Opel İnsignia 1.6 CDTi Test Sürüşü ve Kullanıcı Deneyimi

4
9562

Opel İnsignia 1.6 CDTi

Makyajla birlikte aracın ön bölümü değişim gerçekleştirmişti. Yeni far tasarımı ve LED gündüz farları dikkat çekiyor. Izgara ve sis farlarında ağırlıklı olarak kullanılan krom detaylar otomobilin bu bölümünü şık kılmış. Kaput üzerindeki ve yan bölümde otomobilin boyunca uzanan ütü izleri aracın dinamik görünmesini sağlamış. Krom parçalar yan bölümde cam çıtalarında ve kapı kollarında da kullanılmış. Arka bölümde ise far tasarımda değişimler göze çarpıyor. Önceki versiyonda marka ambleminin de yer aldığı krom çıta daha aşağı konumlandırılmış. Stop grubunu ortadan kesen bu detay arka bölüme bütünlük hissi vermiş. LED stoplar ve arka tampondaki yenilenme işlemi göze çarpan diğer ayrıntılardan. Modelin boyutlarına baktığımızda Opel İnsignia, 4842 mm uzunluğa, 1856 mm genişliğe, 1498 mm yüksekliğe ve 2737 mm aralığına sahip.

opel insignia

İç Mekan

Insignia’nın makyajla birlikte iç mekanında değişimler gerçekleşmişti. Dokunmatik Intellilink ekran aracın bazı donanımlarında sunulmaya başlanmıştı. Ayrıca aracın gösterge ekranında da donanıma göre 4.2 veya 8 inçlik dijital ekran sunuluyor. Test aracımızdaki 8 inçlik ekran klasik hız göstergesinin yerini almış ve bunu dijitale çevirmiş. İstendiğinde bu alanda navigasyon ve müzik sistemi bilgileri görüntülenebiliyor. Geçtiğimiz yıl test ettiğimiz Insignia modellerinde multimedya sistemini kontrol etmek için orta kolçakta bir touchpad kullanılıyordu. Aslında kullanımı pratik olan bu öğe artık yok. Tüm işlemler dokunmatik ekranla gerçekleştiriliyor. Klima kontrollerinin ısı ile ilgili olanları da dokunmatik. Ancak hassasiyeti zayıf. Koltuk ayarlarınız yan bölümdeki tuşlar ile otomatik olarak ayarlanabiliyor. Ayrıca koltukların hafıza özelliği sayesinde kendi ayarlarınızı kaydedip daha sonra bir tuş ile bu konuma hızlıca erişmenizi sağlıyor. İç hacim konusunda model size yeteri kadar alan sunmuş. Arkadaki yolcular baş ve diz mesafesi konusunda azda olsa sıkıntı yaşanabilir. Bagaj olarak ise 500 litrelik bir alana yer verilmiş.

Opel İnsignia

Test aracımızda Opel’in yeni sayılabilecek 1.6 litrelik turbo dizel motoruna yer verilmiş. En sessiz motor olarak lanse edilen bu ünite 3500 d/d’de 136 hp güç, 2000 devirden itibarense 320 Nm tork üretiyor. Motorun gücü altı kademeli klasik tork konvertörlü bir otomatik şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor. Art devirler cansız. Ancak artan devirle birlikte motor performansını göstermeye başlıyor. Yine de aracın 1.5 tonu geçen ağırlığı karşısında yüksek hızlara erişmek vakit alıyor. Şanzımanın motorla uyumu başarılı. Sadece ani hızlanma isteklerinde vites düşürme konusunda biraz yavaş kalıyor. Fabrika verilerine göre araç 0’dan 100 km/s hıza 10.9 saniyede ulaşıyor. Yakıt tüketimi aracın ağırlığı sebebiyle daha önce bu şanzımanla test ettiğimiz diğer Opel modellerinden fazla. Test ortalamamız 6.9 litre olarak gerçekleşti.

opel insignia

Konfor & Yol Tutuş

Test ettiğimiz Opel Insignia modelinde Flexride şasi sistemi bulunuyordu. Bu sistem sayesinde iç mekandaki butonlarla aracın sürüş modu değiştirilebiliyordu. Sport modda süspansiyon sertleşirken Tourer modunda daha yumuşak bir karaktere bürünüyor. Ayrıca gaz pedalı ve direksiyon tepkileri de bu modlarda değişim gösteriyor. Sport modda araç rayda gidercesine ilerliyor. Kayma olursa bu tüm gövde ile gerçekleşiyor. Konfora gelirsek; Insignia en yumuşak modda dahi sert ve sportif bir araç. Özellikle hızlı darbeler iç mekanda hissediliyor.

Teknik Özellik

Motor: 1.6 CDTi
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 136 ps 3500 d/d
Maksimum Tork: 320 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,9 sn
Maksimum Hız: 200 km/s
Frenler
Ön: Hava Soğutmalı Disk
Arka: Hava Soğutmalı Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 6,5 lt
Şehir Dışı: 4,1 lt
Karma: 5 lt
Test: 6,9 lt
CO2 Emisyonu 132 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4842 mm
Genişlik: 1856 mm
Yükseklik: 1498 mm
Dingil Mesafesi: 2737 mm
Bagaj Hacmi: 500-1015 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 70 lt
Boş Ağırlık: 1548 kg
Lastik Boyutu: 245/40 R19

2.El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

  1. Otomobillerle ilgilenen herkes bilir ki, 2. el de güçlü olmanın bedeli vardır. o da önce kaliteni, müşteri isteklerini ve teknolojiyi konuşturup çok satacaksın ki 2. elin güçlü olsun alan da satan da zarar etmesin. Akıl var yakın var, bu arabanın sıfırına para verip te zarar edecek kadar akıl yok ben de.

  2. Bende 2015 veya 16 model passat almak için yola çıktım tabi acentalarıda gezdim. Vw bayisi hariç bütün bayiler geri aradı araç aldınızmı diye sordu fakat vw nin müşteri umrunda değil. Sonra 2. Eli gezdim. Opel bayisi insigniayı tanıttığında beğenmiştim ve passatla aradaki donanım farkı ve fiyat farkı beni opele yöneltti netice 15 model cosmo paket insignia aldım ben hayatımda böyle keyfli sürümü olan araba görmedim hemde passattan 30.000 tl ucuza. Vw ne satışlarından dolayı saygı duyuyorum ama nasıl olsa satışta sorun yok diye ilgisiz davranmaları ve donanımsız araçları lüks diye satmaları haksızlık. Malı satarken tok tavır sergileyen bi firma serviste nasıl davranır bilmiyorum.

  3. Bende yeni insignia sahibi oldum .ilk izlenimlerimden bahsedeyim.
    Yakit: 110kmhiza sabitledim 100kmye 4,5 lt yakti.bundan once bende octavia vardi 1.6 tdi ondan bile az yakti.sehir ici ise 100kmye 6.5lt max 7 lt.
    Aracta en hosuma giden ilk nedir deseniz bi xenon afl farlar passat highlindanan kat kat iy farlari var gece resmen gunduze cevirildi O
    Yol tutusuna gelirsek bunu samimiyetle diyorum passat ve superb den cok cok iy suspansiyonlari iylestirilmis araba orumcek adam gibi yola yapismis .malzeme kalitesine gelirsek aracta bi mondeo gibi superb gibi yumusak malzeme az kullanilmis ama dandik bi malzemede diyemeyiz fakat d sinifi olunca insan biraz simarmak istiyor .
    Sanziman bi dsg gibi degil ama kotude deyil ben 10 seneye yakin dsg kullandigim icin bu sanziman bana bi tik asagida geldi f
    Uzun yolda harkulade bi arac gercekten insan araca asik oluyor cekisi konforu motoru sanzimani cok cok uyumlu fakat soylede bi dezavantaji var arac 140 dan sonra ruzgar sesini iceri aliyor.
    Tafsiye edermisin diye sorarsaniz :
    Ayni ozellikteki bi passatla bi superb ile arasinda 30-40bin tl oynuyor kesinlikle insigniayi tafsiye ederim fazlasi var eksigi yok .ben senelerdir jetta passat octavia kullanicisi olarak insignia asik olunacak bi arac keske daha once alsaydim diyeceginiz bi arac .

  4. Bende 2016 95.000 km de cosmo aldım yol tutus gercekten mükemmel..,özellik olarak passat ı vs zaten her şekilde katlıyor kaldı ki aracımdaki özelikller passatın hıghlıne donanımına denk geliyor 2016 hıghlıne passatın fiyatıda malum bence o kadar para verilmez… evet şanzıman dag yada edc degil ama içerdeki konforu bozan yada saniyelerce vites atan bir şanzıman degil… ailede edc de var 2018 rampa asagı cok karadız kalıyor insignia da bu yok…dsg deki kalkıstaki titremeler vs de yok insignia da… gönül rahatlıgı ile alabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here