancak bazı modellerde silindir kafasına her geçiş için ayrı kauçuk contalar kullanılır.

Bu kauçuk, yağ veya diğer kirletici maddelere maruz kalma nedeniyle zamanla yıpranabilir ve bu da bir sızıntıya neden olabilir. Bu olduğunda, contalar değiştirilmelidir.

Emme Manifold Contanızın Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Motordan yağ sızıyorsa.
  • Motor ışığı yanıyor veya yanıp sönüyorsa.
  • Motordan gelen ve motor devri arttığında hızlanan vurma sesi mevcutsa
  • Kötü motor performansı varsa.

emme manifold contası

Emme Manifold Contası Nasıl Değiştirilir?

  1. Gaz kelebeği gövdesi, kablo demeti ve yakıt enjektörlerinin bağlantısı kesilir ve emme manifoldu motordan çıkarılır.
  2. Eski emme manifold contası / contaları çıkarılır ve eşleşen yüzeyler temizlenir.
  3. Üretici tarafından tavsiye edilirse yeni conta / contalar takılır ve sızdırmazlık maddesi uygulanır.
  4. Gaz kelebeği gövdesi, kablo demeti ve yakıt enjektörleri yeniden takılır.
  5. Doğru çalışmayı kontrol için motor çalıştırılır.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Bazı motorlarda, emme manifoldundan geçen soğutma sıvısı geçitleri vardır, bu nedenle bir soğutma sıvısı sızıntısı, arızalı bir emme manifold contasının işareti de olabilir.

Bazı üreticiler ayrık emme manifoldu tasarımları kullanır, bu nedenle birden fazla emme manifold contasına sahip olabilirler. Bu durumlarda, doğru contanın değiştirilmesini sağlamak için doğru teşhisin yapılması zorunludur.

Arızalı Bir Emme Manifold Contasını Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Aracınızı arızalı veya arızalı bir emme manifoldu contası ile çalıştırmanız mümkün olsa da, motorunuzun yanlış hava / yakıt karışımıyla çalıştırılmasından veya bir soğutma sıvısı nedeniyle aşırı ısınmadan kaynaklanan hasarı sınırlamak için mümkün olan en kısa sürede değiştirilmesi en iyisidir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here