Aston Martin efsanesi tarafımızca sizler için yakından incelendi. İngiltere merkezli Aston Martin, genellikle James Bond ile ilişkilendirilse de, ünlü mirası beyaz perdenin çok ötesine uzanıyor. 1913’te Londra’da kuruldu ve Ian Fleming’in James Bond’u yaratmasından on yıllar önce yarışmaya başladı. Üstü açık bir yarışçıdan benzinli-elektrikli bir hiper otomobile, işte şirketin en iyi modelleri.

Aston Martin Efsanesi: Ulster

aston-martin-efsanesi-ulber
aston-martin-efsanesi-ulber

Ulster, ilk Aston Martin değildi. Ancak Aston’un performans itibarını belirleyen otomobildi. 1934 Ulster Turist Kupası’nı kazanan yarış arabasının bir kopyasıydı, dolayısıyla adı. 1.5 litrelik dört silindirli motoru 85 beygir gücü geliştirdi ve Ulster’ı iddia edilen en yüksek hız olan 100 mil / saate kadar itti – o zaman için baş döndürücü şeyler.

DBR1: Le Mans Galibi

aston-martin
aston-martin

DBR1, şimdiye kadar üretilmiş en muhteşem otomobillerden biri olmasının yanı sıra, Aston’a 24 Saatlik Le Mans galibiyetini verdi. 1959’da Carroll Shelby (daha sonra Shelby Cobra şöhreti) ve Roy Salvadori, ünlü Fransız yarışında zafere bir DBR1 sürdü. Çok uğraşmasına rağmen, Aston o zamandan beri kazanamadı, ancak birkaç kez sınıfta birinci oldu.

DB5: Aston Martin Efsanesi ve 007

db5
db5

Bond. James Bond. Başka ne söylemek zorundasın? DB5, 007 ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılı. Sean Connery, Goldfinger’da bir DB5’in direksiyonuna geçtiğinde, Aston Martin’i bir ev ismine dönüştürdü. DB5’in kendisi, tamamen yeni bir modelden çok önceki DB4’ün bir evrimiydi, ancak ünlü statüsü onu açık ara en ikonik Aston yapıyor. Aston Martin, arabanın Bond’un aletleriyle tamamlanmış bir kopyasını yapmaya karar verdi.

Aston Martin V8 Vantage

aston-martin-efsanesi-v8
aston-martin-efsanesi-v8

Orijinal V8 Vantage, Aston’un yıllardır satışta olan yorgun bir modelden bir süper otomobil yapma girişimiydi. 1977’de şirket AM V8’i aldı ve üretimini 375hp’ye (daha sonra 405hp) çıkardı. Sonuç, 170 mil / saat hıza çıkabilen bir otomobildi, o zaman için etkileyici bir rakam. V8 Vantage, James Bond filmi The Living Daylights’da da yer aldı ve 1980 modeline sahip olan eski Aston CEO’su Andy Palmer’ın favorisi.

DB7

db7
db7

DB7 muhtemelen 1990’ların başında Aston Martin efsanesi için kurtarıcı arabadır. 20 yılı aşkın bir süredir firmanın otomobillerini tanımlayan çekici bir tasarım dilini ve ancak şimdi üretimden çıkan 5,9 litrelik bir V12 motorunu başlattı. Tüm bunlar koreografisini o sırada Aston ve Jaguar’ın sahibi olan ve DB7’nin tamamlanmasına yardımcı olmak için ikincisinin mühendislik kaynaklarını kullanan Ford tarafından yapıldı. Onsuz, Aston tarih kitabına gönderilmiş olabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here