2015 Peugeot 508 :Mucizenin adı EAT6

5
24603
peugeot 508

Makyaj operasyonu 508‘e iyi gelmiş. Radyatör ızgarası yenilenmiş ve daha keskin hatlara sahip. Marka logosu da bu kısma entegre. Tamponun alt kısmı ise siyah plastik detay olarak boydan boya uzatılmış. LED gündüz farlarının sis farlarının üzerine konumlandırılması bütünlük hissini kuvvetlendirmiş. Yeni LED farlar otomobilin teknolojilik yönünü vurgulamış. Yan bölüm makyajla birlikte değişime uğramamış. Arka bölümde değişim olarak ise stop grupları göze çarpıyor. Aslan pençelerini andıran stoplar selefinden farklı olarak LED teknoloji ile desteklenmiş. Difizör kısmında da değişimler yapılarak iki yana uzatılmış. Peugeot 508; 4830 mm uzunluğa, 1828 mm genişliğe 1456 mm yüksekliğe ve 2817 mm aks mesafesine sahip. Böylece, makyajla Peugeot 508 ‘in uzunluğu 38 mm artmış.

Peugeot 508 İç Mekanı Oldukça İddialı

Peugeot 508‘in makyajla iç mekanında multimedya sistemini yenilemiş. Orta konsoldaki ekran 7 inçlik SMEG ile güncellenmiş. Bu ekranın Access versiyonundan itibaren standart olması dikkat çekiyor. Bu sistem sayesinde navigasyon, klima ve radyo buradan kontrol edilebiliyor. Sistemin menü geçiş hızlarında bir parça yavaş kaldığını da belirtmek gerek. Bir başka değişim olarak vitesin hemen arkasındaki bölüme kapaklı bir cep yerleştirilmiş. Güzel bir detay ancak bu bölgeye bozuk paralarınızdan başka bir şey sığmıyor. Kolçakta da bir başka alan sunulmuş ancak buranın da sınırlı alan sunduğunun altını çizelim. Malzeme kalitesi ve işçilikten ödün vermeyen Peugeot 508 selefindeki gibi Head-Up display ve benzer gösterge panelini bu modelde de sunmuş. Head-Up display sayesinde modelin hız göstergesini gözlerinizi yoldan ayırmadan takip edebiliyorsunuz. Bu bölümün kontrast ve yükseklik ayarını da park freninin hemen altındaki çekmeceden yapabiliyorsunuz. Deri koltuklar kalite hissini artırıyor. Ayrıca koltukların ısıtmalı olduğunun da altını çizelim. Önde ve arkada sunulan alan yeterli. Arkadaki oturan yolcuların baş mesafesi konusunda sıkıntı yaşamamaları için tavanın baş bölümüne denk gelen kısmı oyuk şekilde tasarlanmış. Model bagaj alanı olarak ise 473 litre bir alan sunmuş.

Peugeot 508 Tasarruflu Bir Motor İle Geliyor

Peugeot 508‘in test ettiğimiz versiyonu 1.6 litrelik, turbo dizel ünite taşıyordu. Euro 6 normundaki bu motor artık BlueHDi ismini alıyor. Bu isimse emisyonları düşürmek için kullanılan AdBlue katkısından kaynaklanıyor. Bu katkı yakıt deposundan farklı bir depoda tutuluyor ve belirli km’ler sonunda doldurulması gerekiyor. Motor, 3500 d/d’de 120 hp güç, 1750 d/d’den itibarense 300 Nm tork üretiyor. Motorun gücü PSA grubunun araçlarında yeni kullanmaya başladığı 6 kademeli EAT6 şanzıman ile ön tekerleklere iletiliyordu. Tork konvertörlü, tam otomatik şanzıman Japon Aisin firması tarafından geliştirilmiş. Peugeot 508’in 0-100 Km/s hızlanması fabrika verilerine göre 11 saniye sürüyor. Tork konvertörlü olmasına karşın EAT6 şanzıman yakıt tüketimini olumsuz etkilemiyor. Test ortalamamız 6.3 litre oldu.

Güvenlik

Peugeot‘nun yeni amiral gemisi 508, EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız alarak kendini kanıtladı. Önden çarpışma testinde Peugeot 508’in kabini sağlam kaldı. Mankenlerin göğüs, uyluk ve diz bölgesi gayet iyi korundu. Sadece sürücünün bir ayağı biraz daha fazla darbe aldı. Farklı boydaki mankenler ve farklı oturma pozisyonlarında yapılan testlerde de Peugeot aynı başarıyı gösterdi. Yan çarpışma testinde de mankenleri iyi koruyan 508’un sürücüsünün alt kısmı hafif darbe aldı. Tekrarlı yan direk çarpışma testinde ise mankenin göğüs bölgesi sınır değerlerde korundu. Peugeot 508 koltukları, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisinde iyi koruma sağladı.

Konfor & Yol Tutuş

Peugeot 508, konforlu süspansiyonlara sahip. Bu nedenle konfor anlamında segmentinin en iyilerinden birisi. Ancak bu durum virajlarda salınımı beraberinde getiriyor. Yine de 508’in güven vermeyen bir otomobil olduğunu söylemek zor. Çok zorlandığında bile izinde kalmayı başarıyor. 120 Km/s hıza kadar rüzgar, motor ve yol sesi almayan 508 eski otomatik şanzımanlarına göre vites değişimlerinde konforlu.

Teknik Özellik

Motor: 1.6 BlueHDi
Motor Hacmi: 1560 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 120 hp 3500 d/d
Maksimum Tork: 300 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11 sn
Maksimum Hız: 201 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 3,6 lt
Şehir Dışı: 3,9 lt
Karma: 4,5 lt
Test: 6,3 lt
CO2 Emisyonu 102 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4830 mm
Genişlik: 1920 mm
Yükseklik: 1456 mm
Dingil Mesafesi: 2817mm
Bagaj Hacmi: 473/1339 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 72 lt
Boş Ağırlık: 1425 kg
Lastik Boyutu: 235/45 R18

 

İkinci El Peugeot İlanları

5 YORUMLAR

  1. alman araçlarını öven arkadaşlar ww araçları için sıra beklemek hemde gemide yatan aracın sırasını beklemek tam size göre bir durum bence , düşünün Malezya üretimi jetta nin sırasını bekliyorsun üç ay sonraya sıra veriyorlar sonra bir bakmışsın beyfendi bu bayimizde varmış isterseniz getirelim üstelik sıra beklemiyorsunuz diye kandırmaca ve ikinci eli güçlü tutmalar passak-Polo -golf kullandım ve 407 kullandım tek kelime ile Harikaydı tabi olumsuz yönlerini de söylemek gerek ama bence kalite durumuna dünya da ilk 5 ülkede fiyatlarına bakmak gerek passat -508-C5-mondeo talisman -volvos60 fiyat performans durumunu karşılaştırıp sonra yargılamak gerek Türk kullanıcının salt çoğunluğuna görüşüne göre değil heleki hiiiiç kullanmayanların yorumlarına göre hiiiç değil

  2. 2012 508 1.6 E.HDİ aracım var. ve arkaşımın 2013 a4 2.0 TDI 177 BG aracı var. o benim arabama kullandı ve çok koforlu olduğunu söyledi inanmadım. audi den inip pejo.ya binen biri nasıl konforun daha iyi olduğunu söyledi diye. taaki audi.yi kullanınca fark ettim. yemin ederimki çok çok daha fazla konforlu sessiz oturaklı bir araç 508. aracım tam 205.000 km de ne üfleme ne yağ eksiltme ne duman nede turbo sesi var. inanın saat gibi çalışıyor. isterseniz başka marka araçların 200.000 km olan modellerin motor seslerini bir dinleyin.. devlet senfoni orkestrası gibi her telden ses duymak mümkün. evet bu araçlar yüksek bg ve torkları yok ama bu kasadaki ağırlı yeterli hız kazandıracak performansa sahipler. yollardaki hız sınırları belli , çok az yerlerde hız sınırı uygulaması olmaksızın rahat bir şekilde yüksek hızları görebiliyoruz. bu araç 100km/h dan sonra bile çok çok rahat bir şekilde 195-205 km/h ları görebiliyor. yakıt ortalaması ise 5.5 LT
    2.el olarak iyiki çok fazla iyi değil. yoksa 65.000 TL civarına almanların ; alt segment + manuel vites + boş donanımlı yada diğer fransızlar gibi hızlandıkça kanatlanan(renault) piyasa şartlarını en alt seviyede karşılayan araçlarına mahkum kalırdık. bu segmentte : C5 üretimi durdu. laguna tutmadı. latude tutmadı. talisman geleceği belirsiz.insignia bir alan pişman birde servise yolu düşen.mondeo 2.eli düşük demek bile yeterince tarif edemez rezilliğini.

  3. peugeot eski peugeot değil eskiden sık sık arıza yapardı şimdi hem modern tasarım hem donanım hem de şanzıman açısından çok iyi dünya da her yıl bir çok ödül alıyor ancak ülkemizdeki algı fransız yaramaz alman iyi kardeşim anlamadığınız bir şey var evet alman iyi ama iyi olan bmw ve mercedestir sizin bayıldığınız vw ve opel bildiğin halk arabasıdır ( opel bu yıl peugeot’nun oldu ) peugeot’yu tebrik etmek gerek vw ford gibi turbo motora dsg powershift gibi çift kavrama koymak yerine dayanıklı ve hızlı eat6 yı üreterek kullanıcı dostu olduğunu göstermiştir. ayrıca peugeot renault da çarpışma testlerinde 5 yıldız almıştır ancak ne hikmetse ülkemiz vw cileri 2 hava yastıklı polo ve kangoo ile çarpışıp tenekesi çıkan passata laf kondurmazlar onlara göre fransız çöptür böylelerine gülüyorum sadece.

  4. Kemal Kaya ben 8 aydır 308 dizel eat6 şanzımanı kullanıyorum eski dsg kullanıcı olarak (20bin km de mekatronik arızası verdi) ve edc kullanmış birisi olarak kesinlikle piyasadaki otomatikler arasında en iyisi diyebilirim.Herçeyden önemlisi otomatik şanzıman çift kavramaymış yok baskı balataymış yok mekatronik arızasıymış derdin yok.Vites geçişlerinde en ufak problem yok korkmadan sollamaya çıkabiliyorsun tabi 508e 180bin tl verip vermemek konusu tartışılır

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here