araç performansı

Gündelik şehir yaşantınızda ya da seyahat ederken uzun yolculuklarda, her daim sizinle yolculuk eden aracınızın uzun ömürlü olması yetmez; aynı zamanda performansının da iyi olması gerekir. Böylesi koşturmacaların içinde yarı yolda bırakmayacak, gücü ve güvenliğinden de taviz vermeyecek bir otomobil için sizin de üzerinize düşenleri yerine getirmeniz gerekiyor. Bu yazının konusu olan araç performansı artırma, işte tam da bu noktaya temas ediyor. Aklınıza da ilk önce araç performansı nasıl arttırılır sorusu geliyor. Cevapları öğrenmek için okumaya devam ediniz.

Araç Performansı Nasıl Arttırılır ?

1Düzenli Bakım

Burada ilk dikkat edilmesi gereken nokta, elbette aracınızın bakımını düzenli olarak yaptırmaktan geçiyor. Araç ve motor bakımlarını periyodik aralıklarla ve titiz şekilde yaptırmak sadece aracınızın ömrünü uzatmakla kalmıyor, performansınızı da olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca araçtan tam performans alabilmek için aracın tüm aksamlarının tam olması ve kusursuz şekilde çalışması da oldukça önemli. Bu yüzden kontrolleri atlamamak ve aracınızın size uyarı olarak çıkardığı seslere kulak vermek, ertelememek ya da geçer nasılsa diye beklememek gerekiyor.

2Uygun Lastik Seçimi

Lastikler de en az motor gücü kadar önem taşıyor. Öyle ki lastikler, aracın fren mesafesinden tutun da yüksek hızlarda dengeyi yakalayabilmeye, viraj kabiliyetinden direksiyon tepkilerini iyileştirmeye pek çok önemli etkiye sahip. Aracınızın gücünü arttırmak söz konusu olduğunda performans lastiklerini tercih etmek oldukça yararlı. Yani küçük bir dokunuş beklemediğiniz bir etki yaratmaya yetiyor.

3Lastikler Kadar Jantlarda Önemli

jant seçimi yakıt tüketimini düşürmede etkili oluyor. Alüminyum alaşımlı jantlar, genellikle çok ağır ve hantal yapıda; bu yüzden de aracın hızlanma kapasitesini düşürüp daha çok yakıt tüketimine sebep oluyor. Buna alternatif olarak geliştirilen, çelik ve alaşımlı jantlara kıyasla çok daha hafif bir yapıda olan kapalı sac türündeki jantlar sayesinde her bir tekerde ortalama 1 kilogram oranında hafifleme mümkün. Bu da yaklaşık yüzde 10’a kadar yakıt avantajı anlamına geliyor.

4Fazlalıklardan Kurtulun

Araç performansını arttırmada çok basit ama aynı zamanda etkili bir diğer yöntem ise aracı hafifletmekten geçiyor. Yani aracınızda kullanmadığınız halde yer kaplayan eşyalar ve yüklerden kurtularak aracınızı hafifletebilir, bu sayede daha dinamik bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz.

5Uygun Yakıt Seçimi

Tüm bunları yaptıysanız sadece işiniz aracınızın sağlığı için doğru yakıtı seçmektir. Birçok firmanın yakıtları vardır. Bileşenlerine göre aracınıza en uygun olan hangisiyse onu kullanabilirsiniz.

İkinci El Satılık Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here