Ssangyong Korando 2015 Test İnceleme ve Yorumları

6
15988

Ssangyong Korando 2015 Tasarım

Ssangyong Korando 2015 Sports heybetli yapısı ve keskin hatlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor.  Karartılmış farlar, çift parçalı ızgara ile modelin dış tasarımı güçlü görünüyor. Sis farlarının kenarlarından yükselip plakalığın altında birleşen krom görselli ayrıntı ise modelin arazi karakterini niteliyor. Kaput üzerindeki tasarım çizgileri ve şişirilmiş çamurluklar modelin heybetli yapısını destekliyor. 5 kollu jant grubu modelin isminin sonundaki “Sports” kelimesinin hakkını verir nitelikte. Aynalarda LED aydınlatmalara yer verilmiş.

Ön çamurluktan arkaya doğru yükselerek uzanan keskin hatlara kapı altlarında da rastlıyoruz. Kapı altlarında yer alan basamak da araca iniş ve binişlerde kolaylık sağlıyor. Önde şişkin çamurlukların aksine arka çamurluklar düz olarak imal edilmiş. Stoplar dikey şeklinde modelin yanlarına doğru uzatılmış. Kromaj detaylarla süslenen bu bölüm plastik bir basamakla tamamlanmış. Ssangyong Korando Sports, 4990 mm uzunluğa, 1910 mm genişliğe 1790 mm yüksekliğe ve 3060 mm aks mesafesine sahip. Bu değerler ile rakibi Mitsubishi L200’den 270 mm daha kısa, 160 mm daha geniş, 15 mm daha yüksek ve 60 mm daha uzun aks mesafesine sahip.

Ssangyong Korando İç Mekan

 İçeride sürücü odaklı bir kokpit bizleri karşılıyor. Sürücü odaklı diyoruz çünkü her tuş sürücü tarafından rahatça erişilip kontrol edilebiliniyor. 4 kollu direksiyon büyük gövdesiyle dikkat çekiyor. Üzerindeki kumandalar ile müzik sistemine müdahale edilebiliyor ve bluetooth ile sisteme bağladığınız telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabiliyorsunuz. Vitesler direksiyon üzerinden de kumanda edilebiliyor ancak üretici bu yerleşimi kulakçık şeklinde direksiyonun arkasına değil, düğme şeklinde direksiyonun ön yüzüne konumlandırmış. Vites kolu üzerinden de ileri geri hareket eden bir tuş ile kontrol edilebilen sistem sadece manuel modda iken size bu bölümlerden kontrol sağlatıyor. Yan aynalar direksiyonun hemen solundaki panelden ayarlanabiliyor.

Gösterge paneli okunaklı ve hemen alt tarafında yol bilgisayarı yer alıyor. Direksiyonun sağındaki “Trip” tuşu ile ayarlanabilen bu ekranın kontrol kumandasının direksiyon üzerinde olmasını beklerdik. Müzik sisteminin altında klima kumandaları yer alıyor. Hemen altındaki eşya gözü ve bunlara ek olarak kapı iç ceplerinde, kolçakta ve vites arkasında yer alan alanlar tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Önde ve arkada sunulan alan yeterli seviyede. Pick-Up modellerinde arkadaki yaprak yay sistemi sebebiyle 2. Sırada seyahat eden yolcular büyük sıkıntı yaşarlar. Bu modelde yer alan Helezon yaylı süspansiyon sistemi ile arka bölümdeki sarsıntılar optimum seviyede azaltılmış. Ancak bu durum istiap haddini  767 kg da sınırlamış. Modelin azami yük ağırlığının 2640 Kg olduğunu da belirtelim.

Ssangyong Korando 2015 Motor

 Ssangyong Korando 2015 Sports ,2.0 XDI motora sahip. 1998 cc hacminde motor 3400 ila 4000 devir aralığında 155 Hp güç, 1500 ila 2800 devir bandı aralığında 360 Nm tork değeri sağlıyor. 6 ileri şanzımanla gücünü arka lastiklere yansıyan modelin maksimum hızı 170 Km/s olarak kayıtlara geçmiş. 1000 d/d’den itibaren 190 Nm tork değeri vermeye başlayan model alt devirlerde sıkıntı yaşamıyor. 6 ileri şanzıman, performanslı kullanımlarda zayıf kalırken sakin sürüşlerde başarılı işler çıkarıyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri 7,7 litre olarak belirlenirken biz sakin kullanımlarda 9.4 litre gibi tüketim verisi elde ettik. Arazi kullanımları yada performans odaklı kullanımlarda bu değer 12 litre seyirlerine çıkabiliyor.

Ssangyong Korando Konfor & Yol Tutuş

 Yumuşak süspansiyonlar ile konforlu sürüş vaat eden model her türlü zeminde bunu başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Yaprak yayın arka bölümde olmayışı rakiplerinden daha konforlu bir sürüş sağlamış. Bu durum tabiki yol tutuş ve taşıma kapasitesini kısıtlıyor. Onun bir Pick-Up olduğunu dikkate alarak kullanırken yol tutuş konusunda herhangi bir problem yaşanmazken, özellikle kaygan zeminlerde ve dönüşlerde arka bölümde hareketlenmeler oluyor. Korando Sports, 25 derece yaklaşma, 25 derece kalkış ve 20 derece rampa açısına sahip.

Ssangyong Korando Teknik Özellik

Motor: 2.0 E-XDI
Motor Hacmi: 1998 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 155 Bg 3400-4000 d/d
Maksimum Tork: 360 Nm 1500-2800 d/d
Arazi Açıları
Yaklaşma 25 derece
Kalkış Açısı 25 derece
Rampa Açısı 20 derece
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,5 lt
Şehir Dışı: 6,2 lt
Karma: 7,4 lt
Test: 9,4 lt
CO2 Emisyonu 196 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4990 mm
Genişlik: 1910 mm
Yükseklik: 1790 mm
Dingil Mesafesi: 3060 mm
İstiap Haddi 767 kg
Yakıt Depo Kapasitesi: 75 lt
Boş Ağırlık: 1873 kg
Lastik Boyutu: 255/60 R 18

6 YORUMLAR

  1. arkadaslar ben okadarini bilemem ama sanyong actionsports pikabini bende kullandim arac dolu ve saglam kapisini bakasini acip kapattiginda tok ve dolu bir ses geliyor saglamligini herturlu gosteriyor ve guclu bence onnumara bir arac

  2. 2014 yılınakadar nissan -toyata markaların çiftkabinlerini kullandım korando special edition modelini aldıgımda anladımki geçmişte bindiğim araçların traktörden farkı yokmuş.bu aracı kullanmadan kimse yorum yapmasın.çok sessiz çalışıyor oda bazen uzun yolda sıkıntı yaratıyor uykun geliyor.bide marka ismini söylerken zorlanıyorsun ve herkes çin malı zannediyor kore malı oldugunu anlatmaktan yoruluyorsun isim sıkıntlılı yani.süratlenmedede çoğu araca nal toplatır

  3. Sevgili yazarlar ben daha yeni bu aractan almak istiyorum tamda butceme gore gidip binek bir arac istemiyorum 2. El piyasasi uygun benim icin yeterli bi arac olarak dusunuyorum soyle bi 30000 km civari kullanip teat eden arkadaslar varsa yardimcinolabilirler mi simdiden tesekkurler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here