2004 Chevrolet Kalos HB İncelemesi

7
8446

Chevrolet Kalos, ülkemizde bugünün araç fiyatları ile karşılaştırma yapıldığı zaman, uygun fiyatlı ve konforlu otomobillerden biri sayılabilir.

Bu anlamda sizler için aracı test ettik. Ve değerlendirmemizi içerik haline getirdik.

12004 Chevrolet Kalos HB Deneyimleri

Türkiye’ye 2000 yılından itibaren Sanko Otomotiv ithal edilmeye başlanan Daewoo, global pazarlarda yaşadığı pazar kaybının ardından, General Motors tarafından satın alındı.

Bu satışın ardından yapılanma sürecine giren firma, yeni modellerini Türkiye ve Doğu Avrupa ülkelerinde Chevrolet markası adı altında satışa sundu.

Büyük hacimli motorları, heybetli görüntüleriyle bilinen Chevrolet otomobilleriyle karşılaştırılamayacak özelliklere sahip bu otomobillerin de beğenen bir kitlesi oluşmuş durumda.

İtalyan tasarımcı Giugiaro tarafından çizilen Kalos dünya pazarlarında 2002 yılından beri satılıyor. Türkiye’ye 1.2 litre 72 HP ve 1.4 litre 94 HP motor seçenekleriyle ithal edilen modelin yurt dışında 1.6 litre 106 HP’lik bir versiyonu daha bulunuyor.

Avrupalı çizgiler ile bezenmiş Kalos’un hatları, Avrupalı bir tasarımcıyla çalışıldığının kanıtı gibi… Ön farların altına yerleştirilen ince bir şerit şeklindeki sinyal lambalarıysa Amerikan otomobillerini çağrıştırıyor.

Ön tasarımda bunun dışında klasik bir tasarım hakim. Radyatör ızgarasının üzerine kromajlı bir bantla birlikte konumlandırılan Chevrolet logosuysa ilgi çekiyor.

Yandan görünümü Toyota Yaris’i andıran aracın arka kısmında köşeli bir tasarım hakim.

Büyük bir çokgeni andıran stop grubunun tampona doğru uzanan bölümü oldukça şık durmuş. Kalos 3880 mm’lik boyuyla sınıfının iddialı modellerinden olan VW Polo (3897 mm) ve Ford Fiesta’dan (3917mm) kısa.

Ancak Opel Corsa (3839 mm), Honda Jazz (3836 mm), Fiat Punto (3865 mm), Hyundai Getz (3810 mm), Peugeot 206’dan(3822 mm) uzun.

Chevrolet Kalos

Kalite konusunda pek iddialı olmayan Kalos’un, iç mekanı Uzak doğulu bir araç olduğu hissettiriyor. Orta konsolun büyük bölümünde kullanılan malzeme kalitesi sınıfının standartlarını karşılayacak düzeyde.

Fakat bardaklığın yerleştirildiği bölümdeki plastik çapaklarının bulunması işçiliğin çok da iyi olmadığını gösteriyor. Otomobilin orta konsolunun en üstüne dijital saat yerleştirilmiş.

Chevrolet Kalos

Dijital saatin çevresinde gösterge tablosunda görmeye alıştığımız uyarı ışıkları bulunuyor. Havalandırma ızgaralarıysa daha aşağıya konumlandırılmış.

Ortadaysa müzik sistemi ve klima kumandaları bulunuyor. En alttaysa sırasıyla bardak koyma gözü, küllük ve çakmak bulunuyor.

Ön konsolun çift renkli oluşu iç mekanın ferah olmasını sağlıyor. Kalos’un 220 litrelik bagaj hacmi rakiplerinden küçük.

Ancak arka koltukların yatırılmasıyla hacmini yükseltmek mümkün. Gücü yeterli Kalos’un kaputunun altında General Motors tarafından geliştirilen 1.4 litrelik E-tec bir motor kullanılıyor.

Chevrolet Kalos

Opel Corsa’da da kullanılan bu motor 6200 d/d’de 94 HP güç, 3400 d/d’de 130 Nm tork üretiyor.

Corsa’da ki motorun maksimum gücüyse 90 HP’ydi.

Kağıt üzerindeki rakamlara karşın etkileyici bir performans sunmayan Kalos, 0’dan 100 km/s hıza 12.1 saniyede erişti.

Aracın son hızı ise, 180 km/s

Chevrolet Kalos

Otomobilin makul performans sunmasının sebebi ekonomi amacıyla uzun seçilen vites oranları.

Bu özellikler sollamalarda daha rahat hissediliyor.

Sollama manevralarını güvenli tamamlamak için vites düşürmek şart. Testimiz süresince 100 km’de 7.6 litre kurşunsuz benzin tüketim verilerini yakalayabildik.

Kalos geniş iç mekanı ve Avrupalı çizgileriyle ilgi çekebilecek bir otomobil.

Chevrolet Kalos

Yumuşak süspansiyonun kullanıldığı araç hızlı virajlarda fazlasıyla yana yatıyor. Bu yana yatma tedirginlik yaratacak düzeyde olmasına karşın otomobilde ciddi anlamda herhangi bir yol tutuş problemi bulunmuyor.

Ancak direksiyon sisteminin hassasiyeti çok zayıf. Yol durumu ile ilgili sürücüyü bilgilendirmiyor.

Aracın bir diğer önemli sorunuysa frenler.

Dozlama hissi zor olan frenler testimiz süresince pek güven vermedi. 100 km/s hızla giderken yaptığımız ani frende Kalos’u 42 metrede durdurduk.

Bu mesafe artık uzun sayılıyor.

2004 yılında, Chevrolet Kalos 1.4 SX’in anahtar teslim fiyatı 22.092.000.000 TL idi.

STANDART DONANIM
ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, immobilizer, aktif gergili ön emniyet kemerleri, far yükseklik ayarı, merkezi kilit, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, klima, polen filtresi, elektrikli dört cam, radyo-teyp
FABRİKAVERİLERİ TESTVERİLERİ
Motor: Önde enlemesine yerleştirilmiş, 4 silindirli, üstten çift eksantrikli, 16 supaplı motor Hızlanma
Motor Hacmi: 1399 cc 0-50km/s : 4.0 sn
Çap/Stok: 0-100 km/s : 12.1 sn
Motor Gücü: 6200 d/d’de 94 HP 0-130km/s : 17.9 sn
Hız
Max.Tork: 3400 d/d’de 130Nm Max. Hız : 180 km/s
Frenler: önde hava kanallı disk, arkada kampana
Bagaj: 220/980 İç gürültü
Boyutlar: 3880/1670/1495 mm Rölanti 450 dB(A)
Ağırlık: 1030 kg 100 km/s : 65 dB(A)
Lastikler: 185/60 R14 100- 0 km/s 42 m
Test tüketimi: 7.6 lt/100 km
Depokapasitesi: 45 lt
Menzil: 592 km

İkinci El Chevrolet İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Tulu Darıcan

7 YORUMLAR

  1. 2004 kalos aracımı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum gerçekten kullanmı rahat sürücüyü yormayan bi araç bagaj küçük olması dışında hiç bir şikayetim yok eğer temizini bulana varsa alsn pişman olmazsınız…

  2. 2005 kalos ful modeli kullanıyorum mükemmel bir araç, sorunsuz bir araç, çok keyifli sürüş ve sessizlik ile tadından geçilmez. Düşünen tereddüt etmeden alabilir.

  3. 2004 kalos ful model bendede var ilk kullanıcısından mı bilinmez ama çok hor kullanmış araca mekanik olarak bakmamış fren bende çok önemli ve bunun acısını anlık olarak çektim havalı sistem olduğu için mesafeyi iyi ayarlamanız gerekiyor fren pedalı aniden şişiyor vede ikinci basmanızda duvara koymuş gibi bir his veriyor sadece sıkıntısı bu yönde en önemli olan da budur diye düşünüyorum frenlere dikkattt

  4. Evet arkadaşlar araba mükemmel ve cok rahat sanayiciler sevmez çünkü musteri bulamazlar bn çok seviyorum memnunm ancak bagaj küçük bayanlar için süper bir arac

  5. 2005 model 1.4 sx chevrolet kalosumu 1.5 yıldan beri kullanıyorum. çok memnunum. lpgde çok az yakıyor. arabanın içi hatchback modellere göre gayet geniş ve ferah. öne 2 kişi arkaya 4 kişi (50-70 kg) toplamda 6 kişi sorunsuz alabiliyor. 7 bile zorladığımız oldu :)) onun dışında dezavantajı BAGAJ. ee tabi içerdeki ferahlığı bagajdan keserek almışlar. Aracın motor ve çekişinden bahsedeyim. 94 beygir araç olmasından ziyade torku benim en hoşuma giden özelliklerinden biri. Emsal arabalarda büyük rampalarda vites düşürme ihtiyacı duyarken bu araç bana mısın demiyor ve rampayı tırmanıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here