Volkswagen Tiguan 2016 Test ve Yorumlar

1
7381

Volkswagen Tiguan 2016 Tasarım

Volkswagen Tiguan 2016 tasarım konusunda alıcılarının beklentilerini karşılıyor. Volkswagen’in 2016 tasarım DNA’sının izlerini üzerinde taşıdığı kolayca anlaşılan 2016 model Volkswagen Tiguan eskisinden çok farklı. Önceki tasarımları genelde Touareg’in küçük kardeşi konumunda olan olan Tiguan artık daha düz hatlara sahip. Bazı editörler aracı BMW X3’e benzetirken ben aracı daha çok VW Golf’ün SUV hali olarak değerlendirebilirim. Kesin hatlara sahip omuz çizgisi, kapı omuzlarına konumlandırılan dış aynalar, LED stop lambaları ve LED farlar, 20”e kadar sunulan alüminyum alaşımlı jant seçenekleri ve motor kaputu üzerinde yer alan ”V” formundaki karakteristik çizgiler aracın yeniliklerinden. Yeni Modüler Platform MQB-Modüler Platform Yönetimi temellerine göre dizeyn edilen ilk Volkswagen SUV modeli olan yeni Tiguan’ın ölçüleri incelendiğinde; aracın boyunun 4.486 mm ile +60 mm, eninin ise 1.839 mm ile +30 arttığı görülüyor. Diğer yandan aracın yeni sportif karakterini ön plana çıkarmak adına araç yüksekliği (1.632 mm) 33 mm azaltılmış, 2.681 mm olan aks mesafesi ise 77 mm artmış.

2015 Tiguan’ın iç hacmi yeni tasarım sayesinde genişlerken, bagaj bölümü 145 litre artarak 615 litrelik bir kapesiteye ulaşmış bulunuyor. Aracın iç tasarım yenilikleri arasında ilk göze çarpan öğerler; yüksek kalite işçilik, zengin krom detaylar, sürücü odaklı olarak tasarlanan kokpit; ambiyans aydınlatma ve lüks segmente özgü eğilimli konsol olarak öne çıkıyor. Ayrıca LED ambiyans aydınlatma detayaları ile süslenen 870 mm x 1.364 mm ebatlarına sahip panoramik açılır cam tavan; yarattığı hoş atmosfer ve genel sofistike izlenim ile öne çıkıyor.

2016 model volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan İç Mekan

2016 model Tiguan’da zaten konforlu olan önceki modele kıyasla, tamamen yeniden tasarlanan kokpitle birlikte yüksek kaliteli malzemelerin daha uyumlu bir yapı oluşturduğu daha geniş iç mekandan esnek ve yüksek kapasiteli bagaj bölmesine kadar çok sayıda önemli iyileştirme yapılmış. Üç Donanım Seçeneği Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere 3 farklı donanımla sunulacak 2016 model Tiguan’ın tüm donanım sınıflarında ekipman seviyesi oldukça artırılmış.

Ön/arka park sensörleri; 3 bölgeli otomatik klima sistemi tüm donanımlarda standart sunulurken Comfortline donanımdan itibaren 8,0” ekran büyüklüğüne sahip Composition Media bilgi eğlence sistemi standart sunuluyor. LED “High” ön farlar ve etkileyici ambiyans aydınlatma sistemi Highline serisinde standart olarak sunuluyor. Dijital Gösterge Paneli; 2016 model Tiguan’ın sınıfında fark yaratan en önemli özelliklerinden biri 12,3“boyutunda 1440 x 540 çözünürlük sunan Dijital Gösterge Paneli. Highline donanımda standart olarak sunulacak bu ekran; yol ve sürüş bilgilendirmeleri, asistan sistemi bilgilendirmeleri, telefon rehberi ve hatta müzik albümü kapak resimlerinin görüntülenebildiği bir sistemdir.

Ayrıca navigasyon ile tercih edildiğinde harita bilgisini de ekranda 2D veya 3D olarak gösteren sistem oldukça şık ve kullanışlı. Daha geniş Composition Media ekranı 8,0” ekran büyüklüğüne sahip Composition Media bilgi eğlence sistemi Comfortline donanımdan itibaren standart sunulacak. Yeni Inovatif Ekipmanlar Tiguan’ın yeni neslinde Passat modelinden tanınan inovatif ekipmanlar da opsiyonel olarak sunulmaya başlanmış; Renkli ek bilgilendirme ekranı, ‘Head-up display’, şerit değiştirme asistanı ‘Side Assist’, trafikte sürüş asistanı ‘Traffic Jam Assist’, 360 derece çevresel görüş sistemi ‘Area View’. 2.0 TDI SCR BMT 150 PS DSG motor seçeneğinde standart olarak sunuluyor.

volkswagen tiguan iç mekan

4MOTION Active Control Sistemi

Sürüş / yol profil seçimi “4MOTION Active control” de ilk kez Tiguan’da sunulacak özellikler arasında yer alıyor. Bu özellikle sürüş yapılacak yol şartlarına göre seçim (Kar, normal, offroad, kişiselleştirilmiş offroad ayarları) yapılabiliyor. Ayrıca MODE tuşuna basılarak yapılan Sürüş profili seçimi (Eco, Comfort, Normal, Spor, Özel = Kişiselleştirilmiş profil) sayesinde motor, şanzıman, gaz pedalı tepkileri için ayarlar yapılabiliyor Üç Bölgeli Klima 2016 model Tiguan’da standart sunulan yeni üç bölgeli tam otomatik klima sistemi, sürücü ve yolcular için kişiselleştirilmiş klima sunuyor. Alerjik madde filtresine sahip hava kalitesi sensörü, zararlı maddelerin otomobilin içine girmesini engelliyor. Güneş ve nem sensörleri de iç mekanda en uygun iklimlendirme koşullarına ulaşılmasına ve havadaki nemin ayarlanarak, camlardaki buğunun azaltılmasına yardımcı oluyor

Motor

Motor seçenekleriyle müşterilere güç, tarz ve konfor açısından en geniş yelpazeyi sunan 2016 model Tiguan; ayrıca yeni motor teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Bunların en önemlilerinden biri 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG şanzımana sahip motorun artık Golf ve Passat’tan tanınan ve verimli sürüşü destekleyen Aktif Silindir Yönetimi ‘ACT’ ile birlikte sunulması. Bu özellik, bu sınıfta ilk kez 2016 model Tiguan’la birlikte sunuluyor. Ayrıca Volkswagen Tiguan için bir ilk olan 1.6 lt TDI SCR BMT 115 PS Manuel motor seçeneği ile birlikte avantajlı fiyatlar seviyesine sahip bir dizel motor ilk kez sunulmaya başlanıyor. Tiguan’daki diğer motor seçenekleri ise 1.4 TSI BMT 125 PS Man ve 2.0 TDI SCR BMT 150 PS DSG olacak.

Konfor & Yol Tutuş

Önceki iki nesilden oldukça farklı olarak artık Volkswagen Tiguan’da sürüş oldukça yumuşak ve sessiz olmuş. Özellikle ilk nesilde direksiyonda hissedilen sertlik ve dışarıdan gelen sesler tamamen izole olmuş durumda. Off road parkurunda test ettiğimiz 4 motion yani 4 çeker 2 lt versiyon ise oldukça başarılı. 4 çeker versiyon sert bir off road araçtan yapmasını bekleyeceğiniz her şeyi yapma kapasitesine sahip. Vites seçimlerinde size off road tercihinde bir düğmeyle yokuş aşağı inme desteğine kadar her şeyi yapma imkanı verirken off roadçular için süspansiyon, diferansiyel gibi parametreleri değiştirme imkanı da sunuyor.

MEHMET ALİ KANTARCI

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here