Seat Leon X-Perience 1.6 TDI 2015 İnceleme

0
6307

Seat’ın Becerikli Leon’u: Seat Leon X-Perience

Tasarım

Leon’un iyi görünen bir araç olduğunu daha önce pek çok testimizde yazmıştık. Modele önden baktığınızda HB karoserli yapısından farklı olmadığı rahatça anlaşılıyor. Modelin en kışkırtıcı detayı ise LED gündüz farları. Keskin hatlar otomobile agresif ve sportif bir hava katmış. X-Perience versiyonunda tampon ve kapı altlarında plastik kaplamalar yer alıyor. Bu bozuk yollarda yerden sıçrayacak taşların boyaya zarar vermesini engelliyor. Keskin hatların yan bölümde de yer alması ve bunu çok kollu bir jant grubu ile desteklenmesi sporcu kinliğin göz önüne çıkarılmasını sağlamış. Arka bölümde ise stoplar HB karoserdeki gibi bagaj kapağına uzatılmış. Neredeyse olmazsa olmazlar arasına girecek olan cam üstü spoyler burada da yerini almış. Seat Leon X-Perience, stationwagon Leon’a göre 15 mm daha yüksek tasarlanmış. Jant-lastik kombinasyonuyla 171 mm’lik yerden yükseklik elde edilmiş.

seat leon x-perience

Seat Leon X-Perience ‘ın İç Mekanı

X-Perience modelinin iç mekanı Leon ailesinin diğer üyeleri ile birebir aynı. Gösterge paneli okunaklı ve sportif bir ruh uyandırıyor. Orta konsolda yükseğe konumlandırılmış bir ekran yer alıyor. 5.8 inç büyüklüğündeki bu ekran dokunmatik özelliğe sahip. Bluetooth sayesinde akıllı telefonunuzu bu ekrana bağlayabilir telefon görüşmelerinizi bu sayede eller serbest şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca bu ekrandan otomobiliniz hakkında bir çok detaya erişebilmeniz mümkün. Sert malzemeler ile döşenmiş iç mekan için kaliteli diyebiliriz. 5 inç bilgi ekranının altında klima kumandaları yer alıyor. Butonların kullanımı kolay ve sistemin performansı başarılı. Baş ve diz mesafesi konusunda önde ve arkada da sorun yok. Leon X-Perience, 587 litre bagaj hacmine sahip. Bu rakam 2 çeker station wagon kardeşi ile aynı.

seat leon x-perience

Verimli Dizel Motor

Leon X-Perience Türkiye’de sadece 1.6 litrelik dizel motorla satılıyor. Euro6 normlarına uygun olan bu motor VW markasının skandala konu olan motoru değil. Common-rail ünite, 3250 d/d’de 110 hp güç, 1500 d/d’den itibarense 250 Nm tork üretiyor. Araç, fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 11.6 saniyede tamamlıyor. X-Perience modeli sadece 6 kademeli manuel şanzımanla alınabiliyor. Alt devirleri canlı olan motorun yakıt tüketim değerleri de başarılı. Karma kullanımda fabrika verisi yakıt tüketimi ortalama 4.6 litre açıklanırken, bizim test ortalamamız 6.1 litre olarak gerçekleşti.

leon iç tasarım x-perience

Konfor & Yol Tutuş

Konfor konusunda hatchback Leon ile çok büyük bir fark yok. Orta sertlikteki süspansiyonlar hızlı darbeler dışında konfor konusunda yeterli. 18 inçlik jantlar ve dar yanaklı lastikler doğal olarak beraberinde konfor düşüklüğü getiriyor. Aracın sürüş dinamikleri ise başarılı. Fakat dizel motorun torku sebebiyle viraj çıkışlarında gaz verildiğinde aracın önünün çizgisinden çıktığı görülüyor. Araç Skoda Octavia Scout modelinde de kullanılan 5. Nesil Haldex 4×4 sistemine sahip. Araç normal koşullarda sadece önden çekişli ilerliyor. Zemin kayganlaştığında ya da araç ağır bir şekilde yüklenirse sistem bunu tespit ederek gücün yüzde 50’sini arka tekerleklere iletiyor.

leon sw

Seat Leon X-Perience Teknik Özellikler

Motor: 1.6 TDI
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 110 hp 3250 d/d
Maksimum Tork: 250 Nm 1500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11,6
Maksimum Hız: 187 km/s
Frenler
Ön: Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,5 lt
Şehir Dışı: 4,1 lt
Karma: 4,6 lt
Test: 6,1 lt
CO2 Emisyonu 107gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4543 mm
Genişlik: 1816 mm
Yükseklik: 1481 mm
Dingil Mesafesi: 2630 mm
Bagaj Hacmi: 587 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
Boş Ağırlık: 1397 kg
Lastik Boyutu: 225/45 R18

 

İkinci el satılık Seat Leon ilanları

Seat 3D Baskı Laboratuvarı İle Üretimde Üç Boyutlu Yazıcılar!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here