Sedan Arabaların Yakıt Tüketimlerine Baktık!

0
11591

En az yakan sedan araba modelleri hangileri diye düşünenler için bu yılın en trend sedan kasalı otomobillerine baktık. Az yakan sedan araç almak isteyenler için en havalı modellerin yakıt tüketim miktarlarına göz gezdirdik. 

Sedan araçların yakıt tüketim ortalamaları hakkında detaylı bir araştırma…

Sedan Arabaların Yakıt Tüketimlerine Baktık!

Audi RS3 sedan ne kadar yakıyor, Honda Civic sedan yakıt tüketim miktarı nasıl? Mercedes CLA ne kadar yakar? Peki, ya Volvo S90 ne yakıyor…Bu soruların yanıtları için okumaya devam edin…

Sedan karoser, ülkemizde en sevilen araç tipini simgeliyor. İkinci el sedan otomobil seçeneği de sıfır km sedan modelleri de seviliyor. Sedan araba alırken pek çok kişi, geniş bagaj hacmi, konforlu oturma alanı ve sedan araç tipinin ağır yapısını önemsiyor. Kalabalık Türk aileleri için sedan otomobiller önemli bir avantaj sunabiliyor. Peki, en az yakan sedan araba hangisi?

En az yakan sedan araba modellerini bulmak için ülkemizde satışı olan tüm sedanlar üzerinden bir çalışma yapmak gerekli. Bu yazımızda popüler olan, aranma sıklığı fazla olan sedan arabaların yakıt tüketim miktarlarına baktık…

1. Honda Civic RS Sedan: 6,0 litre

Çok şık ve gerçekten sportif tasarımlı bir sedan olan Civic, 1597cc motor hacmine sahip. 519 litrelik bagaj hacmi ile çok sevilen Honda Civic sedan, hafif HB bir havaya da sahip. 

2. Mercedes CLA 180: 4,2 litre

Coupe görünümlü sedan tasarımı ile asla sıkıcı bir sedan araç değil. İç mekanda malzeme ve işçilik kalitesi mükemmel olan otomobil, 470 litre bagaj hacmine sahip. 

3. Mercedes E300 AMG: 8,8 litre

Arkadan itişli ve 9 ileri otomatik şanzımanlı Mercedes E300 AMG, Budiness class’ın en gözde modeli. 1991cc motor hacmi, sanal kokpiti ile dikkat çekiyor. 

4. Opel İnsignia: 5,7 litre

En son 2017 yılında yenilenen Opel İnsignia, sedan araba almak isteyenlerin hayallerini süsleyen bir araba. 490 litrelik bagaj hacmi ile ve iç mekandaki geniş diz- baş mesafesi ile önemli bir seçenek.

5. Peugeot 301: 4,3 litre

Araç kiralama şirketlerinin çok tercih ettiği bu otomobil, 506 litrelik bagaj hacmiyle çok seviliyor. 

6. Renault Megane Sedan: 4,0 litre

Geçtiğimiz yıl pek çok ödül alan Renault Megane Sedan modeli, tam 503 litre bagaj hacmine sahip. 

7. Toyota Corolla: 6,1 litre

 

Yeni Toyota Corolla modeli, çok tercih ediliyor. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde çok sevilen bir sedan araba modeli olan Toyota Corolla’nın motoru 1598cc. 

8. Volvo S90: 4,8 litre

Volvo S90 modeli, 4 silindirli motora sahip ve motor hacmi 1969cc. Bagaj hacmi 500 litre olan Volvo’nun sedan modeli, kaliteli malzeme ve işçilik, zengin güvenlik donanımı ile önemli bir alternatif. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here