Porsche Macan 2016:Porsche Ruhu Devam Ediyor

1
7278

Tüm Porsche modelleri gibi Porsche Macan ‘da güçlü bir duruşa sahip. Farlar ağabeyi Cayenne ile benzerlik taşıyor. Büyük bir ağızı andıran radyatör ızgarası ise araca agresif bir görünüm katmış. Motor kaputu üzerinde de ütü izleri bulunuyor. Motor kaputu demişken bu bölümün farları çevreleyen parçalarla beraber açıldığını belirtmeliyiz. Macan’ın yan tasarımı da dinamik bir çizgiye sahip. Arkaya doğru alçalan tavan bu hissi yaratıyor. Arka kısımsa cam çizgisine kadar bir spor otomobilden alınmış gibi duruyor. Stoplar ince ve şık tasarlanmış. Tavan spoyleri ve çift egzoz çıkışı aracın gücünü arkadakilere gösterir nitelikte. Porsche Macan, Audi’nin Q5’te kullandığı platformu paylaşıyor. Aracın uzunluğu 4681 mm, aks aralığı ise 2807 mm.

Porsche Macan İç Mekanda da İddialı

Aracın iç mekanına adım atarken ilk dikkat çeken kontak anahtarının yeri oluyor. Tüm Porsche modelleri gibi Macan’da direksiyonun solundaki anahtar girişi ile can buluyor. İç mekandaki malzeme kalitesi başarılı. İşçilik kusuru da bulunmuyor. Orta konsolda dokunmatik bir ekran yer alıyor. 7 inçlik bu akranın dokunma hissi başarılı. Ama Macan gibi bir otomobil bundan daha iyi bir ekranı hak ediyor. Havalandırma kumandaları vites kolunun sağı-solu ve önüne konumlandırılmış. Zaten bu kısma baktığınızda kendinizi ilk etapta uzay mekiğinde gibi hissediyorsunuz. Tuş kalabalığına karşın bu bölüme kısa sürede alışmak ve ayarları hızla yapmak mümkün. Araç önde yeterli baş ve diz mesafesini sunuyor. Ancak arkaya geçildiğinde işler değişiyor. Öncelikle alçak tavan sebebiyle araca binerken ve inerken dikkatli olmak şart. Ayrıca boyu 1.75’in üzerinde olanlar arka kısımda çok rahat edemeyecekler. Neyse ki arkada oturanlar için özel havalandırma çıkışı ihmal edilmemiş. Macan, 500 litre bagaj hacmi sunuyor.

Porsche Macan Motoru Ne Sunuyor?

Test ettiğimiz Macan modeli motor olarak baz benzinli seçeneği taşıyordu. 2.0 litre hacmindeki turbo motor 5500 d/d’de 237 hp güç, 1500 ile 4500 d/d arasında 350 Nm tork üretiyor. Motorun gücü markanın 7 kademeli, çift kavramalı, otomatikleştirilmiş şanzımanı PDK ile dört tekerleğe iletiliyor. Kalkıştan itibaren atak bir karakter gösteren araç, üst devirleri de seviyor. Fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s hıza 6.9 saniyede ulaşıyor. Ağırlığı 1.9 tona yakın bir araç için bu değer çok başarılı. Bu aracı satın alanların dert edeceğini düşünmesek de Macan yakıt ekonomisi konusunda çok iddialı değil. 9 litre dolaylarında fabrika tüketim ortalaması açıklansa da biz testimizde 10 litre tükettik. Hatta aracın sürüş modunu Sport Plus’a getirip gaz tepkilerini artırdığınızda yol bilgisayarında 20 litre ortalama görmek sürpriz olmamalı.

Konfor & Yol Tutuş

Macan başarılı bir süspansiyona sahip. Çok kısa ve sert darbeler dışında iç mekanda konforunuz bozulmuyor. Elbette ağabeyi Cayenne’in konforu beklenmemeli. Aracın yol tutuşu ise etkileyici. Yüksek karosere karşın her virajdan alnının akıyla çıkıyor. Tam önden kayıyor dediğiniz noktada eğer gaz pedalına basmayı sürdürürseniz bir anda önden kayma kesiliyor güç yeniden yere iletiliyor ve virajdan güvenle çıkıyorsunuz. ESP’ye ise ancak çok kaygan zeminlerde iş düşüyor. Macan’da kullanılan dört tekerlekten çekiş sistemi otomatik olarak gücün tamamını ön ve arka aks arasında dağıtabiliyor. Biz onu zorlu arazide denemedik ancak hafif koşulları çok rahat aştığını gördük. Zaten üzerindeki lastikler ağır arazi koşullarına uygun değil.

Teknik Özellik

Motor: 2.0 Turbo
Motor Hacmi: 1984 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 237 hp 5500 d/d
Maksimum Tork: 350 Nm 1500-4500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 6,9 sn
Maksimum Hız: 223 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Hava Soğutmalı Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,4 lt
Şehir Dışı: 6,5 lt
Karma: 7,2 lt
Test: 10 lt
CO2 Emisyonu 168 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4681 mm
Genişlik: 1923 mm
Yükseklik: 1624 mm
Dingil Mesafesi: 2807 mm
Bagaj Hacmi: 500 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 65 lt
Boş Ağırlık: 1845 kg
Lastik Boyutu: 265/45 R20

 

İkinci El Porsche İlanları

1 YORUM

  1. 1 haftadır Macan 2.0 252 hp benzinli olanını kullanıyorum. Audi, Mercedes ve Bmw kullanmış birisi olarak gerçek sıfır bir spor otomobile bu kadar ucuza binmenin keyfi tarifsiz. Porsche mühendislik harikası. Tek bir olumsuz düşüncem yok. Yakıtı merak eden arkadaşlar için söyleyim. Şehir içi 25 – 30 km/s hızla sakin kullanınca 7,5 – 8,0 lt yakıyor. Gaza basınca ( 130 -140 km/s civarı ) 9,5 – 10 lt yakıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here