Dikkat Dağınıklığı: Daha Az Teknoloji Daha Mı İyidir?

3
1059
bilgi_ve_eglence_sistemleri-dikkat-dağınıklığı
bilgi_ve_eglence_sistemleri-dikkat-dağınıklığı

Dikkat dağınıklığı maalesef dünya çapında başlıca kaza sebeplerindendir. Amerika Birleşik Devletleri’nde her gün ortalama olarak dokuz ölüm ve 1.000 yaralanma vakası, dikkat dağınıklığı yüzünden gerçekleşiyor. Bunların bir kısmı, sürüş sırasında mesajlaşma gibi kötü alışkanlıklara atfedilebiliyor. Günümüzün yüksek teknolojili otomobillerinin çoklu ekranları ve bilgi-eğlence özellikleriyle giderek artan bir şekilde hatalı olabileceğine dair artan bir endişe de mevcut. Yüksek teknolojiye sahip araçlar daha güvenli, daha ekonomik ulaşım sağlarken bile, sürüş sırasında dikkat dağınıklığı sebeplerinden sayılıyorlar.

Ekranlar Gözlerinizi Yoldan Ayırmasın!

Dikkat-dağınıklığı-sebepleri
Dikkat-dağınıklığı-sebepleri

Günümüzde birçok otomobil ve kamyonda, gösterge panelinin ortasında bir kontrol paneli, dijital gösterge kümesinin içinde daha küçük bir ekran ve yolcu alanında video izlemek için iki veya daha fazla ekran bulunur. Bu, tek bir arabada veya minibüste dört veya daha fazla ekran eklemektedir.

Tek başına merkezi ekran, müzik seçme, navigasyon sistemi kullanma, aracın performansını / idaresini ayarlama, haber beslemelerine erişim ve alışveriş ve yemek için yerler hakkında tavsiye alma seçeneklerine sahip olabilir. Telefon görüşmeleri yapma ve cevaplama yeteneğine ek olarak. Bu birinci seviye seçeneklerin ötesinde, bu sistemlerin alt menüleri de vardır. Bir sürücünün birincil işi yolu izlemek iken bu, takip edilmesi gereken gereğinden fazla ekrandır.

Otomotiv Mühendisleri Topluluğu Dünya Kongresi liderleri, otomobil üreticilerine karşı daha azının daha iyi olduğuna işaret etti. Argümanları: Çoğu sürücü, otomobil üreticilerinin sunduğu sayısız seçeneğe ihtiyaç duymadığıdır. Bu anlamda seçimler kafa karıştırıcı ve muhtemelen tehlikeli bir şekilde dikkat dağıtıcı olabilir. Hatta içlerinden biri şöyle dedi: “Bugün yoldaki araçlar, ekranlarla dolu. Araba bir ulaşım aracıdır, çok katlı bir sinema değildir.’’

Dikkat Dağınıklığı Esnasında Araba Kullanmaktan Kaçının

araba-kullanırken-dikkat-dağılması
araba-kullanırken-dikkat-dağılması

Sürüş sırasında dikkatinizin aracın teknolojisinin dikkatini dağıtmasına izin vermemek bir sürücü olarak sizin sorumluluğunuzdadır. Aracınızın özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmanıza ve yolda güvende kalmanıza yardımcı olacak birkaç ipucunu sizler için derledik.

Yolda Dikkat Dağınıklığı Problemine Karşı Güvende Tutacak İpuçları

ekranlar-dikkat-dağınıklığı-sebebi
ekranlar-dikkat-dağınıklığı-sebebi
  • Yola çıkmadan önce aktivitelerinizi veya rotanızı planlayın.
  • Evden çıkmadan önce GPS ve eğlence ayarlarınızı programlayın.
  • Marşa basmadan önce herhangi bir arama yapın veya mesaj gönderin.
  • Arkadaşlarınızla seyahat ederken, arabanın komuta merkezini kullanmak için arkadaşlarınız arasından bir “ekran takip edicisi” belirleyin.
  • Bir mesaj göndermeniz veya almanız gerekiyorsa, yol kenarındaki veya yolun dışındaki güvenli bir alana çekin.

İkinci El Araba İlanları

3 YORUMLAR

  1. artan teknolojiye uyum da zaman alacaktır. gelişen teknoloji uyum sağlamamız noktasında yeni teknolojilerle kesişerek bu dönüşümün insana etkilerini azaltacaktır. fakat şuan ki geçiş aşamasında sistemler tam oturmadan bir takım sorunlar yaratabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here