Dört Mevsim Lastikleri Nelerdir? Artıları Eksileri

1
3887
araba lastikleri siyah
araba lastikleri siyah

Tüm hava koşullarına uygun lastikler olarak da adlandırılan dört mevsim lastikleri, daha özel olan yaz ve kış lastiklerinin özelliklerini birleştirir. Kuru, ıslak, soğuk veya sıcak koşullarda iyi, çok yönlü performans sağlamak için tasarlanmış bir kauçuk bileşiği ve sırt tasarımı kullanır.

Her lastik kategorisi veya sınıfı, belirli koşullarda doğru performans göstermesi için belirli bir spesifikasyona göre yapılmıştır ve tek bir lastikten tüm hava koşullarında mükemmel performans elde etmek mümkün değildir. Her zaman bazı tavizler olacaktır.

Çeşitli koşullarda sağlam performans sunmak üzere tasarlandıkları için, dört mevsim lastikleri herhangi bir sınıfta mutlak en iyi performansı sunmaz.Örneğin, yazları ılıman, ancak kışları çok soğuk ve karlı olan bir bölgede yaşıyorsanız, büyük olasılıkla kış geldiğinde kışa ve hatta kar lastiklerine geçmeniz gerekir.

Lastik Seçiminin Sürüşe Etkisi

Farklı koşullar için farklı lastiklerin kullanıldığı uç bir örnek için motor yarışlarına bakabiliriz.Yerler kuru olduğunda, yarış arabaları tamamen kaygan bir lastikle çıkacak. Amaç, maksimum tutuş sağlamak için pist yüzeyiyle maksimum teması sağlamak olduğundan, bu lastiklerin üzerinde herhangi bir oluk veya sırt deseni yoktur.

Dört Mevsim Lastikleri

Kuru koşullarda, bu lastikler mutlak en iyi performansı sağlar. Bununla birlikte, şiddetli bir şekilde yağmur yağmaya başlarsa, yarış ekiplerinin ıslak lastik olarak bilinen farklı bir tür lastik taktığını göreceksiniz. Bu lastikler, yolda giden binek araçlarında bulduğunuz tipe benzer ve içlerinde lastiğin suyu dağıtmasını sağlayan büyük oluklar vardır. Bir kez daha, maksimum yol tutuşu arıyorlar ve bunu yapmak için pistte duran suyu lastikten uzaklaştırmaları gerekiyor. Islak koşullarda, bu lastikler en iyi performansı sağlar.

Formula 1 yarışlarında takımlar ayrıca Intermediate adı verilen bir lastik kullanır. Bu lastik, bir ‘dört mevsim’ lastiğine yakındır. Kuru bir lastik gibi büyük, kavrayıcı temas yamalarını korur, ancak aynı zamanda yolda olabilecek çok hafif miktarlarda suyu dağıtmak için tam ıslak bir lastik gibi daha küçük, açılı oluklar kullanır. Bu lastik, kuru hava koşulları için yeterince kavrayıcı veya hızlı değildir ve ıslak koşullarda büyük miktarda suyu dağıtmada yeterince etkili değildir. Bununla birlikte, mükemmel bir ara lastiktir.

Bunu günlük yol kullanımına çevirirsek, dört mevsim lastikleri bizim ara ürünlerimizdir ve çok aşırı herhangi bir durumda mutlak en iyiyi sunmazken, çeşitli koşullarda iyi performans sunarlar.

Dört mevsim lastikleri; artıları ve eksileri

  • Çok yönlüdür ve çeşitli koşullarda iyi performans sunar
  • Mevsimler arasında lastik değiştirmeye gerek yok
  • Uzun sırt ömrü
  • Aşırı sıcak veya soğuk bölgelerde özel lastiklerle aynı performans seviyelerini sunmasını beklemeyin

Sizin için doğru lastik nerede yaşadığınıza (örneğin şehir veya ülke), iklime, beklediğiniz veya istediğiniz performansa ve tabii ki bütçenize bağlıdır. Bu faktörleri göz önünde bulundurun, ancak aynı zamanda lastik mağazanızdaki ve / veya bayinizdeki bir lastik uzmanına danışmak için zaman ayırın.

2. El Otomobil İlanları

Yaz Lastiği Nedir

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here