Amerika’nın En Lüks Arabası

0
2475

Petersen Otomotiv Müzesi 1933 Duesenberg’i sergilemeye başlamıştır. Müze birbirinden ilginç arabalar ve motosikletlere ev sahipliği yapmaktadır. Amerika’nın en lüks arabası olarak görülen model 1933 Duesenberg’tir. Geçtiğimiz günlerde Petersen Otomotiv müzesi, Youtube hesaplarından canlı yayın yaparak müzeyi tanıtmıştır. Müze tanıtımı sırasında 1933 Duesenberg üzerinde özel vurgular yapılmış ve araç insanların ilgisini çekmiştir.

Amerikanın En Lüks Arabası Duesenberg zamanında Amerika kıtasının en hızlı arabası olmuştur. 445 kübik inçlik motoru, 265 beygir güce sahiptir. Bu sayede araç rahatlıkla 200 kilometre hıza çıkabilmektedir. Aracın üzerindeki elektrikli frenler, ayarlanabilir direksiyon simidi, renki göstergeler, sade ama güçlü iç tasarımı en önemli noktaları olmaktadır. Bu araba günümüzde maalesef ki fazla bilinmemektedir. Fred ve August Duesenberg iki kardeş, 1920’lerde tasarladıkları araç ile İndianapolis 500 yarışını kazanmışlardır. Bu gençlerin başarısını görüp, tasarımlarıyla ilgilenen bir şirker; 1928 yılında tasarımı değiştirerek ilk Duesenberg’i piyasaya sürmüştür. Araç performansın ve gücün yanı sıra dış ve iç tasarım olarak da ilgi çekmektedir.

Amerikanın En Lüks Arabası Aracın yapım ve satış zamanlaması maalesef ki Amerika’nın ekonomik kriz yıllarına denk gelmiştir. 1929’daki piyasa çöküşünden sonra şirket 1938 yılında kapanmıştır. Şirket faaliyet gösterdiği yıllar boyunca 500 tane araç üretebilmiştir. Araçtaki bagaj tasarımı ve özellikleri, günümüz araçlarına yol gösterici nitelikte yapılmıştır. Aracın arkasına kapaklı bir kasa konulmuştur. Kasa’nın içi bölmelerden oluşarak insanların kıyafetlerini ve diğer eşyalarını birbirlerinden ayırabilmesi sağlanmıştır. Ayrıca tasarım olarak göze farklı gelen bir buluş olmuştur. Zaman’ın ötesinde tasarım ve özellikleri sayesinde Amerika’nın En Lüks Arabası olarak adlandırılmaktadır.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here