Renault Megane RS Tasarım

 

Geçtiğimiz yıl içerisinde makyajlanarak yaşlılığa çare arayan Renault Megane RS daha dinamik bir yapıya kavuştu. RS versiyonunda ne gibi farklar var? Öncelikle daha sportif bir ön tampona kavuşuyorsunuz.

Geniş ve ağzı andıran bu tampon V şeklini andıran kırmızı şeritle kombine edilmiş. Kırmızı şeritler üzerinde de LED gündüz farlarını görmek mümkün. Marka logosunun olduğu bölüm piyano siyahı detay ile kaplanmış. Standart versiyondan ayırmak içinse “RS” yazısı marka logosunun hemen altına konumlandırılmış.

Yan bölümde 19 inç büyüklüğünde sportif jantlar göze çarpıyor. Siyah renk tasarlanan jantların kenarlarında kırmızı şeritler kullanılmış. Ek olarak fren kaliperleri de kırmızı olarak tercih edilmiş. Sportif bir otomobil üretiyorsanız bu ayrıntılar oldukça önemli.

Balık solungacını andıran ön çamurluk yarıkları ve kırmızı kapı altı eklentileri modelin dinamizm çıtasını yükseltmiş. Tek kapı formu, arkaya doğru alçalan baş mesafesi ve artan omuz çizgisi modelin sporcu kimliğinin altını bir daha çizmiş.

Arka bölümde yana uzatılmış stop grubu göze çarpıyor. Cam üstü spoyler kırmızı olarak tasarlanmış ve otomobilin rengi ile başarılı bir kombin olmuş.

F1 ruhunu daha çok ön plana çıkaran difizörün ortasına konumlandırılmış egzoz ise oldukça çekici. Renault Megane RS, 4299 mm uzunluğa, 1848 mm genişliğe, 1435 mm yüksekliğe ve 2636 mm aks mesafesine sahip.

Renault Megane RS İç Mekan

Dışarıdaki heyecan verici tasarım iç mekana ne yazık ki yansımamış. Standart versiyonun GT Line donanımını hatırlatan bir iç mekan bizleri karşılıyor.

Kırmızı dikişli direksiyon ve vites topuzu kendinizi özel hissettiriyor. Modelin sporcu ruhu Recaro marka büyük yan desteklere sahip olan koltuklarla süslenmiş. Koltuklar size özellikle virajlarda başarılı bir şekilde destek oluyor.

Gösterge paneli de standart versiyonla neredeyse aynı. Buranın ayrımı ise hız göstergesinin altındaki “Renault Sport” yazısı ve devir saatinin alt kısmının gri yapılmasıyla sağlanmış. Gözümüz bir önceki nesil Renault Megane RS Trophy’nin gösterge panelini aramıyor değil.

Bu tarz otomobillerde eşya gözü aranmaz ancak model sizin bu isteğinizi de karşılıyor. Kapı iç ceplerinde, vites önünde yeteri kadar alan mevcut. Ön panelin ortasındaki ekran oldukça interaktif. Vites arkasına konumlandırılan bir joystick ile kontrol edilebilen bu alan dokunmatik özelliğe de sahip.

Tüm multimedya işlemleri, navigasyon bu ekran üzerinden hizmet verebiliyor. Tek eksiği ise komutlara geç cevap vermesi. Ekran Renault’un F1 takımı tarafından geliştirilmiş.

RS monitör özelliği eklenen bu ekran yarış sırasında tork göstergesi, patinaja kalan lastikler, tork ve güç eğrisi göstergesi, tur zamanlamaları, lastiklerin durumu, fren basıncı ve yağ sıcaklığı gibi birçok bilgiyi size sunabiliyor.

Ek olarak bu bilgileri araçta sunulan USB giriş sayesinde depolayıp yarış sonunda değerlendirme imkanını size sunuyor. Arka bölümde otomobilin coupe formundan dolayı özellikle diz mesafesi konusunda dar bir alan size sunulmuş.

Baş mesafesi konusunda sıkıntı bulunmazken daralan camlar klostrofobik bir ortam oluşturmuş. Modelin bagaj hacmi ise 377 litre.

Renault Megane RS Motor

Renault Megane RS’de F1 takımı tarafından geliştirilen 2.0 litre turbo benzinli bir motor bulunuyor. 5500 d/d’de 265 Hp güç ve 3000 d/d’de 360 Nm tork değeri sağlıyor.

6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilen Renault Megane RS, 0-100 Km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlarken maksimum 254 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 7,5 litre olarak belirlenmiş.

Modelde 3 farklı sürüş modu mevcut. Normal, Spor ve Race Direksiyonun sol tarafındaki “RS” tuşuyla seçilebilen bu modlardan Normal seçeneğinde model size optimum düzeyde ekonomi yaptırmaya çalışıyor.

Race modunda ise bu seçeneğe yakışır tepkileri otomobilden alıyorsunuz. Burada model ESP’yi tamamen devreden çıkarıp otomobilin kontrolünü size bırakıyor. Modelin fabrika tüketim verisi ise 7.5 litre. Biz testimiz sırasında ise sakin kullanımlarda 8.7 litre değerini yakalarken, performans odaklı kullanımlarda 14.7 litre değerlerini de gördük.

Konfor & Yol Tutuş

Renault Megane RS

Renault Megane RS’de sert süspansiyonlara yer verilmiş. İnce yanaklı lastiklerle birleşen bu kombinasyon konfor anlamında size çok bir şey vaat etmiyor.

Zaten karakteri gereği spor otomobil olan Renault Megane RS’de bunu aramıyorsunuz bile. Sert süspansiyon ve ince yanak lastikler size başarılı bir viraj performansı ve yol tutuş sağlıyor.

Cup şasi ve kilitli diferansiyel sayesinde virajları korkusuzca dönebiliyorsunuz. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise viraj avcısı olmak içten bile değil. İçeride spor koltuklar sizi sabit tutmak için elinden geleni yapıyor. Bunu uzun yan desteklerine borçlu.

Teknik Özellik

Teknik Özellikler
Motor: 2.0
Motor Hacmi: 1998 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 265 Bg 5500 d/d
Maksimum Tork: 360 Nm 3000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 6 s
Maksimum Hız: 254 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,8 lt
Şehir Dışı: 6,2 lt
Karma: 7,5 lt
Test: 8,7 lt
CO2 Emisyonu 174 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4299 mm
Genişlik: 1848 mm
Yükseklik: 1435 mm
Dingil Mesafesi: 2636 mm
Bagaj Hacmi: 377 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
Boş Ağırlık: 1379 kg
Lastik Boyutu: 225/40 R 18

 

İkinci El Renault Megane İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here