Opel Corsa 1.3 CDTI 2015 Test Sürüşü ve Yorumları

2
12638

Opel Corsa Tasarım

Opel Corsa 2015 selefiyle ilk bakışta büyük benzerlik taşıyor. SCCS platformu üzerinde yükselen model far yapısıyla farkını ortaya koyuyor. Geriye doğru uzatılan farların alt kısmına ise bumerang tasarım çizgileri entegre edilmiş. Genişleyen ızgara krom çıta ile desteklenmiş. Sis farları tamponların en kenarlarına konumlandırılmış. Yan bölümde yine selefine göre daha keskin hatlar kullanılmış. Alt bölümde dalga etkisi yaratılan tasarım çizgileri yukarıda geriye doğru uzatılmış. Büyük değişim ise bizi arka bölümde karşılıyor. Selefinde dikey konumlandırılan stoplar yatay konuma getirilmiş. Ayrıca stop grubu bagaj kapağı üzerine uzatılarak bagaj yükleme alanı genişletilmiş. Opel Corsa yenilenirken büyümüş. Eski modelin 3.999 mm olan uzunluğu 4.021 mm’ye çıkmış. Ayrıca aracın genişliği de artmış. Yükseklik disiplinindeyse 7 mm’lik bir azalış yaşanmış.

opel corsa 2015

İç Mekan

En büyük yenilik ise iç mekanda. 3 kollu direksiyon ve gösterge paneli selefine göre daha modern görünüyor. Malzeme kalitesi ve işçilik sınıf ortalamalarında. Piyano siyahı detay kalite hissini arttırmış ancak üzerinde parmak izi kalıyor. Orta bölümde kardeşi Adam’dan hatırladığımız 7 inç IntelliLink ekran yer alıyor. Dokunmatik özelliği bulunan ekran ile tüm multimedya işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Geri park kamerası olarak da kullanılan bu alan cep telefonu ile senkronize hale getirilebiliyor. Koltuk ısıtma fonksiyonu başarılı. Şehir içinde özellikle dar sokaklarda kolay manevralar yapabilmeniz için direksiyonda “City” modu bulunuyor. Bu tuştan sonra modelin direksiyonu daha yumuşak bir yapıya kavuşuyor. Eşya gözleri konusunda model başarılı. Vites önündeki alan tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Önde sunulan alan yeterli. Ancak arkada uzun boylu bireyler baş ve diz mesafesi konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Opel Corsa, 285 litrelik bagaj hacmine sahip. Arka koltukları asimetrik olarak katlayarak bu hacmi 1120 litreye çıkarmak mümkün.

opel corsa iç mekan

Motor

Selefinde 95 Hp olarak sunulan 1.3 litrelik dizel ünite, Bu kasada 75 Hp olarak satılıyor. 3750 d/d’de 75 Hp güç, 1500 ila 4500 devir bandı aralığında 190 Nmtork değeri sağlıyor. 0-100 Km/s hızlanmasını 14.8 saniyede tamamlayan model ortalama 3,8 litrelik yakıt tüketim değerine sahip.  Çok alt devire düşmedikçe performans konusunda sorun yaratmıyor. Üst devirlerde de her zaman size dizel olduğunu hissettiriyor. Sakin kullanımlarda da ekonomik olmayı başaran model ile 4,2 litrelik değer elde ettik. Performans kullanımlarında bu değer 6,4 litrelik değere ulaştı.

Güvenlik

Opel’in yeni Corsa’sı 2014 yılında katıldığı Euroncap çarpışma testlerinden 4 yıldız alabildi. Önden çarpmalarda sürücüye göğüs kafesi ve iki baldır kemiği dışında tam koruma sağlarken, yolcunun ise göğüs kafesi ve sol baldır kemiği dışında tüm uzuvlarına tam koruma sağlamıştır. Yandan araç ile çarpmalarda göğüs kafesi dışında tüm eklemlere tam koruma sağlayan Opel Corsa, sabit bariyer çarpmalarında ise göğüs kafesine yetersiz koruma sağlamıştır. Önden çarpmalarda boyun bölgesine sınırlı, arkadan çarpmalarda ise kötü koruma sağlayan Opel Corsa Euroncap çarpışma testlerinden 4 yıldız ile ayrıldı.

Konfor & Yol Tutuş

Sert süspansiyona sahip olan model yol tutuş konusunda iyi yol kat etmiş. Konfor çıtasının bu yanlı düşmesi ve buna ek olarak süspansiyonların sesli çalışması can sıkabilir. Geliştirilen direksiyon sistemi ve sert süspansiyon sayesinde yol tutuş başarılı.

opelcorsa

Opel Corsa Teknik Özellik

Teknik Özellikler
Motor: 1.3 CDTI
Motor Hacmi: 1248 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 75 Bg 3750 d/d
Maksimum Tork: 190 Nm 1500-2500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 14,8 s
Maksimum Hız: 164 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 4,6 lt
Şehir Dışı: 3,3 lt
Karma: 3,8 lt
Test: 4,2 lt
CO2 Emisyonu 100 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4021 mm
Genişlik: 1746 mm
Yükseklik: 1481 mm
Dingil Mesafesi: 2510 mm
Bagaj Hacmi: 280 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 45 lt
Boş Ağırlık: 1256 kg

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

2 YORUMLAR

  1. Corsa d ye göre berbat ötesi lastik seslerini içeri alması fiyillerde gelen rüzgar sesiyle birleşince ay allahım uzun yolda insanın beyni uyuşuyor.ayrıca kumandadan kontrolü olan cam indir kaldır corsa e de yok.bu arada araçta bluetooth özelliği var ama bluetooth çalışmıyor ve opel yapacak bir şey yok bu model de böyle diyor.kısacası kimsenin beğenmediği clio dahi daha sessiz ve daha kullanışlı en azından bluetooth var ve çalışıyor.

  2. ayağımı yerden kessin az yaksın masraf çıkartmasın şehir içi kullanım ara sıra şehirler arası gezerim diyenler için uzun yıllar binilecek bir araba.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here