Yeni Mercedes E Serisi Nisanda Türkiye’de

0
1069

Mercedes Benz’in onuncu nesil E Serisi, Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Mercedes‘in bu yıl düzenlenen Detroit Motor Show‘da dünyaya tanıttığı Mercedes Benz E Serisi, Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 2 litrelik dizel motoruyla dünyaya tanıtılan Mercedes E Serisi Türkiye’ye 2 motor seçeneği ile gelecek.

 

10. nesline kavuşan Mercedes E Serisi yenilenen tasarıma, yeni güvenlik donanımlarına ve yeni dizel motor seçeneğine sahip. Giriş, Exclusive, Avangarde ve AMG donanım paketlerine sahip olacak olan yeni E Serisi, Türkiye’de biri dizel biri benzinli iki motor seçeneği ile satışa sunulacak.

 

Mercedes E200 versiyonunda benzinli motor seçeneği yer alacakken, tamamen yeniden üretilen 2 litrelik dizel motor Mercedes E220 versiyonunda bulunacak. Bunların dışında bir de hibrit teknolojisine sahip olan Mercedes E 350 e, yeni E Serisine katılacak. Prizden şarj edilebilen Mercedes E 350 e, benzinli ve elektrikli motor seçeneği ile yüksek performans sunacak.

 

Mercedes E Serisi’ndeki bütün araçlar ECO Start-Stop özelliği ile yollara çıkacak. Benzinli motorları Euro 6 emisyon standartlarına uyum sağlarken, OM 654 kodlu yeni dizel motoru RDE-Real Driving Emissions kurallarını yerine getiriyor.

 

9 İleri Otomatik Şanzıman

 

Mercedes E Serisi’nin bütün versiyonlarında 9G-TRONIC, 9 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Hızlı vites değişimleri ile öne çıkan bu şanzıman sistemi, güç gereksiniminin az olduğu zamanlarda motoru düşük devirde tutarak yakıt ekonomisi sağlıyor. Aynı zamanda da gürültü seviyesini de minimum seviyeye indirerek sürüş konforunu maksimuma çıkartıyor.

 

Yeni Mercedes E Serisi’nde sürüş konforunu en üst seviyede tutan ana etken çelik yaylı yürüyen aksamı ve çok odacıklı havalı süspansiyon sistemi. Bütün Mercedes E Serisinde bulunan çok odacıklı havalı süspansiyon sisteminde, arka aksta 3 adet, ön aksta 2 adet olmak üzere her aksta birden fazla hava odacığı yer alıyor. Bu çoklu sistem sürücüye süspansiyon sertliğini 3 farklı kademede ayarlamasına imkan veriyor.

 

Nisan ayında Türkiye’de satışa çıkacak olan yeni Mercedes E Serisi fiyatı daha açıklanmadı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here