Araç Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

1
8654

Araç Almak Mı Kiralamak Mı Daha Avantajlı?

Araç sahibi olmak isteyen herkesin kafasında araç almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlı? Sorunu geçiyor. Aklınızdaki soruları cevaplamak için araç almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlı konusunu araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Koronavirüs salgınından sonra birçok firma üretimlerine ara vermek durumunda kalmıştı. Koronavirüs salgınının az da olsa kontrol altına alınmasıyla birlikte firmalara üretimlerine kaldığı yerde devam etmeye başladı. Bu sebeplerden dolayı sıfır kilometre araçlar ve ikinci el araç fiyatlarında artış yaşandı.

Koronavirüs Salgınından Sonra Kiralık Araçlara Talep Arttı

Koronavirüs salgınından sonra hayatımızda birçok şey değişmeye başladı. İnsanlar koronavirüs salgınından korunmak için gerekli önemleri almaya devam ediyor. Özellikle bu süreçte, sosyal mesafeyi korumak için toplu taşımaya binmemeye özen gösteriliyor. Aracı olanlar kendi aracıyla seyahat ederken aracı olmayanlar ise kiralık araçlara yöneliyor. Bu nedenle normalleş süreciyle beraber kiralık araçlara ve ekonomik olduğu için motosikletlere olan talep giderek artmaya başladı.

Bireyler Araç Almayı Firmalar Araç Kiralamayı Tercih Ediyor

Özellikle kurumsal firmalar, KOBİ ve işyeri sahibi araç satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Toplu nakit ödemediği için diğer alanlara da yatırım yapabiliyor. Ayrıca Araçların bakımı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri, kasko, trafik sigortası, lastik değişimi gibi maliyetler araç kirama şirketleri tarafından yapıldığı için kurumsal firmalar, KOBİ ve işyeri sahibi araç kiralamayı daha avantajlı buluyor.

Bireysel kişiler araç kredisini ve faizini ödedikten sonra araç sahibi olduğu için araç astın almayı daha avantalı buluyor.

Araç almak mı yoksa kiralamak mı daha avantajlı? Sorusuna kesin bir cevap vermek çok zor. Bu kişilerin kullanımına göre değişkenlik gösteriyor. Araç bakımı, banka kredisi, plaka, lastik değişimi, vergi, kasko, trafik sigortası gibi maliyetlerle ilgilenmek istemeyen kişiler araç kiralamayı daha avantajlı bulurken bunları önemsemeyen ve aldığı aracı sahiplenmek isteyen kişiler ise almayı daha avantajlı bulabiliyor.

arabam.com’dan araç kiralamak çok kolay! Sistem, aradığınız kiralık aracı hızlı ve kolay bir biçimde bulmanıza yardım ediyor. Uygun fiyata araba kiralamak için arabam.com’u kullanabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here