Yeni KIA Sorento’ya IF tasarım ödülü

1
1291

Kia Motors, çarpıcı tasarımlarıyla ödülleri toplamaya devam ediyor.

Markanın SUV segmentindeki önemli temsilcisi Kia Sorento ilk kez, prestijli bir ödül olan ‘iF Tasarım Ödülü’nü kazandı.
Dünya çapında saygınlığa sahip tasarım ödülü programının jürisi, Nisan 2015 itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak olan üçüncü nesil Sorento’yu, ‘Ürün’ kategorisinde bir ödülle onurlandırdı. Modelin genel tasarım kalitesi ödüllendirilirken, boya, yenilikçilik düzeyi, çevreye etki ve güvenlik gibi kriterleri de jüri tarafından değerlendirildi.
Yeni Kia Sorento, iF Tasarım Ödülü’nü kazanan yedinci Kia modeli oldu. Kia Motors 2010 yılından beri, Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d ve Soul gibi modelleriyle her yıl, gıpta ila bakılan ödüllerin en az birini kazandı.
 
İleri teknoloji ürünü özellikler ve yeni dört çeker sistemi
 
Yeni Kia Sorento, tarz sahibi ve kullanışlı bir SUV olarak dikkat çekiyor. Aracın arkaya doğru yumuşak hatlarla eğilen tasarımı, Sorento’ya kıvrak ve şık bir görünüm veriyor. Geniş ve ferah iç hacim, içinde kullanılan yüksek kaliteli malzemeler Sorento’nun prestijini daha da artırıyor.
Yedi koltuk seçeneği ile Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Kia Sorento, daha uzun bir aks mesafesine ve önceki versiyonlarına kıyasla, daha büyük bir yolcu alanına sahip. Bagaj hacmi de bu modelde daha da büyüyerek, koltukların yatık durumunda 1.732 litreye kadar yükseliyor.
Kia Sorento, 2.0 litre dizel motorda 185 PS güç üreterek perfomansını dört çekiş özelliği ile araziye taşıyor.
Yatay ve paralel park etmeyi sağlayan akıllı park sistemi, trafikte öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyan akıllı hız sabitleme sistemi ile yüksek teknolojiyi, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları ile konforu, panoramik sunroofu ile ferahlığı sunuyor.

1 YORUM

  1. Kia Australia başkanı Damian Meredith, 2017’de piyasaya çıkartılması planlanan B segmenti bir crossover modelin haberini verdi. Meredith modelin tasarımının 2013 yılında Cenevre Motor Show’da tanıtılan Provo konseptinden esinlenerek hazırlandığını belirtti. Crossover modelin adı şu anda bilinmiyor ancak Kia bu yeni modelin doğrudan Mazda CX-3 ile rekabet etmek üzere hazırlandığını ve Güney Kore’de üretileceğini açıkladı. Meredith ayrıca yeni crossover modelin, bu yıl sonu ya da 2017 başlarında yeni nesli piyasaya çıkacak markanın diğer bir modeli olan Rio’nun satışlarına olumsuz etki edebileceği itirafında bulundu. Kia crossover ile rakip olacak CX-3 modeli de aslında giderek daha fazla insan şehir tipi crossover modelleri süperminilere tercih ederken Mazda2’nin satışlarını düşürüyor. Kia’nın yeni B segmenti modelinin teknik detayları henüz belli değil ancak pek çok teknik özelliğin yeni Rio ile aynı olması bekleniyor. Motor seçeneklerinden birisinin Kia’nın yeni turboşarjlı 1.0 litre, üç silindirli motoru olması muhtemel. Bu motor 100 hp ve 120 hp olmak üzere iki farklı çıkış gücü seçeneği sunuyor. 4X4 sürüş sisteminden daha çok sadece önden çekişli sürüş sistemi sunulmasına ihtimal veriliyor. Yeni crossover model ve yeni nesil Rio’nun yanı sıra Kia aynı zamanda Picanto modelini ve Stinger adını alacak arkadan çekişli GT sedan konseptinin üretim versiyonunu hazırlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here