Araba boyası ile etkileşime giren kir pas ve diğer dış etkenler bazen sinir bozucu olabiliyor. Zaman zaman kafamızda bu etkenlerin ne olduğuna dair soru işaretleri belirir. Boya katmanının kalın olmasına rağmen dış etkenler ile zarar uğradığını biliyoruz. Artık aracınızın boyasına neyin zarar verdiğini öğrenme vakti. Detayları beraber inceleyelim.

Araba boyası ile etkileşime girecek dış etmenlerin kaportaya bulaşması kötü bir durumdur. Bunu fark edip hemen müdahale ederseniz uzun vadede sizi bir sorun beklemiyor demektir. Ancak, bakım eksikliği araba boyasının zarar verecek kirin donmasına ve zamanla oksitlenmesine neden olur.  Araba boyası bu sorun nedeniyle büyük ölçüde zarar görecektir.

Kuş Dışkısı

araba boyası

Taze cilalı boyada Kuş dışkısı görmekten daha sinir bozucu çok az şey vardır. El değmemiş, kuş pisliği arabanızın boya gözenekleri içine sızacak. Boyanız ve kuş dışkısı soğudukça, dışkı nüfuz ettiği alanda kalıplaşmaya başlayacaktır. Güneş tarafından pişirilen, lekenin büyük bir kısmı çıkarıldıktan sonra bile gravür gibi görünen bir şeyle baş başa kalabilirsiniz. Bunun için aracınızın boyasını binmeden ve araçtan indikten sonra detaylıca kontrol etmelisiniz.

Ağaç Özsuyu

Kuş kakasını çıkarmak zordur, ama ağaç özsuyu daha da zor olabilir.Ağaç türlerine bağlı olarak, söz konusu özsuyu tutkal kadar yapışkan olabilir. Çıkarmadan, özellikle güneş tarafından pişmişse profesyonel bir detaylayıcı gerektirebilir. Diğer kirleticiler ağaç özsuyu lekeleri ile temas ettiğinde neler olduğunu bir düşünün. İnanılmaz karışık bir leke ve donmuş tutkaldan daha zor bir çıkarma süreci içindeyken sinirden ağlayabilirsiniz. Bu lekeyi çıkarmak için mutlaka bir profesyonelden destek almalısınız. Aksi takdirde arabanızın boyasına daha fazla hasar verebilirsiniz.

Yol Çalışması

Ülkemizde her sokak başında veya bir cadde de mutlaka bir yol çalışması veya inşa edilen herhangi bir yapı görebilirsiniz. Yol işleri ya da bir şantiye yanından geçerken dikkatli olmalısınız. Özellikle şantiyeler katran ve gevşek asfalt ile dolu olduğu için araba boyası zarar verecek olması da muhtemeldir.

Aracınız inşaat alanından gelen boya damlaları tarafından vurulursa suçun şantiyeye ait olduğunu kanıtlayan gerekçeleriniz ile  zararınızı karşılamanız sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Damperli Kamyonlar

Yol çalışmaları ve şantiyelerin yanında, damperli kamyonlar taze cilalı kaplamalar ve boyalar için bir felakettir. Temizlemeye başlasanız bile aracınızın boyasından her zaman toprak, taş ve çakıl taşı bırakırlar. Damperli kamyonlar kir ve yoğun hidrolik yağı bulundurdukları için yanından geçerken hızlı olmalısınız. Çünkü damberli kamyonlar bu pislikleri kolay bir şekilde tükürme veya püskürtme eğilimindedir. Örneğin bir çimento aracı da bu sınıfa girer. Beton ve yağ karışımının aracınızın boyasında bulunmasını istemiyorsanız aynı şekilde bu tip araçların yanından geçerken de dikkati elden bırakmamalısınız.

Dikkatsiz Sürücüler ve Yayalar

Aracımızı çoğu zaman, kimin yanına park edebileceğimizi seçemeyiz. Kendi arabamızı kilitleyip terk ettikten sonra hep içimizden umarım kötü bir şey olmaz diye iç geçiririz. Bazılarımız bu iç geçirmenin dışına çıkar ve düşüncelerin yetersizliği yüzünden pislik ve çiziklerle dolu kapılara geri dönme konusunda paranoyaklaşır.

Bu yüzden nereye park ettiğinize dikkat etmelisiniz. İyi bir ipucu en düşük katlardan, girişlerin/asansör lobilerinin/yürüyen merdivenlerinin yanındaki alanlardan kaçınmaktır. Bu tip yerler genellikle acele işi olan insanlar tarafından alınır. Ve bu insanların bazıları kapınızı kendi kapılarıyla çarpmak için iki kez düşünmezler. Bu sürücüler bazı otopark alanları kendilerine ait olduğunu sanma eğilimindedir. Ve eğer “kendi alanında” başka bir araba görme durumlarında aracınıza çarpmak için ya da anahtarlarını sürtmek için tereddüt etmeyeceklerdir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here