Nissan’dan 360° Final Heyecanı

0
909

Nissan, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde spor dünyasının ilk canlı 360° görüntüsünü futbolseverlerle buluşturuyor. FINAL 360°, Real Madrid ve Atletico Madrid taraftarlarının heyecanını gerçek zamanlı olarak yansıtacak.

Nissan yenilikçi ve eğlenceli yönünü ön plana çıkartarak bu yılki Şampiyonlar Ligi Finali’ne damga vuruyor. Nissan, dünyanın en büyük spor etkinliği kapsamında Madrid sokaklarında taraftarların yaşadığı duygu selini gerçek zamanlı olarak kaydeden dünyanın ilk YouTube canlı 360° yayınını yarattı.

Türünün tek örneği olan FINAL 360° yayını, Nissan’ın YouTube kanalından yayınlanacak ve 28 Mayıs 2016’da Milano’da gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar Ligi finali sırasında yaklaşık 180 milyon futbolsevere ulaşacak. 

Tamamen yeni bir uygulama olan YouTube üzerinden 360° video yayını, film yapımcılığında son derece yenilikçi bir teknik. 360° videolar farklı yönleri eşzamanlı olarak kayda alan çok yönlü kameralar kullanılarak yapılıyor. Yaratılan sanal gerçeklik sayesinde izleyiciler kendini görüntünün içindeymiş gibi hissediyor. Görüntünün ikinci bir ekrandan izlenmesi durumunda izleyen akıllı telefon veya tabletinin yönünü görmek istediği yöne doğru çeviriyor. Nissan, bu yılki UEFA Şampiyonlar Ligi final izleyicilerinin yüzde 50’sinin ellerindeki ikinci bir cihazdan bu görüntüleri de izleyeceğini öngörüyor.

Görüntüleri elde etmek için muhabirler, Madrid sokaklarında taraftarların heyecanını kaydedecek. Prodüksiyon ise bu görüntüleri bir araya getirerek tek bir görüntü üretip 360° deneyimi yaşatacak.

Söz konusu teknoloji sayesinde maçın heyecanına 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Nissan’ın YouTube kanalından ortak olabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here