Aracınızla Tatile Çıkmaya Hazır Mısınız?

2
12914

Uzun süredir kullanmadığınız aracınızla tatile çıkmaya hazır mısınız? Havaların ısınmasıyla ve koronavirüs salgınının az da olsa kontrol altına alınmasıyla birlikte tatil isteği arttı. Uzun süredir kullanmadığınız aracınızla tatile çıkmadan önce araç bakımında dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bu önemli noktaları sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Koronavirüs salgınından dolayı kalabalık yolculuklardan ve toplu taşıma ile yolculuk yapmak istemeyen insanlar özel aracıyla ya da kiralık araçla seyahat etmeyi tercih ediyor. Ancak tatile çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın!

Aracınızla Tatile Çıkmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Pandemi sürecinde kullanmadığınız aracınızla tatile çıkmadan önce yapmanız gerekleri sıraladık. Detaylar şöyle;

 

1Arabanın Lastiğini Kontrol Edin

Yapmanız gereken ilk iş uzun süre kullanmadığınız aracın lastiklerini kontrol etmek olacak. Belki bu süreçte kış lastiklerini değiştiremediyseniz, bunları mutlaka yaz lastikleri ile değiştirmeniz gerekir. Yakıt tasarrufu, güvenli ve konforlu yolculuk için yaz lastiklerini mutlaka takmanız gerekir. Ayrıca yaz lastiklerin sağlam olup olmadığını da kontrol edilmelidir. Aracın kullanım durumuna göre değişse de genellikle, 5 yıldan fazla kullanılmış yaz lastiklerini yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

2Aracın Servis Bakımını Yaptırın

Tatile çıkmadan önce, uzun zamandır kullanmadığınız aracın bakımı yapılması gerekiyor. Aracınızın servis bakını yaptırıp yağ, su, klimanın sistemlerine ve fitreleri kontrol ettirmeniz gerekiyor. Yolculuk esnasında bu sorunlar ile karşı kaşıya kalmak istemiyorsanız aracınızın servis bakımını yaptırmayı unutmayın!

3Araç Temizliğine Dikkat

Hem sizin hem de ailenizin sağlığı için yolcuk süresince aracınızda mutlaka dezenfekte ve maske bulundurmanız gerekiyor. Aracınızın temizliğine de gereken özen gösterilmesi gerekiyor. Toplu ortamlara girdiğinizde maske takmayı unutmayın!

4Kiralık Araçlara Dikkat

Araç sahibi olmayan aynı zamanda toplu taşıma araçlarıyla yolculuk yapmak istemeyen insanlar kiralık araç kullanmayı tercih ediyor. Sağlığınız için aracı kiralamadan önce gerekli temizlik önlemleri almayı unutmayın!

Kiralık Araçlara Talebin Artması Bekleniyor

5HGS ve OGS Limitlerini Kontrol Edin

Yolculuk esnasında ücretli otoyol ve köprüleri kullanırken sorun yaşamak istemiyorsanız HGS ve OGS limitlerini kontrol etmeyi unutmayın!

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

2 YORUMLAR

  1. Tatili hevesini kaçıran, tatili zehir zemberek eden bu listeyi hazırlayarak insanların psikolojilerini ne kadar korudunuz tahmin bile edemezsiniz. Ellerinize sağlık gerçekten çok faydalı bir içerik olmuş.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here