Araç Maliyetlerini Düşürme Tavsiyeleri!

0
1037

Araç maliyetlerini düşürmek, bugün kullanıcıların en çok istediği konuların başında geliyor olabilir. Haklılar…

Bütçe hesaplanırken, araç giderlerini düşündüğümüz zaman hiçte azımsanmayacak ölçüde masrafı var diyebiliriz. Bir lüksten ziyade, ihtiyaç haline gelmiş otomobiller, hayatımızı kolaylaştırmak konusunda çok önemli yere sahipler. Bugün sizler için, bütçenizi yaparken aracınız ile ilgili maliyetleri nasıl daha düşük bir bedel ile düzenleyebilirsiniz konusunda bir içerik hazırladık.

1Araç Maliyetlerini Oluşturan Gider Kalemleri

Aracımızın bir çok gider kalemi mevcuttur. Bunlardan bazılarına etki edebilecekken, bazılarını değiştirme imkanımız yoktur.

Burada, konuyu düzenlerken hem yeni araç alacak kişilerin dikkat etmesi gereken, hem de hali hazırda aracı olan kullanıcıların yapabilecekleri konusunda bir derleme yapmak istedik.

Trafik sigortası, bir gider kalemidir. Her taşıt için her yıl düzenlenmesi gereken bir zorunlu poliçedir.

Bu ekonomi sağlayacak bir konu olmamakla beraber, bu konuda avantaj sağlamak istiyorsanız, kaza yapmamaya özen göstermeniz gerekiyor.

araç maliyetlerini

Çünkü, trafik sigortası konusunda müdahale edebileceğiniz en önemli konu, kaza meselesidir. Eğer yılınızı kazasız geçirirseniz, gelecek senede yapacağız sigortanız indirimli olacaktır.

Elbette kaza meselesini sadece sigorta için değil, hem kendi sağlığınız hem de trafikteki insanların can sağlığı için özen göstermeniz gereken bir konu olduğunu aklınızdan çıkartmayınız!

araç maliyetlerini

Kasko meselesi ise, tamamen sizin bütçeniz dahilinde karar vereceğiniz özel bir sigortadır. Kasko fiyatları ile aracınızın yedek parça fiyatlarını iyi karşılaştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Elbette kasko yaptırmak sizin faydanıza olacaktır.

araç maliyetlerini

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her sene ödenen ve yılda 2 eşit taksit şeklinde, Ocak ve Temmuz aylarında ödenen bir vergi türüdür. Aracınızın yaşına ve motor hacmine bağlı olarak değişiklik gösteren bir vergidir.

Eğer MTV uygun olan bir araç almak istiyorsanız, alacağınız aracın motor hacmine ve yaşına göre bir seçim yapmanızda fayda vardır. Bir araç almak istiyorsanız, yıllık MTV miktarını öğrenmenizde fayda vardır. Bu şekilde bütçe planlamanız için bir rota çizebilirsiniz.

2En Önemlisi Yakıt Maliyeti

Şuan ki durumda; Ülkemizde sıfır kilometre araçlar pahalı, ikinci el araçlar ise çok pahalı…

Yedek parça ve servis ücretleri de elbette yükselmiş durumda. Bu bağlamda, aracınızı servise götüreceğiniz zaman, güvenilir ve uygun fiyatlı bir servis olması araç maliyetlerini düşüren bir adım olacaktır. Trafik sigortası, MTV, Kasko, Periyodik Bakım, Akü, Lastik, Arıza… gibi pek çok gider kalemi aracınızın maliyetlerini düşürüp, artırabilir.

Fakat bu noktada en dinamik gider kalemi, yakıt masraflarıdır.

araç maliyetlerini

Ne yazık ki ülkemiz akaryakıt fiyatları da bir o kadar yüksek bir vaziyette… Bu sebeple, aracınızın yakıt giderlerini ne kadar düşük tutarsanız bütçe konusunda o kadar rahat edersiniz diyebiliriz. Yakıt ekonomisi sağlamak üzere araç kullanırken yapmanız gerekenler ile ilgili içerikleri, sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here