Sürücüler olarak, tasarruf ettiğimiz parayı daha önemli şeylere yatırmak için her zaman araba maliyetlerini azaltmak konusunda çalışıyoruz.

Bir salgın ve kasvetli bir ekonomik görünüm ile karşı karşıya olduğumu bu dönemde araba maliyetlerini azaltmak ihtiyacının doğması hiç bu kadar büyük olmamıştı.

İşte size motor yükünü azaltmanıza yardımcı olacak yedi kullanışlı ipucu.

Ayak İşlerinizi Planlayın

Araba Maliyetlerini Azaltmak

Bu süreç ailenizdeki herkesin programlarını paylaşmasını gerektirdiği için oldukça sıkıcı olabilir. Ama biraz planlı hareket ederek aylık harcamalarınızı azaltabilirsiniz.

Günlük seyahatlerinizi planlamak, aracınızın kullanımının ne denli çok olduğunu görmenize yardımcı olur. Örneğin, eğer doğuda yaşıyorsanız ve batıda bir işiniz varsa ailenizden başka bir kişinin de o yönde ihtiyacı olmasını bekleyin. Sonra bu ayak işlerini birlikte yapmak için o kişiyle yola çıkın.

Bir araba olması gideceğiniz yerde trafiği azaltacağı gibi park alanlarının da boş kalmasını sağlar. Ama bunu yapmaya devam edersen benzine daha çok para harcar ve gereksiz trafik yarattığınız için çok daha strese girersiniz.

Yolculuk Başına 20km’yi Geçmemeye Çalışın

Araba Maliyetlerini Azaltmak

Bunun her zaman mümkün olmadığını biliyoruz. Ancak benzin giderlerinizi azaltarak araban maliyetlerini gerçekten en aza indirmek istiyorsanız, seyahat başına 20 km’den fazla araba kullanmayın.

Açıkçası, ne kadar uzağa sürerseniz, o kadar çok yakıt yakacaksınız. Bunun olmasını istemiyorsanız önerilerimizi mutlaka dikkate almalısınız

20 km öneriyoruz çünkü genellikle motorun ısınmak için yeterli zamanı olduğunda  aynı zamanda en uygun ısıya ulaşır. Bu durumda, motor yağının koruması da zirvede olmalıdır. Tabi doğru kalitede viskozite kullanıyorsanız.

Daha Ucuz Otopark Bulun

Bu araba işletme maliyetlerini azaltmak için en iyi yollarından biridir.

Eğer sürekli olarak pahalı otaparkların bulunduğu noktalara gidiyorsanız bunun yerine daha ucuz fiyatlarla otoparklar arayın. İnternetten park ücretlerini gösteren uygulamalar edinerek bu işi kolayca halledebilirsiniz.

Araba Yıkama

Her ay benzinlikte belirli bir ücret ödemek yerine aracınızı kendiniz yıkama alışarak araba maliyetlerini azaltmak için bir adım atmış olursunuz

Kaliteli bir oto yıkama temizlik ürünü alıp defalarca kullanabilirsiniz. Hatta araç yıkarken köpükten tasarruf etmek adına tek köpük ve tek durulama ile temizlik ürününün kullanma süresini uzatabilirsiniz.

Bir bonus olarak, size kazanç olacal faktörlerden biri de aracınızı yıkarken çeşitli egzersizler de yapacağınız için spor yapmayı da aradan çıkarabilirsiniz.

Çevre Dostu Lastiklere Geçin

Sürüş tutkunu değilseniz, bir sonraki lastik değişiminizde çevre dostu veya düşük yuvarlanma direncine sahip lastikleri almayı kesinlikle düşünmelisiniz.

Yokohama’nın BluEarth ve Bridgestone’un Ecopia serisindeki lastikler, yakıt tasarrufu nıza yardımcı olabilecek kaliteli lastiklerdir.

Kaliteli Lastikler otomobilinizin sürüşünü kolaylaştırmaya yardımcı olduğundan, motorunuzun hareket ederken bu kadar çok çalışması gerekmez. Uzun vadede, kaydedilen yakıt araba maliyetlerini azaltmak konusunda size yardımcı olur.

Daha Düşük Oktan Yakıt Kullanın

Farklı bir yakıt derecesine geçmeden önce, aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol edin kılavuzun oktan olarak ne önerdiğine bir bakın.

Aracınız 92 oktan üzerinde çalıştırabiliyorsa, 95 oktanla doldurmak yerine kesinlikle buna geçebilirsiniz. Benzer şekilde, 98 oktanlıyla dolduruyorsanız, 95’e geçmenin güvenli olup olmadığını görün. Düşük oktanla araba maliyetlerini azaltabilirsiniz.

Daha düşük bir oktana geçmek güvenliyse, devam edin. Araba maliyetlerinde az da olsa tasarruf edeceksiniz.

Yumuşak Araç Kullanmaya Çalışın

Yukarıdaki ipuçlarını takip etmek iyidir, ancak daha nazik bir sürüş stili benimsemezseniz hepsi boşa gelecektir.

Çoğu sürücü için pratik olmadığı için araba maliyetlerini azaltmak için hipermiling önermiyoruz. Ancak, ani hızlanma ve ani frenlemeden kesinlikle kaçınmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu durum kötü yakıt ekonomisine neden olabilir

Aracı kullanırken kademeli olarak hızlandırın ve frenleme zamanınızı alabilmeniz için yavaşlamaları öngörebildiğiniz noktaya gelmeden ayağınızı gaz pedalından çekin. Ardından durma noktasına geldiğinizde frene basın. Bu gibi eylemler sizi daha yumuşak ve daha verimli bir sürücü yapacak, böylece cebinizde daha fazla para kalacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here