Araçlara Kasko Sigortası Yaptırılmalı mı?

0
1369

Pandemi koşullarında araç sürüşlerinin azalması ve insanların arabalarını otoparklarda bekletmelerinden dolayı zorunlu trafik sigortası ve araç kasko sigortası yaptırma oranları düşmüştür. Fakat “Araçlara Kasko Sigortası Yaptırılmalı mı?” sorusu olukça önemlidir. Öncelikle otomobil kasko sigortası kaza, çalınma, yangın ve doğal felaketler gibi durumlarda aracınızın uğradığı zararı maddi olarak karşılamaktadır. Araç kasko sigortası, trafik sigortası gibi zorunlu değildir. Araç kasko sigortası, sigorta şirketleri ve yasalar tarafından kullanıcının isteğine bırakılmıştır.

Neden araç kasko sigortası yaptırmalısınız? Araçlara Kasko Sigortası Yaptırılmalı mı?

Olası kazalardan maddi ve manevi olarak en az kayıp almak için araç kasko sigortası yaptırmalısınız. Araç kasko sigortası yaptırdığınız zaman poliçenizde yazan bütün teminatlarda kendinizi ve aracınızı maddi, manevi anlamda güvence altına alırsınız. Örnek olarak kredisi bitmemiş bir aracınız çalındığında, elinizde bir tek kredi borcu kalır. Fakat aracınızda kasko sigortası varsa aracınızın değerindeki parayı 30 gün içinde geri alırsınız. Böylece maddi ve manevi kayıplarınızı en aza indirirsiniz.

Standart araç kaskosu teminatları ve dahil edebileceğiniz teminatlar nelerdir? Araçlara Kasko Sigortası Yaptırılmalı mı?

Standart araç kaskosu, her sigorta şirketinin sunduğu belirli teminatları içermektedir. Bu teminatlar; yangın, çalınma ve trafik kazasında meydana gelecek zararların giderilmesidir. Araç kasko sigortanıza isteğinize göre bazı teminatlar eklenebilmektedir. Özellikle yaşadığınız yer, yaşam tarzınız veya daha güvenli hissetmenize göre birçok madde ekleyebilirsiniz. Kaskonuza sonradan ekleyebileceğiniz teminatlar; sel-deprem teminatı, terör, eskime payı düşme talimatı, yurtdışı teminatı, enflasyon, kullanım kaybı, yardım hizmet paketi ve hukuksal yardım paketidir. Bu teminatlar dışında istediğiniz maddeleri sigorta şirketlerine sorabilirsiniz.

Kasko sigortası geri ödemesi nasıl yapılır?

Kasko sigortası geri ödemesi, işlem türüne göre değişiklik göstermektedir. Aracınızın hasar görmesi durumunda en az 5 iş günü içinde kazanın belgelerini, sigorta şirketinize bildirmek zorundasınız. Kazanın incelenmesi ve hasarların belirlenmesinden sonra sigorta şirketinizin belirlediği miktar banka hesabınıza yatmaktadır. Aracınızın perte çıkması halinde; aracınızın belgeleri ve gerekli evrakların tesliminden bir süre sonra paranız banka hesabınıza yatmaktadır. Aracın çalınması durumunda 30 iş günü içinde paranızı geri alırsınız. Sonuç olarak araçlara kasko sigortası yaptırılmalı mı? Sorusunun cevabı oldukça basittir. Eğer kasko yaptıracak kadar maddi gücünüz varsa ve aracınızın başına bir şey gelme riskinden korkuyorsanız araç kasko sigortası yaptırmalısınız.

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here