Tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatlarında yeni haber geldi. Geçtiğimiz günlerde motorine birkaç defa zam gelmişti. Ancak bu defa akaryakıt fiyatlarında sevindiren haber geldi. 05 Ekimi 06 Ekim’e bağlayan Çarşamba gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, motorine ve benzine zam gelirken LPG’ye indirim geliyor

Akaryakıta Zam Ne Kadar?

motorine zam

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansımaktadır. Geçtiğimiz gün akaryakıta zam gelmişti.  Bu defa ise motorine ve benzine tekrar zam gelmesi kesinleşti. Brent petrol fiyatlarındaki farklılıklar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Motorin grubuna 1 lira 39 kuruş, benzine ise 74 kuruş zam gelirken, LPG’ye 76 kuruş indirim geldi.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Brent Petrol: 92 $

Benzin Fiyatları

  • İstanbul’da bir litre benzin fiyatı: 19.86 
  • Ankara’da bir litre benzin fiyatı: 19.99 
  • İzmir’de bir litre benzin fiyatı: 20.00 ₺
  • LPG: 10.70

Motorin Fiyatları

  • İstanbul’da bir litre motorin fiyatı: 24.24 
  • Ankara’da motorin litre fiyatı 24.33 
  • İzmir’de motorin litre fiyatı 24.37 

Yeni gelen 1 lira 39 kuruş zam ile birlikte motorin grubu litre fiyatı 26.00 TL civarında seyir edecek. Benzin ise 74 kuruş zam ile 21.00 TL’ye yaklaşacak. Motorin grubuna ve benzine zam gelirken LPG’ye sevindiren haber geldi. LPG grubuna 76 kuruş indirim kesinleşti.

Ortalama Bir Depo Motorin Kaç TL’ye Doluyor?

akaryakıt zam

Ortalama bir dizel motora sahip binek aracın 45 litre depo hacmi bulunmaktadır. 1 litre motorin fiyatını 24.30 TL olarak ortalama değer aldığımızda bir depo motorin 1093.5 TL’ye dolmaktadır. Yeni zam ile birlikte 1156 TL’ye dolacak.  

Peki sizin aracınızın deposu kaç TL’ye doluyor? Lütfen yorumlarda belirtiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here