Alaşımlı Jantlar Neden Tercih Edilmeli?

4
2402

Yeni arabanız için bir dizi alaşım almaya karar verdiniz. Ama böyle bir değişikliğin her yönüyle düşündünüz mü? Sonuçta, her şeyin artıları ve eksileri vardır. Ve alaşım jantlar da her şeyden farklı değil. Şüphesiz, alaşımlı jantlar satın almak istiyorsanız, faydalarını zaten biliyorsunuzdur, ancak yeni başlayanlar için, bir kez daha gözden geçireceğiz.

Her şeyden önce, pek çok arabaya çelik jantlar takılır çünkü bunların üretimi daha ucuzdur ve arabanın fiyatını minimumda olmasının sebebidir. Bazı üreticiler talebi kabul ederek, alaşımları bir seçenek veya bir güncelleme olarak da sunar.

Alaşımlı Jantların Avantajları

Alaşım jantların estetik açıdan çekici olduğu ve pek çok renk ve tasarımla sıkıcı çelik jantlar üzerinde sunulduğu inkar edilemez. Alaşımlar, jant telleri arasındaki daha büyük boşluklardan daha iyi hava akışı sağladığı için frenleme sırasında daha iyi ısı dağılımı sunar ve bu da fren sisteminin ömrünü uzatır.

Çelik tekerleklerden daha hafif oldukları için, göbek çevresinde daha az ağırlık dönüyor ve bu da süspansiyon için daha uzun ömür anlamına geliyor. Alaşımlı jantlar için bir başka olumlu özellik ise, ya tekerleğe bağlı her şeyin ağırlığını, tekerleğin kendisinden lastiğe, frenlere, millere, yataklara ve hatta yarım millerin, yayların ve süspansiyonun ağırlığının bir kısmını azaltmasıdır. Düşük ağırlık, süspansiyonun daha uzun ömürlü olmasına ve yollarda daha iyi kavrama sağlar.

Alaşımlı Jantlar

Alaşımlı Jantlar İçin Lastik Nasık Seçilir?

Arabalarda genel olarak, tekerlek ne kadar büyükse o kadar güzel görünür ve daha iyi bir kavrama sağlar, ancak kesinlikle sürüş kalitesi bu durumdan etkilenir. Uzmanların hangi tekerlek / lastik boyutlarının uygun olacağını ve bunları nasıl seçileceğini belirlemelerine izin vermek en iyisidir. Ancak, artı boyutlandırma yoluyla orijinal lastiğinizin ve jantlarınızın toplam çapını yaklaşık olarak eşleştirmeniz her zaman önerilir.

Artı boyutlandırma, mevcut tekerleğin daha düşük en boy oranlı bir lastikle birlikte 1 inç daha büyük bir tekerleğin değiştirilmesidir.

Örneğin, 175 / 80R13 lastik takılı 13 inçlik bir tekerlek, 185 / 70R14 lastikle 14 inç tekerleğe yükseltilebilir. Diğer bir deyişle, tekerlek çapındaki bir inçlik bir artış, 10 mm daha geniş bir bölüm ve indeks, düşük en boy oranlı lastik ile telafi edilmelidir. Artı boyutlandırma, yol yüzeyi ile daha geniş temas alanları oluşturarak yol tutuşunu ve frenlemeyi iyileştirir. Ayrıca aracın görünümünü de iyileştirir.

Lastik Kontrolü Nasıl Yapılır?

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here