Arazi Lastikleri Bakımı Nasıl Olmalı?

0
1586

Bazıları için anlamsız bir egzersiz, geri kalanımız için bir spor. Sezon ne olursa olsun, hava nasıl olursa olsun, bazılarımız her zaman alışılmadık yoldan çıkmaya hazırız. Ancak oyunun kurallarını ve tekniğini bilmeden off-road yapmak sizi büyük bir belaya sokabilir. Off-road sürüş sırasında hayatınızı kolaylaştırabilecek en temel şeylerden biri lastiklerdir. Arazi lastikleri, engebeli yüzeylerde daha fazla çekiş sağlamak için derin sırt kullanır. Off-road lastiklerinizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair birkaç ipucu:

Arazi Lastikleri İçin Doğru Olanı Seçin 

Arazi Lastikleri

Off-road, toprak, çamur, kum, kaya veya çakıl gibi farklı arazi türlerinin üzerinden geçmeyi içerir. Bu nedenle, gittiğiniz araziyi bilmeniz ve buna göre uygun lastiği seçmeniz önerilir. Daha büyük lastikler daha iyi temas alanı sunar ve daha iyi kavrama sağlar. Dağlarda kuzeye doğru yol alıyorsanız, kış lastikleri aldığınızdan ve çekiş sağlayan tekerlekler için kar zincirleri kullandığınızdan emin olun.

Lastik Basıncını Ayarlayın

lastik bakımı nedir

Yol lastikleri için, lastik basıncının konfor, otoyollarda stabilite ve yakıt verimliliği gibi hususları göz önünde bulundurması beklenir. Ancak arazi sürüşü için, lastik basıncının araziye uyacak şekilde ayarlanması gerekir. Zemin ile temas alanını en üst düzeye çıkarmak için arazi sürüşü sırasında lastik basıncını düşürmek faydalıdır. Arazi lastikleriniz için ideal lastik basıncını öğrenmek için üreticinin tavsiyelerine bakın.

Bir Hava Pompası Taşıyın

Yanınızda bir hava pompası taşıdığınızdan emin olun, böylece halka açık yollara geri döndüğünüzde lastik basıncını yeniden ayarlayabilirsiniz. Daha düşük lastik basıncına sahipken halka açık yollarda araç kullanmak motor için tehlikeli olabilir.

Düzensiz Sırt Aşınması

Arazi Lastikleri

Yüzeyin düzensiz yapısı nedeniyle, seyahat lastiklerde düzensiz diş aşınması olasılığı vardır. Eşit olmayan sırt aşınmasına karşı lastiklerinize daima göz atın ve gerektiğinde lastikleri değiştirin. Eşit olmayan aşınma, lastiklerin dengesiz bir şekilde şişirildiğinin, aracın hizalanmasında veya süspansiyon kurulumunda bir sorun olduğunun bir işareti olabilir.

Lastikleri Kurtarmak İçin Birkaç Alet Taşıyın

Çamura veya kuma takıldığınız anlar olabilir. Bu tür durumlar için daima kazmak için aletler ve paspas taşıyın. Tekerleklerin etrafındaki kumu veya çamuru kazın ve altlarına paspas yerleştirin. Bu, lastiklere daha fazla tutuş sağlayacak ve çıkma şansını artıracaktır.

2.El Arazi Araçları İlanları İçin Tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here