Dikkat Bu Gece İçin İri Dolu Uyarısı Var

0
3960

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu (Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik illeri ile İstanbul’un doğusu ve Bursa’nın doğusu) ile Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde yerel çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” söylendi. Dikkat Bu Gece İçin İri Dolu Uyarısı Var.

Dikkat Bu Gece İçin İri Dolu Uyarısı Var Süper Hücre Bekleniyor

Hava tahmin uzmanlarına göre; İstanbul’da Süper hücre oluşacak. İstanbul’un anadolu yakası başta olmak üzere; Kocaeli, Sakarya gibi illerde otomobil sahiplerinin dikkatli olması gerekiyor. Tahmini riskli saat ise gece 2 olarak belirtildi. İri taneli dolu yağışı beklentisinin yüksek olduğu yerler; Beykoz, Polenezköy, Şile, Ağva, Çekmeköy, Ümreniye, Ataşehir ve Pendik olarak belirtildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan yaptığı açıklamada; “Turuncu alarm” ve “süper hücre”‘den bahsetti. Süper hücre ihtimali üzerinde durarak hortum ve iri dolu ihtimalinden bahsetti.

Sürücülerin Yapması Gerekenler

Dolu taneleri açık alanlarda ve trafikte araçların üzerine hızlı bir biçimde düşmektedir. Otomobillerin kaportasına, cam tavanına, camlarına, ayna, far ve silecek gibi bölümlerine ciddi hasarlar verebilir. Oluşan hasarı onarmak ayrı bir maliyetken, aracınızı mükemmel bir şekilde onarsanız bile değer kaybı kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple mal ve can güvenliğiniz için aşağıda listelediğimiz maddelere dikkat etmeniz gerekir.

dolu

Hava Durumunu Takip Edin!

Özellikle ani hava değişiminin yaşandığı bu günlerde hava durumuna bakmadan yola çıkmayın. Dolu yağışı her ne kadar bir anda başlasa da hava değişimi fark edilebilir düzeyde olacaktır.

Dolu Yağışının Bitmesini Araçta Bekleyin!

Yağış sırasında yolda iseniz köprü altı gibi bir yere park edip dolunun bitmesini bekleyin aracınızdan inmeyin. Araçtan inerseniz kendinizi riske atmış olursunuz.

Araçta Battaniye Bulundurun

Yakınlarda köprü altı ve kapalı otopark olmayabilir. Bu sebeple aracınızda bulunduracağınız büyük bir battaniye aracınızı ve sizi doludan koruyabilir. Yanınızda battaniye yoksa aracın paspaslarını kullanarak alınabilecek zararı en aza indirgeyebilirsiniz.

dolu

Dolu Yağışı Sonrası Hasarlı Araç Sahipleri Neler Yapmalı?

2.El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here