2015 Hyundai i20 Coupe :Biz çözemedik ya siz?

1
4796
Hyundai i20 Coupe

İkinci nesil Hyundai i20 zaten güzel görünen bir otomobildi. Coupe formuna dönüşünce albenisi artmış. Ön tampon değiştirilmiş ve normal versiyona göre çok daha geniş hava girişine sahip. Bunun yanında sis farlarının tasarımında da revizyon göze çarpıyor. Profilden sportifliğini vurgulayan aracın tavanı arkaya doğru alçalıyor. Arka yan cam ile bagaj kapağındaki cam arasındaki parlak kaplama bütünlük sağlamış. Aracın arka tasarımında da farklılıklar sürüyor. Öncelikle stop grubu 5 kapılı kardeşinden bambaşka bir tasarıma sahip. Yine arka sis farı ve reflektör de tamponda farklı şekilde konumlandırılmış. Hyundai i20 Coupe, 5 kapılı kardeşinden 10 mm daha uzun. 2570 mm’lik aks aralığı ise aynı.

Hyundai i20 Coupe İç Mekanı Çok Farklı Değil

Kokpite geçtiğimizde birkaç sportif kaplama dışında farklılık görmüyoruz. Bunlar da vites kolu ve müzik sistemi çevresinde toplanmış. Ayrıca koltuk döşemelerinde de bu kaplama rengini görmek mümkün. Yine de sportiflik iddiasındaki bir araç için bu aksesuarlar yetersiz. Kokpitteki malzeme kalitesi sınıf standartlarını zorluyor. Ama aşağılara inildikçe kalite düşüyor. İç mekanda eleştirilecek en büyük noktaysa müzik sistemi. 2015 otomotiv dünyasında hala böyle bir sistemin sunulması büyük hayal kırıklığı. Rakiplerine baktığımızda neredeyse dokunmatik ekranı olmayan yok gibi. i20 Coupe önde yeterli alanı sunuyor. Ama arka taraf coupe formu sebebiyle çok konforlu değil. Diz mesafesi yeterli olsa da baş mesafesi konusunda sorun yaşanabilir. Otomobil 311 litrelik bagaj hacmine sahip. Bu hacim 5 kapılı kardeşinin bagaj hacminde 10 litre daha fazla.

Hyundai i20 Coupe ‘nin Motoru

Hyundai i20 Coupe, Türkiye’de tek motor ve donanımla satılıyor. Araçta 1.4 litre hacminde atmosferik bir motor kullanılıyordu. Bu motor 6000 d/d’de 100 hp güç, 3500 d/d’de ise 134 Nm tork çıkışına sahip. Motorun gücü 4 kademeli, eski nesil tork konvertörlü bir otomatik şanzımanla ön tekerleklere iletiliyor. Motorun zaten makul olan gücü, şanzımanın da etkisi ile daha da az hissediliyor. Kabul edilebilir bir performans yaşamak içinse aracı yüksek devirlerde kullanmak şart. Hyundai i20 Coupe, fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 13.2 saniyede tamamlıyor. Aracı yüksek devirlerde kullanma ihtiyacı ve otomatik şanzıman, beraberinde yüksek yakıt tüketimini de getiriyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim ortalaması 6.4 litre olarak açıklansa da biz testimizde 7.7 litrelik bir ortalama yakalayabildik.

Konfor & Yol Tutuş

Hyundai i20 Coupe’nin orta sertlikteki süspansiyonları yeterli konforu sunuyor. Süspansiyonla hafif direksiyon ve yumuşak pedallar birleştiğinde ortaya rahat kullanılan bir araç çıkmış. Sistemin darbe emiş performansı iyi. Konu yol tutuşa geldiğinde yumuşak direksiyonu hissiz yapısı sebebiyle eleştirmemiz gerekiyor. Bunun dışında yere sağlam basan model ancak ani manevralarda önden kayıyor. Bu durum da tehlike yaratacak düzeyde değil.

Teknik Özellik

Motor: 1.4 MPi
Motor Hacmi: 1368 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 100 hp 6000 d/d
Maksimum Tork: 134 Nm 3500 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 13,2 s
Maksimum Hız: 170 km/s
Frenler
Ön: Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,5 lt
Şehir Dışı: 5,1 lt
Karma: 6,4 lt
Test: 7,7 lt
CO2 Emisyonu 148gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4045 mm
Genişlik: 1730 mm
Yükseklik: 1449 mm
Dingil Mesafesi: 2570 mm
Bagaj Hacmi: 311 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
Boş Ağırlık: 1100 kg
Lastik Boyutu: 205/45 R17

 

İkinci El Hyundai İlanları

1 YORUM

  1. Bu aracı inceledim. İç dizayn tarçın rengine özel tasarlanmış ve sedan modelinden farkı yok . Motora gelince bu aracı alacaksanız kesinlikle otomatik vites almayın , manuel alın ki tadını çıkarın yoksa bir coupe keyfine asla erişemezsiz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here