2015 Honda Civic: Fabrika çıkışlı LPG’li

5
24898

2015 Honda Civic Tasarımı

2015 Honda Civic Modeli makyaj ile birlikte sadece ızgara grubunda değişime uğramış. Selefinde düz bir çizgi halinde ızgara üzerinde boylu boyunca uzanan nikelajlı yapı “u” şeklinde tasarlanmış. Alt ızgarada ise boylu boyunca uzanan nikelajlı çizgi dikkat çekiyor. Makyajla birlikte içleri karartılmış ve daha egzotik tasarım çizgilerine sahip olan jant grubu da modele eklendi. Model, 4545 mm uzunluğa, 1755 mm genişliğe, 1425 mm yüksekliğe ve 2675 aks mesafesine sahip. Makyajlı Focus’dan 7 mm uzun, 64mm daha yüksek olan model aks mesafesi başlığında ise 27 mm daha büyük kalıyor.

2015 Honda Civic

İç Mekan

2015 Honda Civic Sedan makyajla birlikte “Executive” donanımı da beraberinde getirmiş. Bu donanımla test aracımız en büyük değişim olarak deri koltukları sunuyor. Kaliteli bir iç mekan sunan bu detay temizliği iyi yapılmazsa kısa sürede koku yapabiliyor. Ek olarak “Executive” donanım ile anahtarsız çalıştırma sistemi 2015 Honda Civic sedana dahil edilmiş. Kapı kolu üzerindeki bir tuş ile kapıları kilitleyebilir, aynı tuş ile kapıları açabilirsiniz. Ek olarak anahtar cebinizde araca binip direksiyon arkasındaki bir tuş ile otomobilinizi çalıştırabilirsiniz. Açık renkli döşemeler içeride ferah bir atmosferin oluşmasını sağlamış. Açılır tavan bu etkiyi ikiye katlamış. Ancak bu tavan teknolojisi fazla klasik kalmış. Hem panoramik hem de açılır tavanı bir arada sunan modeller mevcut. Model eşya gözü konusunda fazla cüretkar. Kapı iç cepleri ve vitesin önünde bolca alan mevcut. Kolçak ve torpido gözünde de daha fazla alan bulunuyor. Önde ve arkada sunulan alan sınıf ortalamalarında. Model bagaj alanı olarak ise 440 litre bir alan sunuyor. Bu değer ile makyajlı Focus’u geride bırakan model Volkswagen Jetta’nın gerisinde kalıyor.

2015 Honda Civic

Motor

2015 Honda Civic Sedan’da 1.6 litre atmosferik bir motor kullanılıyor. 1598 cc motor, 6500 d/d’de 125 Ps güç, 4300 d/d’de ise 152 Nm tork değeri sağlıyor. 5 ileri klasik otomatik şanzıman ile kombine edilen Honda Civic Sedan, 0-100 Km/s hızlanmasını 9.9 saniyede tamamlarken maksimum 200 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim değeri ise 6,8 litre olarak belirlenmiş. Fabrika çıkışı garanti bozmayan BRC LPG ile gelen yeni Honda Civic Sedan, simit şeklinde depoya sahip. Bu depo yedek lastik yerine konumlandırılmış ve bagajda yer kaplamıyor algısı yaratabilir. Ancak yedek lastiğin arka koltukların sırt kısmına entegre edilmesi az da olsa bir alan kaybına sebep olmuş. 30 litre depo hacmine sahip olan LPG istenirse 48 litreye kadar çıkarılabiliyor.

2015 Honda Civic

Güvenlik

Yeni Civic sedanın Euro Ncap çarpışma testine bir katılımı bulunmuyor. Hatchback kardeşinin test sonuçları ise şu şekilde; Önden çarpışma testinde Civic’in yaşam kabini tamamen stabil kaldı. Test verileri mankenlerin iyi korunduğunu gösterdi. Farklı boyuttaki mankenlerle ve değişik oturma pozisyonlarında gösterge panelinin ve direksiyonun sürücü diz bölgesine zarar verme riski olduğu belirlendi. Civic maksimum puanlarını yan bariyer çarpışma testinden aldı. Mankenler mükemmel korundu. Tekrarlı yan direk çarpışma testinde de iyi puanlar alan Civic’in sürücünün göğüs bölgesini iyi koruduğu görüldü. Civic koltukları, arkadan çarpışmalarda etkili olan kamçı etkisine karşı boyun bölgesini mükemmel korudu.

Konfor & Yol Tutuş

Model orta sertlikteki süspansiyonlarıyla konforlu bir sürüş sunuyor. İçerideki deri detaylar ve koltuklar konfor algısını yükseltmiş. Orta sertlikteki süspansiyonlar virajlarda avantaj sağlayamıyor. Hissiz direksiyon ise can sıkan diğer detay. Modelin sınırları zorlandığında bolca önden kayma yaşattığı görülüyor. Yalıtım olarak gelişim sağlanmış ancak model hala motor, yol ve rüzgar sesini içeriye yansıtıyor.

Teknik Özellik

Motor: 1.6 SOHC i-VTEC
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 125 Bg 6500 d/d
Maksimum Tork: 230 Nm 4300 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 11,4 s
Maksimum Hız: 180 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin / LPG
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,6 lt
Şehir Dışı: 5,2 lt
Karma: 6,8 lt
Test: 9,2 lt
CO2 Emisyonu 157 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4545 mm
Genişlik: 1755 mm
Yükseklik: 1425 mm
Dingil Mesafesi: 2675 mm
Bagaj Hacmi: 440 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: Benzin/LPG 50 lt /30 lt
Boş Ağırlık: 1237 kg
Lastik Boyutu: 205/55 R 16

 

İkinci El Araba İlanları

5 YORUMLAR

  1. arkadaşlar sadece lütfen sizden ricam sadece hondacı arkadaşlar kullananlardan yorum bekliyorum aklımdaki araç seat leon fr ama yeni kasa civici executive görünce aklım gidip gelmeye başladı ama bazılarının dediği gibi lpg li olması aklımı karıştırıyor sizce lpg li alınırmı alınmazmı yakıt tüketimi ve performansı hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim

    • Son derece konforlu yakıt tasarruflu çok iyi bir şanzımana sahip içi ferah güçlü bir motora sahip Honda 2019 exusetive hiç düşünmeden alınabilecek araba

  2. 0 km alıp 3 yıl kullandığım bir araç.(2013-2016)Beğenilerim:araç geniş ve kullanımı rahat.75 bin km boyunca bir mekanik arıza vermedi.Lpg’de yakıt tüketimi düşük.Düz yol performansı gayet iyi. Otomatik şanzumanı sorunsuz.Beğenmediklerim:düşük tork yüzünden rampalarda zayıf.Virajlarda tutunması zayıf.Boyası ince çok çabuk çiziliyor.Direksiyon simidi soyuluyor.(6 yıl garanti hikaye,kullanıcı hatası deniyor.)Frenler güven vermiyor,beklemediğiniz anda abs devreye giriyor.camları açıp kapıtırken kapı yanları şişip sönüyor.Sabah ilk çalıştırmada kalkışta kapılardan enteresan sesler geliyor sonra düzeliyor. Artısıyla eksisiyle 3 yıllık kullanım deneyimimi paylaşayım istedim.

    • 25 gun oldu sıfır honda civic araç aldım performansi cok iyi yol tutuşu çok iyi rahat kullanimi var park edişi çok rahat arka kamerayla ve sensorleri çok hassas çok yardımcı oluyo. elegans eco benimki orjinal tüplü tek rahatsız olduğum konu 115 120 tl ye tüp doluyo 230 250 km arası tüp bitiyo yeni oluşundan mi bilmiyorum ustalar artar diyo ama bilemedim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here