Hyundai Elantra 2015 Test İnceleme ve Yorumları

1
8349

Hyundai Elantra Tasarım

Hyundai Elantra makyajla birlikte tasarım konusunda daha çekici. Bu konuda far grubunun katkısı büyük. LED destekli gündüz farlarının yanı sıra kaş şeklinde firmanın adlandırdığı tabirde gündüz aydınlatmaları da modelin çekici yanlarından bazıları. Projeksiyon tipi farların baz donanımda bile standart sunulması dikkat çekici bir özellik. Ön bölümde yapılan ağır değişimlerden sis farları da nasibini almış. Selefinden farklı olarak bumerang şeklinde bir tasarıma kavuşmuş.  16 inç büyüklüğünde çok kollu jant grubu daha şık bir görüntü sağlarken, bunları 2 farklı seçenekle değiştirmeniz mümkün.

Ek olarak modeli daha sportif kılmak için firmanın sunduğu kapı alt çıtaları ve spoyler tercih edilebilir. Arka bölümde artık karartılmış stoplar görüyoruz. Yükselen bagaj kapağı ve siyah renkli difüzör bu bölüme farklı bir hava katmış. 4550 mm uzunluğa ve 1775 mm genişliğe sahip olan Hyundai Elantra, 1445 mm yüksekliğe ve 2700 mm aks mesafesine sahip. Rakibi Ford Focus’dan 12 mm daha uzun ve 24mm daha yüksek olan Hyundai Elantra, aks mesafesi disiplininde de 62 mm daha büyük bir değere sahip.

hyudai elentra

İç Mekan

Selefinden de hatırladığımız bir kokpit bizleri karşılıyor. Selefinde aşağıda kalan havalandırma kanalları yukarıya taşınmış. Diğer bir değişim ise gelişmiş multimedya ünitesi oluyor. Son derece fonksiyonel ünite sadece en üst donanımda sunuluyor. Yol bilgisayarı, müzik sistemi gibi özelliklere sahip olan bu ekran dokunmatik özelliğe de sahip. Hyundai modellerinde olmazsa olmaz USB ve Aux bağlantı ile desteklenen sistem ses kalitesi konusunda tatminkar. Eşya gözü konusunda vitesin hemen önünde kapaklı bir alan size sunulmuş. Dilerseniz kapı iç ceplerinde de küçük eşya ve şişelerinizin koyulacağı alanlarda sunulmuş. Ek olarak vites arkasındaki bardaklık ve kolçaktaki alanlar size yardımcı oluyor. Önde ve arkada oturanlara bol hacim sunan model kullanıcısını üzmüyor. 485 litrelik kapasitesi ile rakibi Jetta’dan 25 litre, Fluence’dan ise 45 litre daha küçük bir bagaj hacmine sahip.

iç mekan Hyundai elentra 2015

Motor

Hyundai Elantra artık dizel motorlu versiyonuyla satın alınabiliyor. Dilerseniz test aracımızdaki gibi otomatik şanzımanla modele sahip olmanız mümkün. 1.6 litre dizel motor 4000 d/d’de 128 Bg güç, 2750 d/d’de ise 280 Nm tor değeri sağlıyor. Otomatik şanzımanlı modelin manuelden 20 Nm tork değeri daha fazla sunduğunun altını çizelim. 190 Km/s maksimum hız değerine sahip olan modelin 0-100 Km/s hızlanması ise 11.5 saniye olarak kayıtlara geçmiş. Modelin fabrika tüketim değeri ise 5,8 litre olarak belirlenmiş. Biz testimiz sırasında sakin kullanımlarda 6.1 litre, performanslı kullanımlarda ise 7,8 litre gibi değerler elde ettik.

motor

Konfor & Yol Tutuş

Orta sertlikte süspansiyonların kullanıldığı Hyundai Elantra yoldan gelen darbeleri başarılı bir şekilde emiyor. Sessiz çalışma performansıyla da beğenimizi kazandı. Makyajla birlikte yol ve rüzgar sesinde de iyileştirmelere gidilmiş. Üst devirlerde sadece motor sesi kabin içine yansıyor. Yol tutuş konusunda orta sertlikteki süspansiyonun katkısı büyükken, 3 farklı direksiyon sertlik ayarı da size destek oluyor. “Comfort”, “Normal” ve “Spor” olmak üzere sunulan direksiyon sertlikleri işleyiş konusunda başarılı. Fazla zorlandığında model, ilk kaymayı önden gerçekleştiriyor. Standart olarak sunulan ESP ise sizi çizgide tutmayı başarıyor.

Hyundai Elantra Teknik Özellik

Motor: 1.6 CRDi
Motor Hacmi: 1582 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 128 Bg 4400 d/d
Maksimum Tork: 280 Nm 2750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11,5 s
Maksimum Hız: 190 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 7,7 lt
Şehir Dışı: 4,7 lt
Karma: 5,8 lt
Test: 6,1 lt
CO2 Emisyonu 151 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4550 mm
Genişlik: 1775 mm
Yükseklik: 1445 mm
Dingil Mesafesi: 2700 mm
Bagaj Hacmi: 485 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
Boş Ağırlık: 1383 kg
Lastik Boyutu: 205-55R16

 

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here