Zaten günümüzde SUV’ların büyük bir kısmının şehir içinde kullandığını düşünürsek, Nissan’ın bu hareketiyle geniş bir kitleyi etkileyebileceği rahatlıkla görülebiliyor. Nissan Qashqai ‘nin şuan sadece 1.3 litre ve 1.5 litre benzinli motorlarının ülkemizde satışı yapılırken, eski modellerinde dört tekerlekten çekiş sistemine sahip Qashqai modeline 2.0 litrelik motorla ulaşılabiliyor. 283.000 TL ile 310.000 TL arasında değişen fiyatlara sahiptir.  

 

Klasik İç Mekan 

Nissan Qashqai’nin iç mekanı için klasik yorumunu yapsak yanlış olmaz. Nissan’ın diğer araçlarında kullanılan benzer öğelere yer verilen Qashqai’nin iç mekanında herhangi bir ergonomi veya algılama sorunu yaşanmıyor. Sade tasarlanmış öne konsol, metal görünümlü plastiklerle süslenerek kalite hissi arttırılmış. Göze batan bir işçilik kusuru da bulunmayan Qashqai, hem malzeme kalitesi hem de işçilik seviyesiyle her kesimden kullanıcısını memnun edebilecek seviyede. Kullanıcılarına geniş bir yaşam alanı sunan Qashqai önde ve arkada herhangi bir diz ve baş mesafesi problemi yaşatmazken 410 litrelik bagajı arka koltuk sırtlıklarının yatırılmasıyla 860 litreye kadar ulaşabiliyor. Qashqai’nin ortalama seviyedeki bagajı, 4 kişilik bir aileye rahatlıkla yetebilecek genişlikte ve kullanışlılıkta.   

 

Kompakt bir SUV olan Qashqai, boyutlarıyla büyük ağabeylerinden kolayca ayrılıyor. Aracın dış tasarımında da Nissan tasarımcıları, aşırı iddialı ayrıntılardan çekinmişler. Böylece ortaya çok göze batmayan fakat kimsenin de beğenmezlik yapmayacağı bir tasarım çıkmış. Nissan Qashqai, dikkat çekici bir araç olmasa da şık bir otomobil olmayı kolaylıkla başarıyor. 200 mm’lik yerden yüksekliği, 19,2 derece yaklaşma ve 30,2 derece uzaklaşma açılarıyla Qashqai, dört tekerlekten çekiş sistemine gerek kalmadan şehrin engebelerinden de kolaylıkla sıyrılabiliyor. Qashqai’nin bu yüksek yapısı, İstanbul gibi nerde ne olacağı hiçbir zaman belli olmayan bir şehirde kullanıcılarını epey memnun edebilecek bir ayrıntı.

Nissan Qashqai | Göründüğünden Daha Etkili

Nissan Qashqai’nin giriş motoru olan 1.6 litrelik benzinli ünite, 115 HP lik gücü ve 156 Nm’lik torkuyla araca göründüğünden çok daha etkili bir performans sunuyor. Dört tekerlekten çekiş sistemlerinde karşılaşılan aktarma kayıpları ve otomatik şanzımanların genel hantallığından arınmış olan Qashqai, 1.6 litrelik motoruyla beklenenin ötesinde bir performans sunuyor. Görünümünün aksine Nissan Qashqai 1.6’nın ağırlığı 1297 kg. Bu ağırlığın bazı kompakt sedanlar seviyesinde olduğunu düşünürsek Nissan Qasqhai ‘nin 1.6 litrelik motorunun pek de yabana atılmaması gerektiği daha net ortaya çıkıyor. Başarılı süspansiyon sistemi şehrin bozuk yollarında aracın sessiz bir şekilde ilerlemesini sağlarken yüksek yapısı nedeniyle virajlarda denge kaybı yaşandığı da bir gerçek. Fren pedalı iyi ayarlanmış olan Qashqai, sürücüsünün herhangi bir sürprizle karşılaşmasına olanak tanımıyor.

 

Nihat KARATAŞ

Genel Değerlendirme
İşçilik  7  Herhangi bir işçilik kusuru bulunmuyor.
Görüş  7  Görüş açıları geniş ve problemsiz.
Performans  6  1.6 litrelik benzinli motor göründüğünden daha iyi bir performansa sahip.
Tüketim  7  Rakipleriyle karşılaştırıldığında iddialı bir konumda.
Konfor  8  Geniş iç mekan, konfor seviyesini arttırıyor.
Frenler  7  Ne zaman duracağını sürücüsüne hissettiriyor.
Yalıtım  7  Yüksek hızlara çıkmadıkça rahatsız edici bir ses problemi yok.
Donanım  7  Fiyatına göre makul bir donanım seviyesine sahip.
Fiyat  8  Kompakt SUV’lar arasında iddialı bir etiketle pazarda.
Sonuç  7,1 Nissan Qashqai, 1.6 litrelik motoru ve önden çekişli aktarmaya sahip versiyonuyla, asfalt yolların dışına çıkmayı düşünmeyen kullanıcıları hedef alıyor. Uygun satış fiyatıysa aracın müşteri kitlesini direkt olarak genişletebilecek bir etken. En üst donanım seviyesinde dört tekerlekten çekiş sistemli, 2.0 litrelik motora sahip versiyon ise rakipleriyle karşılaştırıldığında makul bir etiketle satılıyor.
İkinciel Fiyat için Tıklayınız

Test ve Teknik Verileri

STANDART DONANIM
FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
Motor: Sıralı 4 silindirli, 16v Hızlanma
Motor Hacmi: 1598 cc 0-50 km/s : 4.3 sn
0-100 km/s : 12.2 sn
Motor Gücü: 115 HP – 6000 d/d 0-120 km/s : 15.5 sn
Fren mesafesi
Max. Tork: 156 Nm – 4400 d/d 100-0 km/s: 41 m
Frenler: Hava kanallı disk/disk
Bagaj: 410/860 lt Ara hızlanma / Tüketim
Boyutlar (u/g/y): 4315/1780/1615 mm 60-100 km/s : (4.  viteste) 11.3 sn
Ağırlık: 1297 kg 80-120 km/s : (5.  viteste) 15.2 sn
Lastikler: 245/65 R16 Menzil: 652 km
Test tüketimi: 9.2 lt/100 km

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here