BMW X5 2015 Tasarım

Bmw X5 2015 tasarımında kesinlikle selefine göre daha dinamik. BMW klasiği böbrek ızgaranın iki yanındaki farlar oval tasarım ruhundan kurtulmuş. Ayrıca far grubunun adaptif ve LED teknolojisine sahip olduğunun da altını çizelim. Kaput üstünden ızgara üzerine inen tasarım çizgileri daha da belirginleştirilmiş. Selefinde siyah detaylarla kombine edilen tampon grubu 3. nesilde tamamen gövde renginde tasarlanmış. Alt ızgara 3 parçaya bölünmüş ve böbrek ızgara gibi krom detaylar içeriyor. 19 inç jant grubu bulunan test aracımızda dilerseniz opsiyonel 3 farklı jant seçeneği daha sunuluyor. Kapı etekleri gövde renginde tasarlanırken dilerseniz bu bölümü basamak olarak da satın alabiliyorsunuz. Çamurluk kenarları da gövde renginde tasarlanmış ancak aracın arazi karakterini daha çok ön plana vurmak için bu bölüm siyah çıtalarla değiştirilebiliyor. Arka bölümde de keskin hatlar hakim. Plaka ve stop gruplarının altları belirginleştirilmiş.

Ayrıca ön far gibi arka stoplar da LED teknolojisine kavuşmuş. Önde olduğu gibi arka tamponda da gövde rengi alanlar ağırlıkla kullanılmış. Krom rengi difizör dikkat çekerken çift çıkışlı egzoz, modelin sportif karakterini gözler önüne sermiş. 4886 mm uzunluk, 1938mm genişlik ve 1762 mm yüksekliğe sahip olan X5, 2933 mm aks mesafesine sahip. Bu değerlerle selefine göre 32 mm daha uzun, 5mm daha geniş ve 4 m daha alçak yapıya kavuşmuş.

BMW X5 İç Mekan

BMW X5‘in içerisinde ailenin diğer modellerinden hatırladığımız bir iç mekân bizleri karşılıyor. Direksiyon tasarımı selefine göre ufak değişimlere uğramış. Bunlar tuş takımlarının değişmesi ve korna bölümünün altına eklenen krom renkli çıtayla sınırlı. Havalandırma ızgaraları daha küçültülmüş. Ön konsolun orta bölümünde yer alan ızgaranın hemen üzerine konumlandırılmış ekran göze çarpıyor. Grafikleri başarılı olan bu ekran selefine göre daha da geliştirilmiş. Ekran 3 farklı alana bölünmüş ve buradan geri görüş kamerasını ve otomobilinizi park ederken kuş bakışı görüntüsünü izleyebildiğiniz çevre görüş sistemini takip edebiliyorsunuz. Ekranın diğer özellikleri ise Navigasyon ve Park asistanı olarak sıralanıyor. Bir diğer değişim de vites kolunun olduğu orta bölümde yaşanmış.

bmw x5 2015

Sürgülü kapaklı küçük eşya gözü büyütülmüş ve iDrive butonu buraya entegre edilmiş. Buton orta konsoldaki ekranı başarılı bir şekilde kumanda etmeyi sağlarken, dokunmatik yüzeyi sayesinde sisteme gireceğiniz harf ve rakam kombinasyonunu buradan yapabiliyorsunuz. Eşya gözü konusunda çift açılabilen kolçağın dışında kapı iç ceplerinde de alanlar sunulmuş. Koltuklar yan destekleriyle başarılı. Ayrıca baldırınıza göre ayarlanabilen destekler hoş. Deri olması terletme yaptırıyor mu sorularını akla getirebilir. Ancak sisteme entegre edilen koltuk soğutma ile bu sorun tamamen ortadan kaldırılmış. Önde ve arkada sunulan alan başarılı. Geniş camlar ve açılır panoramik tavan sayesinde ferah bir atmosfer size sunulmuş. BMW X5 2015, çift bölmeli bagaj alanıyla dikkat çekiyor. Bu alan 650 litrelik bir hacme sahip. Bu değer selefinden 30 litre daha fazla. Çift açılır bagaj kapağı sayesinde yükleme konusunda kolaylık sağlanırken, kapağın otomatik olması size katkı sağlıyor.

BMW X5 Motor

Test konuğumuz BMW X5 2.0 litre dizel üniteye sahip. 218 Bg gücü 4400 d/d’de veren BMW X5, 450 Nm tork gibi muazzam bir değeri de 1500 ila 2500 devir aralığında size sağlıyor. Bu değerlerle 0’dan 100 Km/s hıza 8.2 saniyede çıkarken maksimum 220 Km/s hıza ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 5,8 litre. 450 Nm gibi yüksek bir torku alt devirlerden itibaren size sunan BMW X5, 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. ZF firması tarafından üretilen bu şanzıman tork konvertörlü olsa da çok başarılı çalışıyor. Yakıt tüketimini de artırmıyor. Sakin kullanımlarda 7 litre, performanslı kullanımlarda ise 8.7 litre tüketim ortalaması yakaladık.

Motor: 2.0
Motor Hacmi: 1995 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 218 Bg 4400 d/d
Maksimum Tork: 450 Nm 1500-2500 d/d
Performans
 0-100 km/s Hızlanma 8,2 s
Maksimum Hız 220 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü: Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 6,7 lt
Şehir Dışı: 5,3 lt
Karma: 5,8 lt
Test: 7 lt
CO2 Emisyonu: 154 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4886 mm
Genişlik: 1938 mm
Yükseklik: 1762 mm
Dingil Mesafesi: 2933 mm
Bagaj Hacmi: 650 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 75 lt
Boş Ağırlık: 2115 kg
Lastik Boyutu: 255 / 55 – R18

BMW X5 Güvenlik

BMW X5, 2003 yılında iki kez katıldığı çarpışma testlerinden ilkinde dört son çarpışma testinden ise 5 yıldızla ayrıldı. Son neslin ise bu testlere herhangi bir katılımı bulunmuyor

BMW X5 Konfor & Yol Tutuş

Yüksek yapılı bir otomobil olmasına karşın X5 iyi yol tutuyor. XDrive çekiş sistemi sayesinde hemen hemen her zemin koşulunda maksimum tutunma sağlıyor. Peki XDrive nasıl çalışıyor? Zemin koşuluna göre güç ön ve arka akslar arasında paylaştırılıyor. Hangi lastiklerde güç azaldıysa o aksın gücünü tersi istikametindeki lastiğe hızlı bir şekilde aktararak bulunduğunuz zeminde ilerlemenizi sağlıyor.

Modelin arazi otomobili özelliklerinden bahsetmeye devam edersek. Orta konsolda vitesin yanındaki bir tuş ile aktif edilebilen eğim iniş kontrol sistemi Cruise Control sistemiyle kombine çalışıyor. En dik açılı yokuşlarda bile frene basmadan inmenizi sağlayan sistem, farklı lastiklere uyguladığı fren darbeleriyle çizginizden çıkmadan güvenli bir şekilde rotanızda ilerlemenizi sağlıyor. İçerideki ekran sayesinde de arazi kullanımlarınızda aracın yatış açısını ve lastiklerin durumuyla ilgili bilgileri size sunuyor. Modelin dört bir yanındaki kameralar sayesinde de arazide otomobilin her açısına hâkim olabiliyorsunuz.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here